Nyheter Solsemester i januari: 10 varma resmål

Alla artiklar

Solsemester i januari: 10 varma resmål

Januari anses oftast vara en av de tristaste månaderna på året hemma i Sverige, inte minst när det kommer till vädret. Sugen på att komma bort från vintermörkret med en resa till solen? Skyscanner har listat 10 varma resmål i januari.

Hämta Skyscanner-appen

☀️ Här är det varmt i januari ☀️

Destination Medeltemperatur i januari*
Gran Canaria, Spanien 18 grader
Dubai, Förenade Arabemiraten 19 grader
Kapstaden, Sydafrika 22 grader
Sal, Kap Verde 23 grader
Salalah, Oman 23 grader
Goa, Indien 25 grader
Boracay, Filippinerna 26 grader
Koh Samui, Thailand 26 grader
Ho Chi Minh-staden, Vietnam 27 grader
Langkawi, Malaysia 28 grader

1. Gran Canaria, Spanien

   
Genomsnittlig temperatur 18 grader
Genomsnittlig hög temperatur 21 grader
Antal soltimmar/dag 6 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 19 grader

För dig som vill uppleva värmen men inte resa allt för långt bort är Gran Canaria ett utmärkt alternativ. Med en flygtid på 5-6 timmar når du denna populära Kanarieö som till skillnad från resten av Europa behåller sin värme även under vintermånaderna. Njut av en dagstemperatur på 18 grader och och en genomsnittlig hög temperatur på 21 grader. På kvällarna är det något kyligare och då kan en kofta eller tunnare jacka behövas. Observera även att det i januari kan regna något på Gran Canaria men det gör även ön desto grönare och bjuder in till promenader i den vackra naturen.

Sök flyg till Gran Canaria

LÄS MER: Kanarieöarnas 11 bästa stränder

Gran Canaria i januari

2. Dubai, Förenade Arabemiraten

   
Genomsnittlig temperatur 19 grader
Genomsnittlig hög temperatur 23 grader
Antal soltimmar/dag 8 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 21 grader

I Dubai finns det endast två säsonger – den varma och den extremt varma. Under stadens sommar, som varar mellan april och oktober, är det inte helt ovanligt med temperaturer på 40 grader eller mer. Vintersäsongen är betydligt mer behaglig och reser du till Dubai i januari kan du förvänta dig en medeltemperatur på 19 grader.

Sök flyg till Dubai

LÄS MER: 10 måsten i Dubai

Dubai i januari

3. Kapstaden, Sydafrika

   
Genomsnittlig temperatur 22 grader
Genomsnittlig hög temperatur 26 grader
Antal soltimmar/dag 11 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 20 grader

Medan vi har vinter hemma i Sverige är det sommarsäsong i Kapstaden, vilket innebär varmt och torrt väder. I januari är medeltemperaturen cirka 22 grader i Kapstaden och med 11 soltimmar om dagen är detta en perfekt månad för sol- och strandälskare. Missa inte att besöka berömda Boulders Beach, eller pingvinstranden som den även kallas. Här samlas både människor och som smeknamnet avslöjar, pingviner. Observera att januari är en populär månad att resa till Kapstaden så se till att boka flyg och hotell i god tid.

Sök flyg till Kapstaden
Kapstaden i januari

4. Sal, Kap Verde

   
Genomsnittlig temperatur 23 grader
Genomsnittlig hög temperatur 24 grader
Antal soltimmar/dag 6 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 23 grader

Är du ett fan av Kanarieöarna kommer du att gilla Kap Verde. Detta ö-rike är precis som de populära öarna Gran Canaria och Teneriffa beläget vid Afrikas kust och har därför ett behagligt klimat året runt. Trots att januari är den kallaste månaden så är medeltemperaturen fortfarande runt 23 grader i både luften och vattnet. Sal är den mest välutvecklade turistorten och här finns långa sandstränder, vattensporter och flera trevliga fisk- och skaldjursrestauranger att välja mellan.

Sök flyg till Sal

LÄS MER: Upptäck Kap Verde: Bästa tipsen på ön Sal

5. Salalah, Oman

   
Genomsnittlig temperatur 23 grader
Genomsnittlig hög temperatur 27 grader
Antal soltimmar/dag 10 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 25 grader

Oman är hittills en relativt outforskad destination bland svenskar men landet har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. I Salalah, som är Omans näst största stad, väntar milsvida sandstränder, varierande natur, bra dykmöjligheter och ett genuint stadsliv. I januari är temperaturen i Salalah runt 23 grader, medan havstemperaturen ligger på hela 25 grader. Oman är därmed en perfekt vinterdestination för dig som vill slippa kylan i Sverige!

Sök flyg till Salalah

6. Goa, Indien

   
Genomsnittlig temperatur 25 grader
Genomsnittlig hög temperatur 31 grader
Antal soltimmar/dag 10 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 28 grader

Goa, Indiens minsta delstat, har främst gjort sig populär bland turister tack vare sina milslånga stränder och vilda nattliv. Den bästa tiden att åka hit är mellan november och mars, då man nästan är garanterad solsken. I januari kan du förvänta dig en medeltemperatur på runt 25 grader och cirka 10 soltimmar per dag. Njut av lata dagar på Mandrem beach (norra Goa) eller Agonda beach (södra Goa).

Sök flyg till Goa

LÄS MER: Vår ultimata Indien-guide för förstagångsbesökaren

Goa i januari

7. Boracay, Filippinerna

   
Genomsnittlig temperatur 26 grader
Genomsnittlig hög temperatur 28 grader
Antal soltimmar/dag 6 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 27 grader

Boracays högsäsong infaller samtidigt som torrperioden, det vill säga från november till maj. Trots att du inte kommer ha ön till dig själv, är vintern en fantastisk tid att besöka Boracay. Detta är givetvis tack vare det härliga klimatet men också på grund av de många evenemang som äger rum. Den andra söndagen i januari varje år anordnas exempelvis festivalen Ati-Atihan på Boracay. Festivaldeltagarna, som är utrustade med trummor och xylofoner samlas vid katedralen och sedan ställs det till med en färgglad jätteparad. Efteråt kan du återgå till att slappa på någon av de många kritvita stränderna.. Nämnde vi att det är 27 grader varmt i vattnet?

Sök flyg till Boracay

LÄS MER: 10 bästa tipsen till dig som vill resa till Filippinerna

Filippinerna i januari

8. Koh Samui, Thailand

   
Genomsnittlig temperatur 26 grader
Genomsnittlig hög temperatur 28 grader
Antal soltimmar/dag 7 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 26 grader

Januari och februari hör till de svalaste månaderna på Koh Samui. Men oroa dig inte, med en medeltemperatur på 26 grader lär du knappast frysa! Denna thailändska ö bjuder på fantastiska stränder, exempelvis Taling Ngam, bra dykning och trendiga hotell. Från Koh Samui tar du dig även enkelt till närliggande Koh Tao och Koh Panyang.

Sök flyg till Koh Samui

LÄS MER: 8 thailändska öar du bara måste besöka

9. Ho Chi Minh-staden, Vietnam

   
Genomsnittlig temperatur 27 grader
Genomsnittlig hög temperatur 32 grader
Antal soltimmar/dag 5 timmar

Ho Chi Minh City eller Saigon är knappast ett resmål för dig som vill ligga på stranden och slappa utan är mer passande för dig som gillar hektiska storstäder, vill uppleva vietnamesisk kultur och mat samt historiska sevärdheter. Den bästa tiden att resa till Ho Chi Minh-staden är under den torra säsongen, som varar mellan december och april. I januari är temperaturen runt 27 grader så passa på att svalka dig med en kall öl på någon av de många haken mellan sevärdheterna. Om du mot all förmodan skulle tröttna på storstadslivet kan du kombinera resan med en visit till Phu Quoc, en vacker ö som du enkelt når med flyg från Saigon.

Sök flyg till Ho Chi Minh-staden

LÄS MER: De sju bästa platserna att besöka i Vietnam

Vietnam i januari

10. Langkawi, Malaysia

   
Genomsnittlig temperatur 28 grader
Genomsnittlig hög temperatur 33 grader
Antal soltimmar/dag 8 timmar
Genomsnittlig vattentemperatur 29 grader

För dig som vill resa till värmen i januari och inte har något emot långflyg, är Langkawi och Malaysia den perfekta destinationen. Denna paradisö ligger bara en timmes flygresa från Kuala Lumpur, men i stället för skyskrapor och bullrande trafik, finns här vita stränder, regnskog och vattenfall. I januari är temperaturen cirka 28 grader och eftersom vintern hör till den torra perioden, regnar det ytterst lite.

Sök flyg till Langkawi

LÄS MER: Resa till Malaysia: 5 vackra platser att besöka

Malaysia i januari
Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.