COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Inspiration Vandra i Österrike: 5 vandringsleder att testa

Alla artiklar

Vandra i Österrike: 5 vandringsleder att testa

Du som ska vandra i Österrike kan se fram emot vackra landskap och ett stort nätverk av vandringsleder. Här är 5 vandringsleder att överväga inför din nästa resa.

Hitta billiga flyg till Österrike

Pinzgauer Spaziergang

För att nå den här vandringsleden behöver du ta linbanan upp till berget Schmittenhöhe. Pinzgauer Spaziergang börjar nämligen där uppe och slutar nere i Salzach-dalen.

Leden är perfekt för dig som vill vandra i Österrike och göra det på hög höjd; här vandrar du på höjder av cirka 2000 meter. Hela leden är 25 kilometer lång och bjuder på riktigt fina vyer och charmiga alpstugor där det är möjligt att övernatta.

LÄS MER: Från vandring till skidåkning – 8 tips inför resan till Österrike

Alpe-Adria Trail

Letar du efter ett alternativ för en långdistansvandring i Österrike?
Alpe-Adria Trail startar i Österrikiska alperna vid foten av Grossglockner och slutar i Trieste vid Adriatiska havet. Tar du dig an hela vandringen kommer du att få uppleva några av de vackraste delarna av Österrike, Slovenien och Italien.

Leden Alpe-Adria Trail består av 43 etapper och är hela 750 kilometer lång. Här väntar såväl alpstugor som skog, höga berg och glittrande sjöar, men också rejäla upp- och nerförsbackar!

LÄS MER: Vandra i Alperna: 8 fantastiska vandringsleder

Via Sacra

Österrikes äldsta pilgrimsled bjuder på både dramatisk natur och mysiga småorter. Ska du vandra hela sträckan kan du se fram emot 121 kilometer fyllda med upplevelser som exempelvis ravinen Falkenschlucht och basilikan i Mariazell.

Leden, som startar i Wien, kantas av flera historiska pilgrimsstationer. Det tar i genomsnitt cirka fyra-fem dagar att gå sträckan och övernattningsmöjligheterna längs med vägen är goda.

LÄS MER: Hitta billiga sista minuten-flyg

Adlerweg

Österrikes kanske populäraste vandringsled, Adlerweg, är en upplevelse som är hela 413 kilometer lång. Adlerweg består av 33 etapper och går genom Tyrolen, från St. Johann i Tiroler Unterland till St. Anton am Arlberg.

Etapperna varierar i svårighetsnivå, från enkla promenadstråk i pittoresk natur till större utmaningar på några av regionens högsta höjder.

Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Hochalpenstrasse är en 48 kilometer lång vandringsled som går via ett unikt berglandskap och fantastiska utsiktsplatser. Leden är en av Österrikes mest besökta och det är inte svårt att förstå varför.

På den här leden kan du se stenbockar och murmeldjur, vilda orkidéer och höga toppar. Utöver att beundra naturen kan du över svänga av på någon av utsällningarna längs med vägen.

Redo att hitta billiga flyg?

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.