Nyheter Skyscanner listar: 6 utmärkta destinationer för en långsemester

Alla artiklar

Skyscanner listar: 6 utmärkta destinationer för en långsemester

Se till att boka vinterns långresa i god tid för att försäkra dig om att komma över riktigt billiga flygbiljetter. Skycanner guidar dig här till 6 utmärkta destinationer för en långsemester.

Hämta vår gratis app

1. Indien

Hitta resor till Indien

Så vilka destinationer för en långsemester finns det? Allra först vill vi tipsa om Indien. Exotiskt, billigt och mycket att uppleva; Indien är landet där du kan resa runt i veckor och fortfarande ha mycket kvar att upptäcka. Du kan ta dig runt i Indien både med buss och tåg men även inhemskt flyg där priserna rasat de senaste åren. Goa och Taj Mahal är några måsten. I Goa är prisnivån något högre än i övriga Indien men fortfarande överkomlig, ett dubbelrum kostar dig drygt 300 kronor natten.

Taj Mahal i Indien

2. Thailand

Hitta resor till Thailand

En självklar favorit bland destinationer för en långsemester; Thailand är en av de mest populära destinationerna för en långsemester. Rent praktiskt är landet väl lämpat att stanna längre i; prisnivån är låg och det är inte svårt att hitta ett bra och billigt boende. Koh Lanta är en populär ö bland barnfamiljerna med gott om sysselsättningar; här kan du ta en djungelpromenad, rida, dyka eller varför inte paddla kanot.

LÄS MER: 10 måsten i Thailand

Thailand

3. Mexiko

Hitta resor till Mexico

Har du turen att hitta en billig flygbiljett till Mexiko kan du komma undan med en mycket prisvärd långsemester. Prisnivån i landet är ungefär hälften av vad vi är vana vid i Sverige. I Mexiko sjunker temperaturen sällan under 30 grader på dagarna och det finns ett stort utbud av semesterbostäder att hyra; allt från lyxvillor på stranden för tiotusentals kronor per vecka till fräscha lägenheter för 2000 kronor i månaden.

Strand i Mexiko

4. Marocko

Hitta resor till Marocko

Vidare på vår lista över destinationer för en långsemester, spana in Marocko! Exotisk musik, ormtjusare, livliga basarer och kryddiga aromer: Marocko är en upplevelse för alla sinnen. Marrakech, grundad på 1000-talet, var tidigare en plats för karavanhandel, och i den gamla delen av staden, medina, känns det som om tiden närmare stått stilla de senaste tusen åren. Marrakech har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Passa på och upplev Atlasbergen under vintermånaderna då temperaturen inte når de hetaste nivåerna.

Marocko

5. Mallorca, Spanien

Hitta resor till Mallorca

Medeltemperaturen på Mallorca i januari ligger på drygt 14 grader både i luften och i vattnet och ön har varit en populär långsemesterdestination under många år Här finns mängder med vackra vandringsleder och cykelstigar som gör det möjligt att utforska ön och samtidigt vara aktiv. Charmiga huvudorten Palma är känt för sin fina shopping men också sina äventyrsbad.

LÄS MER: 11 måsten på Mallorca

Palma, Mallorca

6. Kap Verde

Hitta resor till Kap Verde

Istället för en annan känd långsemesterdestination, Kanarieöarna, satsa på Kap Verde för en annorlunda upplevelse och betydligt mindre turister. Kap Verde, de gröna öarna, ligger vid Senegals kust, drygt sju timmars flygväg från Sverige. Det underbara klimatet och de frestande sandstränderna är perfekta för att skapa den där avundsvärda solbrännan. Välj bland tio öar där varje har sin egen karaktär men med inslag av det afrikanska, portugisiska och brasilianska. Det kan vara svårt att slita sig från solstolen, men du kanske lockas av aktiviteter som snorkling, djuphavsfiske och vindsurfing.

LÄS MER: Upptäck Kap Verde: Bästa tipsen på ön Sal

Strand med båt på Kap Verde

Kanske gillar du även följande artiklar?

Vinterresor till solen: 10 idéer för en varm jul

Sol i oktober: topp 10 varma destinationer

De 10 billigaste länderna att semestra i

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta