Nyheter Stockholm med barn: 5 saker att göra & utforska

Alla artiklar

Stockholm med barn: 5 saker att göra & utforska

En weekend i Stockholm är aldrig fel. Här är våra bästa tips på saker att göra och utforska för dig som besöker Stockholm med barn!

Hitta billiga flyg till Stockholm

1. Gröna Lund

Ett besök på Grönan brukar ligga högt på barnens önskelistor inför ett besök i Stockholm. Här väntar mängder med spännande åkattraktioner men även teatrar och uppträdanden med världsartister. En nyhet för 2019 är åkattraktionen Snake. Gröna Lund håller öppet från slutet av april till slutet av september.

LÄS MER: Trendiga hotell i Stockholm

2. Skansen & Skansenakvariet

Ett av Stockholms mest älskade besöksmål. På Skansen kan hela familjen strosa runt och uppleva ett Sverige från förr. Här kan ni titta in i gamla hus och gårdar, prova på lekar från förr och få en inblick i hur livet i Sverige såg ut förr. Missa inte ett besök på Skansen-Akvariet där bland annat apor, krokodiler och skorpioner väntar!

LÄS MER: Brunch i Stockholm – 5 bästa tipsen

3. Tekniska museet

Experimentshower, VR-labb och Nördcafé; Tekniska museet i Stockholm är en favorit bland både stora och små genier. Detta är Sveriges största tekniska museum och en plats där besökarna själva kan experimentera. Missa inte Hinderbanan och MegaMind.

LÄS MER: 10 fantastiska öar i Stockholms skärgård

4. Naturhistoriska museet och Cosmonova

På Naturhistoriska museet väntar inte bara spännande utställningar med dinosaurieskelett, fynd från jordens inre och fascinerade fakta om människans utveckling. Naturhistoriska museet är Sveriges största museianläggning. I lokalerna finns även Cosmonova, ett planetarium och Sveriges enda kupolformade IMAX-biograf.

5. Djurgårdsfärjan

Ett riktigt måste för dig som besöker Stockholm med barn är en tur med Djurgårdsfärjan. Här kan ni uppleva några av Stockholms allra vackraste sidor för en billig peng! Djurgårdsfärjan trafikerar Stockholms inre vattenområden mellan Slussen, Skeppsholmen och Allmänna Gränd på Djurgården. Planerar gärna in turen en solig dag för att få ut det mesta av upplevelsen. Biljetter kan köpas kontant på färjan.

Redo att boka billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.