Nyheter Vandra i djungeln – här är de bästa platserna att se vildliv

Alla artiklar

Vandra i djungeln – här är de bästa platserna att se vildliv

Med den ökade medvetenheten om hur oetiskt det är att se djur i fångenskap har efterfrågan på att se vilda djur fria i sina naturliga miljöer ökat. Här listar vi 5 av de bästa ställen att vandra i djungeln och vilka djur du kan hoppas på att se där.

1. Costa Rica

Tack vare sammanslagningen av kontinenterna Nord- och Sydamerika för cirka tre-fem miljoner år sedan kunde flora och fauna blandas och därmed skapa ett av de länder i världen med störst biologisk mångfald, nämligen Costa Rica. Ungefär en fjärdedel av Costa Rica består av naturskyddat område så här finns det gott om platser för djur- och naturliv att frodas. Här kan du hoppas på att stöta på apor så som dödskalleapor, som vi kanske bättre känner till som "Herr Nilsson" från berättelserna om Pippi Långstrump. Här finns även mängder av färgstarka reptiler och insekter, och kanske bäst av allt, internetkändisen sengångaren.

sengångare ler mot kameran

2. Malaysia

Att få se de utrotningshotade djuren orangutanger i det vilda ligger troligtvis högt upp på önskelistan hos många djurälskare. Dessa unika och kännande varelser lever nästan hela sina liv uppe bland träden och spenderar sällan tid på mark. Bästa platsen att få se dem är på ön Borneo, både på den malaysiska och den indonesiska sidan. Andra djur som du förhoppningsvis kan få chans att se på Malaysia fastland är malaysiska mushjortar, leopardkatter, tapirer och bedårande tröglorier. Längre in i djungeln finns även tigrar, elefanter och pantrar.

LÄS MER: 11 magiska platser i Sydostasien

orangutangmamma med barn

3. Kina

En av de glädjande nyheterna som vi fick under 2016 var att jättepandor inte längre är utrotningshotade. Det är dock tack vare uppfödningar och det är fortfarande ont om vilda jättepandor, men för störst chans att se dessa vackra djur bör du bege dig till Shaanxi-provinsen i Kina. Här finns det även en möjlighet att du stöter på trubbnäsapor och trädleoparder.

närbild på liten panda

4. Rwanda & Uganda

Tack vare Dian Fosseys engagemang för skyddandet av utrotningshotade bergsgorillorna i Rwanda blev turister så småningom intresserade av att resa hela vägen till Rwanda för att få se dessa stora och fredliga djur. Detta ledde till att arten numera skyddas mot tjuvjägare. Det finns fortfarande problem med tjuvjägare och minskande av skog för bergsgorillorna att bo i, men både Rwanda och grannlandet Uganda som även de har bergsgorillor i sina skogar förstår värdet av den turism som de bidrar med och lägger mycket resurser på att skydda dem. Andra aparter du kan hoppas på att se är anubisbabian, schimpans och guldmarkatta.

LÄS MER: Topp 7 djur- och naturdestinationer

liten bergsgorilla äter

5. Sri Lanka

Elefanter, frigående hästar, storögda Loris, läppbjörnar, leoparder och krokodiler är några av de djur som bor på denna ö vid Indiens sydspets. Här kan du både vandra fritt i djungeln men även åka på safaris där du med hjälp av experter får större chans att se vilddjur.

LÄS MER: Resa till Sri Lanka: 10 tips och måsten

elefanter korsar flod

Behöver du mer reseinspiration?

Världens 10 renaste länder

Upptäck världens vackraste vandringsleder

Turistorternas farligaste djur

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta