COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Skyscanner tipsar: 10 svenska resebloggare att hålla utkik efter

Alla artiklar

Skyscanner tipsar: 10 svenska resebloggare att hålla utkik efter

Vi har dammsugit nätet efter de mest inspirerande, originella, matnyttiga och snygga svenska resebloggare. Här har vi valt ut våra 10 favoriter (utan inbördes ordning) i alla storlekar och former. Med det hoppas vi kunna hjälpa dig att upptäcka nya resebloggar du kan följa. Trevlig läsning!

1. lolaakinmade.com

Lola Akinmade Åkerström har prisats för sina fotografier och hennes verk har publicerats av både Lonely Planet, National Geographic Traveler och New York Times. Hon är född i Nigeria, utbildad i USA och numera baserad i Sverige och på hennes hemsida hittar du inspiration till hela världen.

Det här är en resesida för dig som ställer höga krav. I Lolas bildbibliotek finns foton från över 60 länder! Hon delar också med sig av välbearbetade texter och inte minst tips på hur du själv kan ta fantastiska bilder på dina resor.

2. readyfortakeoff.se

Den före detta flygvärdinnan Charlotte är sedan ett tag tillbaka resenär på heltid. Hon reser ensam och hon reser mycket.

På bloggen skriver Charlotte om allt från packningstips och hotellrecensioner till hur det är att resa med hund och hur du hittar de häftigaste roof top barerna. 

3. 4000mil.se

Det började med en en gemensam fjällresa 2008. Idag delar paret Gunilla och Christofer med sig av resetips till tusentals läsare och följare på sociala medier. Är du inne på det här med vandringsresor kommer du att hitta en hel del inspiration och information på ämnet.

Gunilla och Christofer har gjort en hel del vandringsresor i Sverige men också på mer exotiska platser som Sri Lanka och Tanzania.

4. matochresebloggen.se

Precis som namnet låter är detta en blogg med fokus på resor och mat. Bloggaren Christian Muda letar upp de bästa restaurangerna och maträtterna på sina resor inom främst Europa.

Resebloggen är en utmärkt källa till tips på saker att se och göra Inte minst för barnfamiljer som kan ha mycket nytta av kategorin ”nöjesparker”. Ett stort plus för de många lokala tipsen; perfekt för dig som planerar en ”hemester”.

5. routesnorth.com

Letar du efter en riktigt bra guide till sevärdheter, utflyktsmål och nöjen i Skandinavien? Routesnorth är en utmärkt källa till reseinspiration och bra info.

Detta är bloggen för dig som vill utforska din hemstad eller planera för en weekend på en helt ny destination. På den här resebloggen hittar du dessutom tips på såväl boende som guidade turer och tips på du bäst tar dig från punkt A till punkt B.

6. comeflywithme.se

Reser du med barn? Gillar du Thailand? Är du på jakt efter en personlig reseblogg? Då borde du titta närmare på bloggen Come Fly with Me. Resebloggen drivs av Towe Ahlin.

Towe delar med sig av restips om allt från tågluff till familjevänliga hotell runt om i världen. Hon delar allt på sin reseblogg med ett personligt tilltal och många bilder.

7. turoretur.com

En blogg med en tillhörande podd där fokus ligger på resereportage, konsumentfrågor och specifika teman. Teman kan vara exempelvis långcykling. Turochretur drivs av resejournalisten Sara Arnald.

Resebloggen är en perfekt inspirations- och informationskälla för både dig som reser för nöjes skull och dig som reser i jobbet. Stort plus för det snygga formatet.

8. freedomtravel.se

En ambitiös reseblogg som uppdateras varje dag och som är fylld med tips på resmål både i Sverige och utomlands. Resebloggen, som startades 2009, drivs av Peter och Helena, som reser med både husbil, tåg och flyg.

Detta är en perfekt informationskälla för dig som är nyfiken på att bila runt i Europa. Men också en bra reseblogg för dig som behöver hjälp med reseplanering.

9. ladiesabroad.se

Drömmer du om att beta av platserna på UNESCO:s lista över världsarv? På bloggen Ladies Abroad kan du bekanta dig med flera av dessa! Bakom bloggen står mor och dotter, Lena och Maxime.

De arbetar under slogan ”Hemma bra, men borta bäst!” för resebloggen. Detta är en riktig feel good-blogg för dig som vill frossa i vackra bilder, matnyttiga tips och väldans mycket reseinspiration.

10. liniztravel.com

Flygvärdinnan Lina driver denna prisbelönta reseblogg. Hon är något av en expert på att resa med barn. På bloggen finns mängder med resmålstips, packningstips och praktisk information om konsten att resa.

Ett stort plus är att reseinspirationen inte bara avser utlandsresor, utan även lokala besöksmål runt om i Sverige. En ritkigt bra reseblogg för både den med och utan barn!

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.