Nyheter Topp 5 saker att göra i Luxemburg

Alla artiklar

Topp 5 saker att göra i Luxemburg

Luxemburg må vara ett väldigt litet land, men här finns det gott om spännande sevärdheter och besöksmål! Kolla in våra tips på saker att göra i Luxemburg.

1. Strosa runt i gamla stan

Luxemburgs gamla stadskärna är uppsatt på Unescos lista över världsarv och ett måste för varje besökare. Området är också en utmärkt utgångspunkt för dig som besöker Luxemburg för första gången. Här kommer du att kunna beundra vacker arkitektur som exempelvis den gamla katedralen och de fina torgen Place Guillaume II och Place d’Armes.

Är du sugen på att äta gott? I gamla stan finns ett stort urval av matställen, däribland ett flertal restauranger med stjärnor i Michelinguiden. För dig som vill gå ut finns i Grund, gamla stans äldsta del, Luxemburgs bästa nattliv.

2. Utforska Bock Casements

Du som letar efter saker att göra i Luxemburg bör inte missa att utforska resterna av den gamla fästningen från 963. Det som finns kvar idag är drygt 17 kilometer tunnlar och underjordiska rum. Ett besök här är en unik upplevelse, om man inte är känslig för trånga och mörka utrymmen.

Du kan besöka tunnlarna på egen hand med en karta, eller haka på någon av de guidade turerna som anordnas här.

3. Besök National Museum of History and Art

National Museum of History and Art, MNHA, kan du beundra konstverk och föremål från alla historiska epoker i Luxemburg. Museet ligger i kvarteret Ville Haute som du hittar i hjärtat av staden. Här finns en stor samling arkeologiska verk men också många moderna konstföremål och målningar.

På MNHA hittar du verk från bland annat Alechinsky, Bazaine och Beau-din. Ett tips är att skaffa Luxemburg Card som ger gratis inträde till över 60 museer och turistattraktioner i Luxemburg.

4. Ta en tur till Parc Merveilleux

Behöver du tips på saker att göra i Luxemburg med barn? Då bör du skriva upp Parc Merveilleux på din måste-lista! Denna gröna oas är ett underbart besöksmål med många attraktioner för barn. Här finns det gott om lekmöjligheter med också levande exotiska djur. Här kan ni se både pelikaner, apor och krokodiler.

Ta gärna med en picknickkorg och njut av grönskan. Parken är öppen från april till mitten av oktober och inträdet kostar 10 euro för en vuxen och 6 euro för barn mellan 3-14 år.

5. Besök den vackra staden Vianden

Staden Vianden i nordöstra Luxemburg ser ut att vara tagen från sagornas värld, inte minst tack vare dess imponerande slott och vackra läge i dalen Our. Pittoreska Vianden har drygt 2000 invånare och ligger cirka fem mil från Luxemburg stad.

Trots sin relativt lilla storlek har staden ett stort utbud av övernattningsalternativ, restauranger, caféer och souveniraffärer. Här finns också ett leksaksmuseum, Musée de la Poupée et du Jouet, och ett litet konstverksmuseum, Musée d’Art rustique.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.