COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Topp 7 städer för en weekendresa i januari

Alla artiklar

Topp 7 städer för en weekendresa i januari

Mörkret och kylan börjar smyga sig på. Snart är julen här och piggar upp, men sen. Behöver du något roligt att se fram emot i januari? Vad sägs om ett miljöbyte? Barcelona, Rom, Prag och andra vackra weekendstäder väntar på dig. Här har vi listat våra sju favoriter för en weekendresa i januari.

1. Weekendresa till London, Storbritannien

London är alltid en utmärkt destination för en weekendresa, även i januari. Här tar upplevelserna aldrig slut och utbudet på shopping, museer, teatrar, pubar och restauranger tar aldrig slut. Visst kan det vara lite kyligt på hotellrummet i London under vintern, men se till att klä dig varmt och hinka i dig litervis med te och du kommer att klara dig galant. Ett besök i London är verkligen upplyftande på så många vis. Att röra sig i stadens brus ger dessutom en skön och inspirerande puls att ta med sig hem.

Hitta billiga flyg till London
london metro

2. Weekendresa till Barcelona, Spanien

Visst har de vinter även i Barcelona, men trots lite kyligare grader utomhus så är det många dagar ändå fantastiskt soligt och fint. Dessutom är ljuset helt annorlunda här, även under vinter. Klarare, starkare och full av energi. Barcelona ett perfekt resmål för en weekendresa för dig som känner dig lite vinterdeppig. Dessutom finns här ett stort utbud av museer och andra kulturella upplevelser att ta del av som vi lovar att inspirerar och ger dig nya perspektiv.

Hitta billiga flyg till Barcelona

3. Weekendresa till Edinburgh, Skottland

Edinburgh är det ultimata resmålet för en weekendresa för dig som vill omfamna vinterns mysighet med pampiga slott, charmiga pubar, härligt folkliv och ett myller av mysiga gamla, gränder. Ta på dig en stickad tröja och bekväma skor och gå i på en pub med öppen spis och värm dig där framför brasan med något varmt att dricka och en god vän att hålla i handen.

Hitta billiga flyg till Edinburgh

4. Weekendresa till Rom, Italien

En weekendresa till Rom är en fantastisk idé året om, men under vinterhalvåret är luften klarare och det är mindre trångt kring sevärdheterna och på de italienska restaurangerna. Det gör det lättare att njuta mer av allt det vackra, äta gott, shoppa och titta på folklivet. Här finns så många fina kyrkor, palats, restauranger, butiker, museer, barer och kaféer att du snart måste komma tillbaka.

Hitta flyg till Rom

5. Weekendresa till Paris, Frankrike

Visst kan Paris klimat vara lite disigt och grått i januari, men som en destination för en romantisk weekendresa är Paris det perfekta valet året om. Staden myllrar av mysiga kaféer, charmiga kvarterskrogar, vackra människor och fina butiker. Varför inte ta på dig en skön kappa och bekväma skor och bara strosa omkring. När du blir trött stannar du på ett kafé som taget ur filmen Amelie och beställer i en stor skummig kaffe, medan du lyssnar på det fantastiska språket som låter som musik i bakgrunden.

Hitta flyg till Paris

6. Weekendresa till Tallinn, Estland

Man behöver inte åka så långt bort för en skön weekendresa. Tallinn är en mysig vinterstad att fly till för miljöombyte när vardagen har smugit sig på och gjort allt för grått och rutinmässigt. Från Stockholm med flyg tar en resa hit bara en timme och väl framme väntar bra shopping, historiska sevärdheter och restauranger med bra mat till ett bra pris på dig. Stadsmuren är fortfarande kvar och att strosa omkring innanför i  den gamla stadskärnan är stundtals en sagolik upplevelse.

Hitta flyg till Tallinn

7. Weekendresa till Prag, Tjeckien

Är inte på riktigt Prag en av världens vackraste städer? Har du inte varit hit förut, tycker vi absolut du ska satsa på en weekendresa hit i vinter och har du tidigare varit här, varför inte göra ett besök igen. Prag bjuder på storslagna vyer runt varje hörn och all god mat, historia och kulturella upplevelser berikar och inspirerar. Precis vad man behöver när vintern i Sverige har slagit klorna i en.

Hitta flyg till Prag

Läs mer: 

Weekend i Lissabon: 10 måsten i den portugisiska huvudstaden

Weekendresor till Italien: 7 tips på mysiga städer

10 europeiska städer som förtjänar ett besök under 2018

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.