Nyheter Topp tio saker att göra i Malaga

Alla artiklar

Topp tio saker att göra i Malaga

Här kommer våra bästa och mest lokala tips på saker att se och göra i Malaga. Den soliga kustens huvudstad som fullkomligt flödar av ljus, värme och andalusisk charm.

Hitta flyg till Malaga

1. Slottet Gibralfaro, Alcazaba och den romerska teatern

En av de huvudsakliga turistattraktionerna i Malaga är den stora samlingen av historiska byggnader på nästan ett och samma ställe. Utsikten från 1500-tals slottet Gibralfaro ger dig en bra överblick över staden. Därifrån är det bara att promenera längs muren som tar dig till Alcazabas trädgårdar, fontäner och vackra innergård. Detta är inte bara en perfekt plats för att njuta av solnedgången på, utan är även en fin plats för söndagspromenader eftersom inträdet då är gratis, efter klockan två på eftermiddagen. Missa inte heller den romerska teatern, byggd av den romerska kejsaren Augustus och återupptäckt år 1951. Nuförtiden hålls här flera utomhusföreställningar.

2. Njut av Malagas sötma

Sök dig till Malagas äldre stadsdelar om du vill provsmaka lokala viner och de mest autentiska, lokala maträtterna. Ett besök på den mysiga vinbaren Pimpi är en riktigt fin gåva till dig själv sent en eftermiddag eller ännu senare på kvällen för ett glas sött malagavin. Baren är typisk för de äldre delarna av Malaga med sina antika kakel, tunnor och gamla signerade fotografier av kändisar som besökt stället under årens lopp. En annan favoritplats är La Casa de Guardia eller ”Vakthuset” som är den äldsta krogen i Malaga.

LÄS MER: 10 traditionella spanska rätter som du måste prova

tapas i malaga

3. Historisk konst på Picassomuseet

Detta får du inte missa! Pablo Picasso föddes i Malaga och det finns ett museum dedikerat till honom i palatset Condes de Buenavista. Byggnaden har en otrolig mix av stilar med allt från moriska och moderna element till inslag från renässansen. På insidan kan du titta på mer än 200 målningar från en av 1900-talets största målare, både tidiga verk från hans akademiska tid och omarbetningar av gamla mästare. När du ändå befinner dig i byggnaden passa även på att spana in källaren som har rester från det feniciska Malaga (600-talet) och spår av romersk arkitektur.

4. Prova grillade sardiner i El Palo

Besök de gamla fiskarkvarteren El Palo där man enligt traditionen absolut måste prova de lokala grillade sardinerna espeto de sardinas eller friterad fisk pescaito frito. Nästan alla strandbarer serverar dessa två rätter här. Grillade sardiner är Malagas mest berömda rätt. Den består av sex sardiner på en pinne, tillagade över glöden på brasan direkt på stranden. De kostar mellan 20-30 euro. Om du vill sitta ner och äta, prova restaurangen Palo El Tintero, ett riktigt unikt ställe där servitörerna går runt borden och auktionerar ut varje rätt. Efter du ätit är det bara att gå ner till Pedregalejos stränder och ta dig ett dopp. Ett trendigt område i Malaga, känt för sin vänliga och avslappnade atmosfär.

5. Beundra katedralen La Manquita

La Manquita är en älskad stadssymbol och ett måste om du är ute efter att se allt vad Malaga har att erbjuda. Katedralen byggdes på 1400-talet på platsen för en moské och dess smeknamn, som används av hela lokalbefolkningen, betyder “en enarmad kvinna”, eftersom det södra tornet aldrig byggdes klart. Legenden säger att pengarna för att avsluta byggnationen istället gick till nybyggarna under det amerikanska självständighetskriget. Om du går in i katedralen, ta dig en extra titt på detaljrikedomen när det kommer till de skulpterade figurerna på korstolarna, tillverkade av Pedro de Mena.

6. Fika på Malaga vis

Missa inte meriendan i Malaga, vilket enkelt förklarat är en ursäkt för att unna dig lite fika sent på eftermiddagen mellan klockan 17 och 19 ( de flesta lokalbor äter middag först klockan 10 på kvällen). Strosa ner längs Calle Larios (stadens huvudgata), till Calle Granada eller till torget torget La Merced och Calle Molina Larios. Pausa för en kaffe – beställ una nube, un sombre, un mitad eller un cortado och om du är sötsugen fortsätt till Casa Aranda för churros eller till någon av de fantastiska tebutikerna på Calle San Agustin för en kakbit. Är du ute efter något lite mer lyxigt? Bege dig till hotellet Ac Malaga Palacio Hotels terrass och sippa på en drink och njut av den fantastiska utsikten över katedralen.

7. Magiska Muelle 1

Den trendiga stadsdelen Muelle 1 puerto de Malaga är ett stort område som öppnade 2011 och har en fantastisk utsikt över slottet Gibralaro och Alcazaba. På kvällen känns platsen helt magisk med barer, restauranger, afärer och glassbarer. Du kan promenera genom hela området tills stadsdelen Malagueta tar vid och avsluta med coctails och tapas längs vägen. Prova El merendero de Antonio Martin, med dess havsutsikt och kanske stannar du kvar där för att äta middag.

8. Upptäck Malagas gröna oas

En oas mitt i stan. Denna gröna plats är en perfekt att besöka om du är ute efter lummiga växter, vindlande stigar och utsmyckade fontäner. Den har även en av de mest magnifika tropiska och subtropiska trädgårdarna i Europa. Inträdet är 5,20 euro och i priset ingår en guidad tur som vi varmt rekommenderar. Trädgården har en intressant historia att berätta och guiderna är fantastiska.

9. Fynda unika souvenirer på Thyssen-museet

Museet öppnade 2011 och har en stor samling av spanska 1900-tals målare. Det mest slående är byggnaden som har en vacker innergård och en väldigt elegant presentbutik, perfekt för souvenirer. Inträdet är gratis på söndagar efter klockan 17, så ifall du är sugen på lite kultur på kvällskvisten så är det bara att bege sig dit.

10. Mingla på torget Mitjana

Folket i Malaga är kända för att vara öppna, sympatiska, glada och gästvänliga och det är värt att bege dig ut i natten för att se hur sant det är. Bästa stället på kvällen är torget Mitjana i den äldre stadsdelarna. Här är det fullpackat med folk med en skön energi oberoende av vilken dag i veckan. Flera av Malagas mest populära barer och klubbar ligger här i närheten, inklusive Malafama. Det är bara att ta dig dit och börja mingla!

Behöver du mer reseinspiration?

Topp tio saker att göra i Barcelona

Hemliga Spanien: 9 platser där du hittar det riktiga España

7 fantastiska platser att besöka på Costa del Sol

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.