Nyheter Topp 7 saker att göra på Hawaii

Alla artiklar

Topp 7 saker att göra på Hawaii

Vattenfall, havsköldpaddor, god mat och paradisstränder. Hawaii är en drömdestination för många, men det finns även de som klagar på fullpackade stränder och alltför turistanpassade attraktioner. Hawaii behöver inte alls vara på det viset. Här är guldkornen.

Hämta Skyscanner-appen

1. Doppa dig i härliga sötvattenspooler

I Haleakala nationalpark på östra Maui finns ett ställe som heter Seven Pools och är ett vattenfallsparadis, där små sötvattenpooler har bildats mellan vattenfallen. Här kan du ta ett svalkande dopp. Detta är en populär sevärdhet, så om vill du undan trängseln sök dig sedan upp i bergen till The Pipiwai Trail, en cirka sex kilometer lång vandringsled som bjuder på fantastiska vyer och ännu fler sötvattenspooler att bada i. Väl framme, högst upp, får du den största belöningen. Waimoku Falls, ett över 120 meter högt vattenfall, där även möjligheten finns att bada.

2. Utforska den västra kusten på Hawaii

Den västra sidan på Hawaii är inte alls lika välbesökt som de övriga delarna av Hawaii och eftersom detta även är de fattigare delarna av ön så är det få som tar sig tiden att besöka Oahus som området kallas. Men här är stränderna utmärkta, människorna vänliga och atmosfären mycket lugnare. Här finns även stranden Makaha som är en världsberömd surfstrand med vilda vågor och mjuk sand.

3. Strosa i Lahania

En riktigt mysig småstad att besöka på Mauis västkust är Lahania som bjuder på långa strandpromenader, charmiga butiker, trevliga restauranger och viktorianska hus i glada färger. Det är härligt att bara promenera omkring i staden, slå sig ner på en uteservering och inta en maffig amerikansk burgare medan du lyssnar på skön livemusik och ser hur solen går ner.

4. Bege dig under vattenytan

Djurlivet på Hawaii är rikt och livet under vattenytan spektakulärt. Söder om Honolulu hittar du Hanauma Bay med ett stort rev och mäktiga bergväggar som ramar in stranden och erbjuder fiskar, koraller och havssköldpaddor ett skyddat hem. Detta är numera ett naturreservat men möjligheten finns att snorkla och simma runt bland fiskarna, så länge som du beter dig bra i den sköra naturen.

5. Gör en dagsutflykt till Pearl Harbour

Det kan vara bra att hyra bil på Hawaii för att ha friheten att köra runt på öarna och stanna på de platser du tycker om. Vägnätet är välutvecklat och det mesta väl skyltat. En dagsutflykt är att ta dig till Pearl Harbour, som blev attackerat av japanerna under andra världskriget. Denna händelser är en viktig del av befolkningens historia och ett besök här lär dig om hur samhället formats till vad det är i dag.

6. Upplev den hawaiianska maten

Maten på Hawaii är otroligt smakrik och fräsch. Vad sägs om grillade majskolvar och vitlöksmarinerade räkor. Vid norra Oahu på väg mot North Shores hittar du en liten marknadsplatsen där Giovannies Shrimp truck står parkerad. Du vet direkt att du är på rätt plats när du känner den goda doften från grillen. Här finns en stor terrass där du kan äta i skuggan och efter lunch är det inte långt till stranden Malaekahana Beach för en skön siesta.

7. Bli en paniilos för en dag

Har du hört talas om Waimea? Det är en gammal västern-stad på norra Big Island med stora rancher och riktiga cowboys, de så kallade paniilos. Här kan du ta del av olika shower eller ta en ridtur själv i den vackra, gröna miljön. Flera av dem är dessutom familjeanpassade med olika äventyr på menyn. Är ni intresserade av det, sök upp Parker ranch eller Dahana ranch.

Hitta billiga flyg till Honolulu Hitta billiga hotell i Honolulu

Läs mer:

Topp 7 städer för en weekendresa i mars

Topp 10 saker att hitta på i Ho Chi Minh

Topp 8 saker att göra på Rhodos

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.