Nyheter Topp 8: Nordens bästa golfbanor

Alla artiklar

Topp 8: Nordens bästa golfbanor

Vill du spela golf på banor i världsklass men inte behöva resa långt? Kolla in Nordens bästa golfbanor, rankade av tidningen Golf Digest.

1. Bro Hof Slott GC, Stadium Course, Sverige

På Bro Hof Slott kan du spela på två av Sveriges bästa golfbanor; The Stadium Course och The Castle Course. The Stadium Course rankas förtuom som en av Nordens bästa golfbanor även som en av de bästa golfbanorna i Europa och en av de 100 bästa i världen.

Banan har 18 hål och passar för både nybörjare och proffs. The Castle Course har i sin tur så kallade ”playable wasteareas” och erbjuder möjligheten till golfspel av högsta klass.

2. Great Northern, Danmark

Bland Nordens bästa golfbanor är detta en härlig upplevelse för alla sinnen; miljön, banan och inte minst designen. Great Northern erbjuder en unik golfupplevelse för både nya och mer erfarna golfare. Banan är inspirerad av några av världens bästa golfbanor, men med en egen spännande tvist.

Du som behöver bättra på ditt spel kan boka en golflektion hos Great Northern Academy, som erbjuder professionell guidning och utveckling av golfare i olika stadier av sitt spel.

3. Visby GK, 18-hålsbanan, Kronholmen, Sverige

Vad sägs om att kombinera ett sommarbesök på Öland med en riktigt fin golfrunda? På topprankade Visby GK kan du spela golf i fantastisk miljö nära havet. Med havsvind i näsborrarna och en strålande sol blir kanske inte golf bättre än så här?

Här finns en 18-håls och en 9-håls bana. 18-hålsbanan, som det har spelats på sedan 1966, räknas till en av de allra vackraste banorna i Sverige och är en riktig wow-upplevelse. 9-hålsbanan, som är öppen året om (så länge det inte finns frost eller snö), är ett utmärkt alternativ för mindre erfarna spelare och barn.

4. Ullna GC, Sverige

Prestigefulla Ullna GC är en fantastisk golfbana belägen strax norr om Stockholm. Här har en lång rad internationella stortävlingar spelats genom åren och banan har gästas av både kungligheter och celebriteter. Inte undra på då denna bana inte är någonting för den oerfarne golfaren!

Denna utmanande bana, som invigdes 1981, ligger endast 15 minuters bilväg från centrala Stockholm, precis intill Ullnasjön. Bland Norderns bästa golfbaor är kanske denna den som ligger oss varmast om hjärtat.

5. Falsterbo GK, Sverige

Falsterbobanan ligger i det vackra naturreservatet Flommen i södra Skåne. Här, ett stenkast från några av landets bästa stränder, kan du spela golf i mycket naturskön miljö. Bland Nordens bästa golfbanor är denna en riktig pärla.

Falsterbo GK är dessutom den tredje äldsta golfklubben i Sverige! Klubben erbjuder en riktigt utmanande 18-håls linksbana med både vattenhinder och drygt 100 sandbunkrar.

6. Kytäjä Golf, South East Course, Finland

Finlands bästa golfbana ligger bara drygt 45 minuters bilväg från Helsingfors flygplats. South East Course är en unik golfbana i världsklass och en av Nordens bästa golfbanor. Sommaren må vara kort i Finland men det är många som golfar här och många av de bästa golfarna i Finland väljer just denna bana.

Banan, som färdigställdes 2003, ligger i ett blandat landskap med skog, rejäla nivåskiftningar och spektakulära vyer. De sista hålen spelas vid den kristallklara sjön Kytäjä och bara det gör denna bana till en av de alldra vackraste i Norden.

7. Holtsmark Golf, Norge

Norges bästa golfbana är designad av den berömde golfbanedesignern Rober Trent Jones II. Banan är känd för att vara krävande även för erfarna golfare. Den är dock värd ett besök då en runda här är också en ren njutning för alla sinnen.

Holtsmark har 18 hål och ligger söder om Oslo. Du tar dig hit aningen med bil eller tåg.

8. Kristianstads GK, Åhus, Sverige

Skånska Åhus är inte bara känt för sin världsberömda vodkaproduktion, utan också för att inhysa en av de allra bästa golfbanorna i Norden. Åhus Östra är en golfbana i världsklass. Har du inte spelat här förut bör du åka hit för att uppleva denna golfbana.

18-hålsbanan är en underbar utmanande och vacker skogs- och hedbana. Åhus Västra, 9-hålsbanan, är inspirerad av de klassiska links- och hedlandsbanorna i Skottland. Båda banorna är öppna året runt, med undantag för de dagar då det är mycket snö.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta