Nyheter Funktioner Skyscanner guidar: så hittar du de billigaste sista minuten-flygen

Alla artiklar

Skyscanner guidar: så hittar du de billigaste sista minuten-flygen

Letar du efter resor i sista minuten? Här är några praktiska tips från Skyscanner, experterna på billiga flyg, på hur du kan hitta de bästa sista minuten-flygen och därmed njuta av en underbar budgetsemester.

Hur hittar man billiga sista minuten?

1. Glöm de gamla metoderna för att hitta de bästa sista minuten-biljetterna

Förr i tiden var det bästa sättet att komma över billiga sista minuten-flyg att helt enkelt ta sig till flygplatsen och fråga efter en stand by-biljett. Idag reser så många människor med hjälp av flyg att de flesta flygbiljetter säljs ut. Det enda sättet du kan hamna på en stand by-lista är att:

  • Missa ditt flyg;
  • Om du har en flygbiljett till fullt pris och du vill flyga med ett tidigare flyg eller..
  • ..om du har vänner som jobbar på flygbolaget. Men även där ska du vara beredd på att vänta.
Flyg

2. Bli flygbud

Ett annat alternativ för budgetresenärer för sisådär tio år sedan var att bli flygbud, men idag är det väldigt få flygbolag som erbjuder möjligheten. Förr kunde det ta upp till två veckor för ett paket att komma förbi tullkontrollen, om det inte kom med ett bud. Idag har företag som UPS avtal med flygplatser och behöver därför inga bud. Ett par flyglinjer omfattas inte av avtalen, men chanserna att få jobbet som bud är små.

Det bästa sättet att komma över sista minuten-flyg i internettider är helt enkelt att vara listig:

3. Var uppmärksam

Du är inte ensam om att leta efter billiga sista minuten-fynd. Genom att vara uppmärksam kan du också ansluta dig till skaran av spontana resenärer.

  • Om flygbolaget har ett nyhetsbrev: prenumerera! Detta fungerar i synnerhet bra för charterflyg då de ofta har enstaka flygsäten att fylla. Med nyhetsbrevet kommer du också att kunna hålla dig uppdaterad på specialerbjudanden och sista minuten-fynd.
  • Använd dig både av Skyscanner och hemsidor som riktar in sig speciellt på sista minuten-resor.
  • Använd dig av Skyscanners prisagent. Genom att använda detta enkla hjälpmedel kan du hålla koll på prisutvecklingen för ditt utvalda flyg och boka den dagen priset är som lägst.
  • Följ dina favoritflygbolag med hjälp av sociala medier. Tiden du spenderar på Facebook och Twitter kommer att betala sig när du får chansen att boka ett riktigt prisvärt flyg.
Var uppmärksam!

4. Var flexibel

Du måste vara flexibel när du letar efter billiga sista minuten-resor. Vill du ha riktigt billiga flyg kan det hända att du behöver välja obekväma flygtider och resedagar. Skyscanners sökfunktioner ”Hel månad” eller ”Billigaste månaden” hjälper dig på traven.

Söktips och verktyg - Hel månad

5. Var spontan

Det är ofta hög efterfrågan på de populära resmålen, vilket kan ge dyrare biljetter just dit. Våga välja bort det alla snackar om i år – satsa på något annat istället och du har god chans att få pengar över till andra aktiviteter. Vem vet, du kanske hamnar i en fantastisk stad som du aldrig skänkt en tanke åt förut?

Bästa sättet att göra detta på är att använda Skyscanners ”överallt”-alternativ. På detta sätt kan du se vilka destinationer som är billigast att flyga till den närmaste tiden.

6. Åk från en annan flygplats

Efterfrågan från mindre flygplatser är ofta inte lika stor och priserna alltså lägre. Men utbudet är skralt, resorna går oftast bara till de största resmålen. Tänk dock på att resan till flygplatsen också kostar, särskilt om man måste övernatta för att hinna med tidiga morgonflyget.

7. Ibland är det bättre att boka tidigt

Du kan också spara pengar genom att boka i förväg, detta gäller i synnerhet flygbolag i USA. Du kan också prova att köpa biljetter med öppet köp och ångra köpet om priset går ner för att istället boka på nytt och till ett lägre pris. Var dock uppmärksam och undvik att råka ut för extra avgifter om du behöver ändra något i din bokning.

Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta