Nyheter Topp 7 städer för en weekendresa i april

Alla artiklar

Topp 7 städer för en weekendresa i april

Okej, i april börjar vi känna hopp. Ljuset har återvänt, solen börjar titta fram och ute i Europa börjar det bli riktigt fint och skönt. Söker du efter en helgresa där du kan möta våren? Här är tips på sju inspirerande och intressanta städer som är utmärkta för en weekendresa i april.

1. Helgresa: Lissabon, Portugal

En helgresa som är jättefin för dig som vill ta en promenad i vårsolen är att åka till Lissabon. Eller egentligen är det alltid mysigt att ströva omkring i denna lagom stora storstad med sin vackra arkitektur, trevliga människor och coola och bra barer och restauranger. Och blir du trött är det bara att hoppa upp på en charmig spårvagn som tar dig till vattnet, till ett intressant museum eller med på ett roligt äventyr.

2. Helgresa: Krakow, Polen

Många gånger längtar vi bort, men det är inte alltid vi har råd och tid. Då är Krakow i Polen ett utmärkt resmål för en helgresa. Staden är otroligt mysig med sina gamla, judiska kvarter, slottet och torget Rynek Glowny. Allt är trendigt och charmigt, men fortfarande många gånger riktigt billigt. Dessutom går en flygresa hit på ett huj. Väl framme är det bara att ströva omkring och insupa stämningen, folkvimlet, all gammal bebyggelse, synagogor eller varför inte besöka ett intressant museum eller slå dig ner på en av de många uteserveringarna.

3. Helgresa: Madrid, Spanien

När det kommer att åka på en helgresa till Spanien väljer många Barcelona framför Madrid, men har du redan besökt den förstnämnda tycker vi absolut att Madrid är värt ett besök. Mode, design, kultur och så många restauranger med utmärkt mat. Den spanska huvudstaden har ståtliga byggnader, imponerande avenyer och många olika stadsdelar med sin alldeles egen karaktär.

Vi gillar Malasaña, Salesas och Chueca, där du hittar alla coola designkrogar, trendiga barer och häftiga butiker.

4. Helgresa: New York, USA

Hittills har vi enbart tipsat om weekendstäder i Europa, men som en stad för en helgresa är New York absolut ett alternativ och ett av de bästa. Denna metropol har det bästa utbudet av allt från shopping och mat till nöjen och kultur i hela världen. Ta dig till Central Park, Times Square och West Village, men även till Brooklyn och Harlem och insup pulsen, atmosfären. Ja, allt! Det kommer att bli några fantastiska dagar att minnas för livet.

5. Helgresa: Wien, Österrike

Wien är en av de vackraste och mest musikaliska storstäderna i världen, men tyvärr ofta en bortglömd destination för en helgresa. Här finner du vackra palats, fantastiska operetter och konserter av alla de slag samt mysiga, lyxiga kaféer med den berömda sashertårtan på menyn. Det finns även många riktigt bra restauranger och i shoppingväg allt från H&M till Louis Vuitton. Missa inte heller de kulinariska matmarknaderna, som får våra munnar att vattnas.

6. Helgresa: Florens, Italien

Ett annat resmål som helgresa för dina smaklökar är Florens i Toscana med de mest utsökta rätterna på de mysiga och rustika restaurangernas menyer. Leta efter skinkor och salami samt viner och olivolja från regionen. I april börjar allting gro och Toscanas kullar färgas gröna. Missa inte heller katedralen Duomo och all rosor i trädgården Giardino delle rose. I slutet av april eller i maj brukar de börja slå ut.

7. Helgresa: München, Tyskland

Vill du ha en vårsol som börjar värma lite grann, gäller det att ta sig så långt söderut som möjligt i april. Som resmål för en helgresa kan då München vara ett fint alternativ med sina vackra hus, flod, biergartens och gröna park. Staden har även några riktigt bra konstmuseum. Kvarteren kring Haidhausen tycker vi är extra mysiga med sina stenhus, små butiker och alla charmiga kaféer, barer och restauranger.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.