Nyheter Thailand med barn: 5 tips på aktiviteter

Alla artiklar

Thailand med barn: 5 tips på aktiviteter

Ska du resa till Thailand med barn? Här är 5 tips på platser att uppleva och saker att göra i Thailand.

Hitta billiga flyg till Thailand

Koh Lanta

En av svenskarnas favoritdestinationer i Thailand. Till Koh Lanta reser många barnfamiljer för att njuta av kilometerlånga stränder, mängder med lokala restauranger och fantastiska solnedgångar. Den marina parken Mu Ko Lanta National Park är känd för sina djungelleder och vilda apor och är ett trevligt utflyktsmål. Bland andra aktiviteter för familjer med barn på Koh Lanta finns grottorna Mai Kaeo Caves, ett besök på anläggningen Lanta Animal Welfare och massor med häng på den barnvänliga och långgrunda stranden Klong Daobeach. För barnfamiljer med lite äldre barn rekommenderas snorkling; här finns mängder med färggranna fiskar.

Hitta billiga hotell i Thailand

Krabi Elephant Sanctuary

Krabi Elephant Sanctuary kan du lära dig med om elefanter, men även komma dem riktigt nära. Här får besökarna bland annat hjälpa till att mata och bada elefanterna, vilket garanterat blir en av höjdpunkterna för dig som reser till Thailand med barn! Tänk på att elefantridning är en populär turistaktivitet runt om i världen, inte minst i Thailand, men att detta inte rekommenderas ur djurättssynpunkt. På Krabi Elephant Sanctuary får elefanterna inte ridas.

LÄS MER: Sista minuten Thailand: så hittar du billiga resor till Thailand

Ta en tur med en longtailbåt

Du som reser till Thailand med barn behöver inte tillbringa hela semestern på en och samma destination. Passa på att utforska trakterna! De traditionella longtailbåtarna är ett utmärkt sätt att uppleva Thailands övärld på. Krabiprovinsen, ett av många barnvänliga resmål i Thailand, har många fantastiska öar att kryssa mellan. Det kan vara bra att ordna med flytväst själv i förväg, då dessa inte alltid finns tillgängliga. Vid organiserade turer med longtailbåt erbjuds ofta upphämtning på hotellet, engelsktalande guider och lunchpaket.

LÄS MER: Bästa tiden att åka till Thailand

MBK Center (Ma Boon Khrong Center)

Fynda kläder för hela familjen (och mycket annat) på på enorma köpcentret MBK Center i Bangkok. Här kan familjen tillbringa många timmar; köpcentret har hela sju våningar. Och glöm inte att pruta, ofta kan du få ner utgångspriset med 30 %!

LÄS MER: Bästa rätterna att äta i Bangkok och de bästa ställena att äta dem på

Jättebuddhan i Phuket

Ungarna kommer att tycka att jättebuddhan är hur häftig som helst, och vuxna kommer att bli hänförda av utsikten över Phuket. Missa inte att besöka jättebuddhan när ni är i Phuket; har ni tur ser ni kanske också några av aporna som bor i området!

Bangkok Suvarnabhumi flygplats – Ankomster och avgångar

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.