Nyheter Topp 7 saker att göra i Boston

Alla artiklar

Topp 7 saker att göra i Boston

Boston vilar i skuggan av sin populära granne New York, men så skulle det inte alls behöva vara. Gröna parker, roliga stadsdelar, intressanta sevärdheter och stora grönområden. Boston har mycket att erbjuda sina besökare. Detta är våra sju bästa tips.

1. Gå längs Freedom Trail

Det finns en vandringsled som går genom Boston som heter Freedom Trail och som tar dig förbi flera intressanta sevärdheter. Snöra på dig ett par bekväma skor och gå längs leden. Du får exempelvis se Old State House på Washington Street som spelade en stor roll under den amerikanska revolutionen.

2. Upptäck mysiga Beacon Hill

Som en välordnad liten småstad är stadsdelen Beacon Hill i Boston. Här har bland annat den förre utrikesministern John Kerry bott och andra kända amerikaner. Längs gatorna hittar du allt från små butiker och intressanta gallerier till antikvitetsaffärer, eleganta tegelhus och mysiga kaféer. Gatorna är små och smala och kvarteren mycket charmiga.

3. Shoppa loss i Back Bay

Huvudgatan i denna stadsdel heter Newbury Street och här hittar du designerbutiker men även secondhandaffärer och de vanligaste amerikanska klädkedjorna. Det är en riktig skön shoppinggata för dig som vill passa på att fynda när du väl är i USA i form av sneakers, elektronik och coola sportmärken.

4. Njut av Bostons grönska

Boston är verkligen en grön stad med fina parker och inte så mycket trafik och press och stress. USA:s äldsta allmänna park ligger även här i vilken du kan ta del av konserter ohc olika uppträdanden. Den heter Boston Common och ligger mitt i centrum. En annan vacker park är Boston Public Garden, där det finns en liten sjö som man kan ta en båttur på.

5. Känn av Bostons havsdoft

Boston hamnpromenad är en 75 kilometer gångväg längs havet som går igenom flera av Bostons olika stadsdelar. Här kan du ta en lugn kvällspromenad och känna doften av hav, stränder och på samma gång se och njuta av Bostons skyline.

6. Ta en båttur i hamnen

Ett annat sätt att njuta av närheten till havet är att ta en rundtur i hamnen med en båt eller färja. Visste du att i Bostons hamn finns så många som 32 öar att ta sig en närmare blick på. På öarna finns flera fina vandringsleder och stränder för soliga sommardagar.

7. Smaka på Bostons skaldjur

Clam chowder och lobster rolls. Ska du äta något lokalt i Boston så är det skaldjur du ska satsa på. De är berömda för sina New England-rätter och de finns att få tag på lite öerallt. Även musslor och ostron serveras i mängder. Och ja, glöm för all del inte bort Bostons öl, som är världskänd.

Informationen i artikeln är korrekt per 11/06/2018 och är erhållen från se.usembassy.gov. Kontrollera alltid den senaste informationen på ambassadens hemsida innan du bokar en resa.

Fler tips inför din USA-resa:

Visum till USA: allt du behöver veta om ESTA och visum

8 storstäder i USA som du bara måste besöka

Roadtrip USA: 5 farligaste vägarna

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.