Nyheter Topp 7 saker att göra i Montréal

Alla artiklar

Topp 7 saker att göra i Montréal

Det är enkelt att bli förälskad i Montréal. Inte enbart för alla är så vänliga och trevliga, utan för dess atmosfär. Hela staden kommer att inspirera dig att njuta. Av vackra byggnader, intressant arkitektur och framförallt av mat och smaker av alla dess slag. Det här skulle vi göra om vi åkte dit.

1. Utforska Montréals olika stadsdelar

Precis som i många andra städer har Montréal kvarter olika personligheter, så det första du bör göra när du landat i denna vackra stad är att utforska de olika stadsdelarna och hitta din favorit. Det finns ett Little-Italy, ett Chinatown, Quartier Latin och ett Downtown som har många nybyggda hus och stora varuhus. Vår favorit är Plateau Mont-Royal med sina gamla arbetarkvarter och författare och musiker. Och missa såklart inte Vieux-Montréal, som är den äldre och mest charmiga delen av stan.

2. Gå sakta genom stan

Vackra hus med patina, trånga gränder och fasadmålningar. I Montréal finns inga stora sevärdheter utan det är människorna och allt du ser runt omkring dig, hela atmosfären , som gör staden unik. Det är mysigt och berikande att ta en sakta promenad genom stan både på dagtid och kvällstid och följa stadens rytm.

Slå dig ner på en slamrande terrass, beundra blommorna som hänger i klasar från balkongerna eller bara sätt dig ner i solen och lyssna på bordet bredvid med största sannolikhet är mitt uppe i en stor och viktig diskussion.

3. Se Habitat 67 på nära håll

År 1967 hölls en världsutställning i Montréal. Det var då det kända bostadskomplexet Habitat 67 byggdes. Det ligger en bit bort, men du ser det från hamnen och det går enkelt att cykla hit eller ta en taxi. Vi lovar det liknar inget annat som du tidigare sett. Bostadskomplexet är byggt av 354 likadana moduler som tillsammans skapar ett höghus på 12 våningar och med 146 lägenheter. Arkitekten var Moshe Safdie och många beskriver verket som ett verkligt leksakstorn av byggklossar.

4. Besök Biosphére i Parc Jean-Drapeau

Den mest kända byggnaden i Montréal heter Biosphére och ser ut som ett jättestort garnnystan. Inuti finns ett museum över Nordamerika som handlar om dess natur och ofta har aktuella utställningar kring miljöfrågor. Ett ambitiöst och intressant museum som även är barnanpassat. När du väl är här passa även på att promenera omkring i parken Jean-Drapeau, där Biosphére ligger. Vyerna över staden är härifrån magnifika.

5. Provsmakas Kanadas gyllene dryck

Kanadensarna gillar öl och sägs konsumera öl mer än någon annan alkoholhaltig dryck. I Montréal finns flera att besöka och där du kan få lära dig allt om processen och vad som gör just Kanadas öl så gott och unikt. De två största ölmärken har historiskt varit Labatt och Molson, men numera är även ölbolaget Moosehead väldigt populärt. Det finns även en hel uppsjö av mikrobryggerier att titt närmare på.

6. Njut av en bagel

Montréal är en stad för foodies. Här finns många möjligheter att äta gott och visste du att deras specialitet är bagel. I nästan varje kvarter kan du hitta ett bagelbageri och det pågår en ständig diskussion bland lokalinvånarna vilken bagel och vilket bageri som är det bästa. Varför inte följa seden och provsmaka dig fram. Vilken tycker du är godast? Två storfavoriter är: St-Viateur Bakery och Fairmount Bagel.

7. Anamma den kanadensiska matkulturen

Influenser från många olika kulturer syns i vad som serveras på tallrikarna på alla de utsökta restaurangerna som går att finna i Montréal. Här hittar du mycket asiatisk mat, men även judiska maträtter och franska såklart! På många restauranger förekommer även fenomenet ”apportez votre vin” som innebär att du som gäst får ta med dig ditt eget vin. En av våra favoritrestauranger heter Taverne Square Dominion och ligger på Rue Metcalfe 1234. Här serveras utsökta blinier, fisk och skaldjur och framförallt har stället en så himla skön atmosfär.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta