Nyheter Vandra i Skottland: 5 underbara vandringsleder

Alla artiklar

Vandra i Skottland: 5 underbara vandringsleder

Drömmer du också om att vandra i magiska Skottland? Här är fem vandringsleder att välja mellan för både nybörjare och mer erfarna vandrare.

Hitta billiga flyg till Edinburgh

1. The Great Glen Way

Den mest kända vandringsleden i Skottland ärThe Great Glen Way som är en 117 kilometer lång vandringsled som går längs med några av de allra vackraste platserna på det skotska höglandet. Här passerar du till exempel sjön Loch Ness och Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. The Great Glen Way är en utmärkt vandringsled för dig som vill gå långt men utan större höjdförändringar. Varje etapp bjuder på olika höjdpunkter så räkna med att avsätta minst 6 dagar för detta äventyr om du vill gå hela sträckan. För mer detaljer och beskrivningar av de olika etapperna för denna vandring, klicka här.

LÄS MER: Skottlands vackraste platser

2. The Great Trossachs Path

The Great Trossachs Path anses vara en av Skottlands bästa vandringsleder. Den är knappt fem mil lång och sträcker sig från Callander i öst och Inversnaid vid Loch Lomond i väst. The Great Trossachs Path leder dig förbi pittoreska byar, tät skog och öppna slätter. I dessa områden har många poeter och konstnärer hämtat inspiration till sina verk. För mer information och kartor, klicka här.

LÄS MER: Vandringsresor: 10 underbara leder i Storbritannien

3. The Affric Kintail Way

Denna drygt sju mil långa vandringsled är ett utmärkt alternativ för den mer erfarne vandraren. Längs med denna led kommer du att stöta på både varierande underlag och vädret kan växla väldigt snabbt, så var beredd och utrusta dig med rejäla kängor, vattentät och varm klädsel. The Affric Kintail Way bjuder på ett varierande landskap och en hel del krävande avsnitt; en perfekt utmaning för en aktiv semester!

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i Edinburgh

4. Borders Abbey Way

Borders Abbey Way tar dig förbi flera charmiga städer, vacker landsbygd och milslånga utsikter. Denna vandringsled går i en cirkel och kan därför påbörjas på valfri plats. Leden är cirka tio mil lång och passar bra för nybörjare. Räkna med att varje etapp på sträckan tar cirka fem-sex timmar att gå. Du hittar en guide till alla delar av vandringsleden här.

5. The Cateran Trail

Likt Borders Abbey Way går även The Cateran Trail i en cirkel. Denna vandringsled passar de som vill vandra i Skottland och utforska mer avlägsna delar av Skottlands vackra natur. Sträckan är cirka tio mil och för att få ut det mesta av din upplevelse bör du avsätta fem-sex dagar. Terrängen är varierande och kan bitvis vara lite utmanande. Glöm inte att ta med dig en karta och rätt utrustning om du skulle komma ifrån trailen. Mer information hittar du här.

Redo att boka billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.