Nyheter Topp 7 saker att göra i San Sebastian

Alla artiklar

Topp 7 saker att göra i San Sebastian

Den spanska kuststaden San Sebastian är perfekt för dig som vill kombinera storstad och strand. Kolla in våra 7 tips på saker att göra i San Sebastian och boka din resa redan idag!

Hitta billiga flyg till San Sebastian

Kontxa / La Concha

Bara ett stenkast från centrum ligger den fina stranden Kontxa / La Concha. Stranden, som brukar kallas för ”Lilla Rio”, lockar både turister och lokalbor. Hit kommer man för både dopp och långpromenader, rundor med hunden eller för en cykeltur längs med stranden.

LÄS MER: Sista minuten Spanien: så hittar du billiga resor till Spanien

San Telmo Museum

På San Telmo Museum kan du lära dig mer om den baskiska kulturen. Museet har utsetts till ett av de bästa i Europa och lockar över 260 000 besökare varje år. Här finns en samling på 26 000 verk och både fasta och tillfälliga utställningar. På San Telmo Museum kan du bland annat se hur ett baskiskt kök såg ut förr i tiden eller beundra målningar från 1600-talet.

LÄS MER: Upptäck norra Spanien: 8 tips på underbara resmål

Katedralen i San Sebastian

San Sebastians ståtliga katedral från 1897 är inspirerad av medeltida kyrkor i Tyskland och Frankrike. Katedralen, som är byggd av stenar från Monte Igueldo, är den högsta byggnaden i staden och ett populärt besöksmål.

LÄS MER: Bildfrossa: De bästa stränderna i Spanien

Funicular Monte Igueldo

Ta en tur med den gamla linbanan Funicular Monte Igueldo och njut av en vacker utsikt över San Sebastian. Funicular Monte Igueldo är uppskattad av både stora och små. På toppen av Monte Igueldo finns en liten nöjespark.

Akvariet i San Sebastian

Tillbringa ett par timmar på det gigantiska akvariet i San Sebastian och lär dig mer om både havslivet och sjöhistorien. Här finns både hajar och gulliga små guldfiskar.

Maten i San Sebastian

San Sebastian är en stad för gourmeter. Faktum är att detta också är en av städerna i världen med flest stjärnor i Michelinguiden. Färsk fisk, de baskiska tapasen pintxos och det lokala vinet txakoli hör till några måsten.

Cristina Enea Park

Stadsparken Cristina Enea är en utmärkt plats för en lugn promenad eller en picknick. Här kan du träffa på både påfåglar och ankor. Reser du med barn kan ni passa på att utforska lekplatserna i parken.

Karta

Mer tips & reseinspiration:

Trenddestination 2019: 5 anledningar att besöka Turin

Budget kontra lyx: London

Takbarer – världens 5 bästa barer med utsikt

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.