Karta

Reseguide Alicante

Introduktion till Alicante

En gång känd som en sliten hamnstad, numera är Alicante en trendig stad med palmklädda boulevarder, stora torg, utmärkt kök och en utpräglad medelhavskultur. Detta tillsammans med långa, vita sandstränder, ett milt klimat och mer än 300 soldagar är denna charmiga stad också känd som Costa Blancas kulturella huvudstad, med historiska monument (så som det fantastiska Museo de Bellas Artes Gravina) och livliga lokala festivaler.


Vid sidan om historien, kulturen och en av Europas bästa stadsstränder har Alicante också en vibrerande atmosfär och ett av Spaniens bästa nattliv.

Andra saker att göra i Alicante

Muséefantaster bör inte missa det arkeologiska museet (Museo provincial Arqueológico) som är känt för sin unika och värdefulla samling. Alternativt erbjuder Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) en imponerande konstutsällning från 1500- till 1900-talet eller Museo de Fogueres (Brasans museum) tillägnad den årliga ”Hogueras de Sant Joan” och historien bakom firandet.
Ta en promenad bland stadens olika monument, torg, parker, museer och kyrkor innan du beger dig ner till den mer moderna marinan. Barrio de Santa Cruz är de äldre kvarteren med slingrande gränder och små torg omgivna av vitkalkade byggnader, vackra balkonger och ett rikt utbud av tapasbarer och stadens historiska monument.
Gör en dagutflykt från Alicante till ön Tabarca, ett skyddat marinreservat beläget omkring 15 kilometer utanför Alicante. Ön är mindre än 2000 meter lång och är som bredast 400 meter, landskapet är helt platt och vattnet omkring är lugnt, stilla och transparent, idealiskt för snorkling och dykning.
 

Äta och dricka i Alicante

Den mest representativa rätten för Alicante är ris som det finns över 300 sorter av. Rätter inklusive paella kokt med en mix av grönsaker, kyckling, fläsk och/ eller skaldjur liksom rent risbaserade soppor och torrt ris kokt med fiskbuljong och smaksatt med bläckfisk, räkor och svärdfisk är några exempel. Saltat kött och fisk är också några typiska rätter i området inklusive torkade, saltad tonfisk, hummer och makrill.
Alicante erbjuder också en rad ”heladerias”, glasskiosker med ett väldigt utbud av lokala smaksensationer. För att ackompanjera en huvudmåltid bör man prova på några av Alicantes lokala viner så som Fondillón eller Bebidas Espirituosas.
 

Klimat i Alicante

Alicante och de omgivande regionerna har mer än 300 soldagar om året och en medeltemperatur på 18,5° C, vilket gör detta till en behaglig semesterdestination året om. Juni, juli och augusti är årets varmaste månader men också de turisttätaste.
 

Bäst tid att resa till Alicante

Alicante och dess omgivning erbjuder mer än 300 soldagar per år med en medeltemperatur på 18,5 grader, vilket gör det till en trevlig semesterdestination större delen av året. Juni, juli och augusti erbjuder garanti för varma och soliga dagar, är dock också de mest intensiva månaderna av året.

Flyga till Alicante

Alicantes flygplats ligger nio kilometer sydväst om staden. Charter, lågpris- och reguljärflygtrafik flyger hit från de flesta större flygplatserna i Europa. Billiga flyg till Alicante går att finna året runt från Sverige.

 

Bilder av flickr/Rafael dP fotos

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.