Karta

Reseguide Málaga

Introduktion till Málaga

Málaga är en dynamisk och atmosfärrik spansk hamnstad som erbjuder en idealisk blandning av historia och kultur mixad med glittrande medelhavsvatten, gyllene stränder och moderna vibbar. Den attraktiva, kosmopolitiska staden ligger i en vacker bukt i Andalucien och har långa, soliga dagar och ett varmt klimat året om.
I Málaga föddes Pablo Picasso och här finns ett rikt kulturarv och många intressanta museer. Med sina stora boulevarder, svingande palmträd, livligt nattliv och ett utmärkt utbud av skaldjursrestauranger och tapasbarer är Málaga absolut värt ett besök.

Andra saker att göra i Málaga

Málaga är en autentisk och ofattbart attraktiv gammal spansk stad. Med varmt väder, vackra omgivningar och långa sandstränder är staden en idealisk tillflyktsort för både par och familjer.
Med en mix av gammal, stor arkitektur och moderna affärer och barer kan besökare unna sig sig upptäcktsfärder, sol och bad och shopping under dagen och njuta av drinkar och tapas under kvällen.
För de som planerar att stanna i stadens centrum är ett av alla måsten ett besök på fästningen Alcazaba. Med sina kraftiga stenväggar, slingrande korridorer och fantastiska rosenträdgårdar är detta definitivt en av Málagas mest ikoniska platser.
Málaga är utmärkt för småbarnsfamiljer, mycket tack vare det fantastiska klimatet. Familjer kan bege sig till någon av de närliggande stränderna och avnjuta ett stort utbud av vattensports aktiviteter eller bara koppla av i någon av de många stads- och temaparkerna. Den lokala vattenparken, Parque Acuatico Mijas, ligger drygt en halvtimmes bilresa från Málaga och passar perfekt för en dagsutflykt.

Äta och dricka i Málaga

Málagas gastronomi är typisk Medelhavs, med specialitéerna färsk fisk och den berömda gazpachon (kall tomatsoppa), perfekt uppfriskande på en varm dag. Málagaborna älskar sin mat och här finns ett oändligt utbud av barer och restauranger, de flesta barnvänliga, där man kan avnjuta en fräsch lunch eller ett middagsmål.
El Palo är en typisk fiskarby öster om Málaga och en utmärkt plats att besöka för en äkta måltid baserad på dagens fångst.
För en lyxigare middagsupplevelse kommer restaurangerna Café de Paris, i Málagas centrum, eller den berömda Calima, belägen en bit bort i staden Marbella, inte vara en besvikelse. Båda restaurangerna är värdiga innehavare av en stjärna i Michelinguiden och erbjuder en förtjusande andalusisk kokkonst med fokus på lokalt odlade ingredienser.
För att njuta av stadens atmosfär på bästa sätt bör besökare avsätta en kväll åt en riktig barrunda, ett prisvärt sätt att ta del av bästa av Málagas stora utbud av lokala tapas, träffa lokalbefolkningen och prova ett gott spanskt vin.

Klimat i Málaga

Málaga har ett varmt medelhavsklimat, en av anledningarna till varför staden har blivit en av Europas populäraste semesterdestinationer. Klimatet karaktäriseras av långa, heta och torra sommarmånader och väldigt milda, regniga vintrar. Staden har närmare 3000 soltimmar om året, vilket innebär omkring 300 soliga dagar.  

Bäst tid att resa till Málaga

Málaga är känt för sitt vibrerande kulturliv och det pågår många mässor och karnevaler här under hela året. Sommaren är idealisk för soldyrkare medan vintern erbjuder en chans till att skåda arkitekturen, besöka de många museerna och affärerna eller ta del av den sprakande julmarknaden.

Flyga till Málaga

Málaga är känt för sitt vibrerande kulturliv och det pågår många mässor och karnevaler här under hela året. Sommaren är idealisk för soldyrkare medan vintern erbjuder en chans till att skåda arkitekturen, besöka de många museerna och affärerna eller ta del av den sprakande julmarknaden.

 Erbjudanden gällande Málaga

Hotell i Málaga

Hyrbil i Málaga

Bilder av Flickr/Crossine0

Priser som visas på den här sidan är beräknade lägsta priser. Hittade under de senaste 45 dagarna.