COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Sveriges 10 bästa sommarstäder

Alla artiklar

Sveriges 10 bästa sommarstäder

Vi älskar den svenska sommaren. Här är 10 svenska sommarstäder som vi på Skyscanner gärna stannar till på under 2018.

Hämta vår gratis app

1. Halmstad, Halland

Sveriges sommarstad nummer ett bland sommarstäder. Halmstad är den ultimata svenska destinationen för dig som söker fina stränder, mängder med evenemang och en pittoresk storstad i miniatyr. I Halmstad och dess närområde hittar du flera bra golfbanor, cykelstråk, vandringsleder och inte minst härliga uteserveringar. Tylösand anses vara den bästa stranden i Halmstad och är ett av stadens många måsten.

Hitta hotell i Halmstad

2. Ystad, Skåne

Ystad är något av ett måste för dig som slker sommardestinationer för din resa genom Sverige. Wallander-staden Ystad är känd för sina färgglada gatuhus och mysiga kullerstensgator, men området bjuder också på fantastiska stränder, mängder av möjligheter att avnjuta lokala delikatesser och inte minst en vacker skånsk landsbygd. Ta en hyrbil och kör ut mot Kåseberga och Sandhammaren som är några av områdets höjdpunkter.

Hitta hotell i Ystad

LÄS MER: Sveriges 10 vackraste byar och småstäder

3. Visby, Gotland

Gotland är en given sommardestination och staden Visby bjuder på mycket historia och sevärdheter men också shopping och ett rikt kafé- och restaurangliv. Sveriges största ö har hela 800 kilometer kust med många fina stränder att besöka. Missa inte den berömda ringmuren eller strosa längst med vattnet i denna fantastiska sommarstad. En kort resa bort från sommarstaden Visby hittar du bland annat Gustavsvik och Snäck och en bit bort ligger populära Tofta.

Hitta hotell i Visby

4. Stockholm, Södermanland och Uppland

En av världens vackraste huvudstäder och en perfekt sommardestination; Stockholm har flerfaldigt utsetts till Sveriges bästa sommarstad. Många besökare lockas av den vackra skärgården medan andra uppskattar det superba shoppingutbudet i city. Vid lite sämre väder är Stockholms många bra museer ett trevlig tillhåll. Det finns gott om restauranger, caféer och inte minst glassbarer där man kan ta en paus och vila fötterna innan man strosar vidare genom sommarstaden Stockholm.

Hitta hotell i Stockholm

5. Båstad, Skåne

Den internationella tennisveckan lockar både kändisar och turister till sommarstaden Båstad varje år. Det är under sommaren som den skånska staden blommar upp och förvandlas till en pulserande metropol med ett hett nattliv och lyxiga krogar. Under sommaren råder det ingen brist på evenemang i Båstad; är du sugen på att titta på tennis i världsklass är det Båstad du ska ställa in siktet på!

Hitta hotell i Båstad

LÄS MER: Sommarens bästa roadtrips i Sydsverige

6. Piteå, Norrbotten

Säg Piteå och många tänker direkt på Pite Havsbad som är en av norra Europas största turistanläggningar. Här kan du varva lata dagar på stranden med golf, gokart och evenemang så som gatufestivalen Piteå Dansar och Ler och Festspelen. Vill du komma bort från turisterna på Pite Havsbad ligger stranden Gläntan som är Pitebornas eget ”smultronställe” precis i närheten. Pite är en underbar sommarstad för den som vill uppleva den nordiska sommaren när den är som bäst.

Hitta hotell i Piteå

7. Karlskrona, Blekinge

Karlskrona är inte bara Sveriges soligaste stad (2270 soltimmar under 2016), utan denna anrika örlogsstad är även hem till vacker natur och vandringsleder, fina badplatser samt intressanta sevärdheter. Med andra ord den perfekta sommarstaden för resan genom Sverige. Varför inte njuta av allemansrätten och ta en utflykt till någon av Karlskronas 25 naturreservat? Om du blir sugen på ett dopp kan Karlskrona skryta med hela 32 officiella badplatser och hundratals badvikar. Slutligen får man inte missa att besöka Marinmuseet, där den svenska marinens spännande historia berättas, samt Blekinge museum.

Hitta hotell i Karlskrona

8. Kalmar, Småland

Besök Kalmar mellan den 11 och 13 augusti och upplev en av årets absoluta höjdpunkter; Kalmar Stadsfest. Varva konserter med bad; badplatsen Kattrumpan ligger centralt i slutet av Storgatan och cirka en kilometer söder om centrum hittar du handikappanpassade Kalmarsundsbadet med brygga och sandstrand. Missa heller inte ett besök till Kalmars ståtliga slott!

Hitta hotell i Kalmar

LÄS MER: Sveriges vackraste städer för en weekendresa

9. Västervik, Småland

Den småländska skärgårdsstaden Västervik är känd för sitt båtliv, badmöjligheter, fiske och kajakpaddling. Här råder det inge brist på aktiviteter att sysselsätta sig med under sommaren som är stadens högsäsong. Under sommaren anordnas ett flertal löpevenemang i Västervik, varför inte ligga i hårdträning och ge dig på utmaningen LED (Loftahammars endurance day)?

Hitta hotell i Västervik

10. Härnösand, Ångermanland

Vackert belägen i Höga Kustens södra skärgård med en mängd utflyktsmål i närområdet. Härnösand har en vacker historisk stadskärna och en mängd spännande platser för naturupplevelser och äventyr. Varför inte hyra en cykel och ge dig ut på landsvägarna? Eller vad sägs om ett besök på Hemsö fästning som en gång i tiden var en av Sveriges hemligaste fort?

Hitta hotell i Härnösand

Sveriges bästa sommarstäder

Stad Landskap
Halmstad Halland
Ystad Skåne
Visby Gotland
Stockholm Södermanland och Uppland
Båstad Skåne
Piteå Norrbotten
Karlskrona Blekinge
Kalmar Småland
Västervik Småland
Härnösand Ångermanland

Behöver du mer reseinspiration?

Nordens 10 mest magiska platser

10 magiska platser i Sverige

De 12 mest natursköna platserna för en semester i Norge 

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Flyg till AtenFlyg till Los AngelesFlyg till Faro
Flyg till SplitFlyg till TokyoFlyg till Dubrovnik
Flyg till Gran CanariaFlyg till MoskvaFlyg till Krabi