COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Skyscanner guidar: så hittar du billiga resor över jul

Alla artiklar

Skyscanner guidar: så hittar du billiga resor över jul

Planerar du att resa bort över julhelgerna? Då är det hög tid att boka. Med några få månader kvar till jul, tipsar Skyscanner om hur du ska göra för att lägga vantarna på billiga resor över jul och nyår.

I år räcker det att ta ut 5 semesterdagar för att vara ledig hela 16 dagar under jul- och nyårshelgerna. Det är med andra ord perfekt att ge sig ut och resa i slutet av året. Men det kan vara klurigt att veta när man ska boka för att hitta de mest prisvärda resorna och vart man ska åka –  Skyscanner guidar. 

När är det bäst att boka om man vill hitta billiga resor över jul och nyår?

För er som ännu inte har bokat er julresa väntar goda nyheter – de kommande veckorna kan man spara upp till 15% på flyget (vecka 41). 

Oktober är generellt den bästa månaden för att boka internationella jul- och nyårsresor. Biljetterna är då i snitt 12 % billigare än medelpriset för bokningar gjorda under resten av året. För inrikesflygningar är siffran 10%.

När bokar andra svenskar sina flyg under jul och nyår?

Svenskar är generellt sätt duktiga på att göra fynd och boka sina resor när det är som billigast i oktober månad. I snitt bokar svenskarna sina jul- och nyårsresor 71 dagar, eller 11 veckor före avresa. Men, hela 16,1 % väntar med att boka till sista minuten, 1-20 dagar innan avresa, trots att priserna då är som alllra högst. Ingen toppenstrategi om man vill hitta billiga flyg över jul alltså!

Vilken är den bästa avresedagen för billiga resor under jul?

Man kan spara stora slantar om man har möjlighet att vara flexibel med sitt utresedatum. Flyger man ut 24 december och firar julafton på planet gör man de allra största besparingarna. Vill man däremot vara i god tid, för att fira julafton på destinationen, är 22 december det bästa alternativet. Dyrast blir det med avresa 17 december.

Vart är det billigast att åka över jul och nyår?

Är man osäker på vart man vill resa i jul och inte vill spendera alltför mycket på resan, finns det många europiska destinationer att hålla ett öga på. Den polska Östersjö-pärlan Gdansk är det allra mest prisvärda alternativet, med tur och retur-biljetter för under 1500 kr i snitt. 

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i Gdansk

Skyscanners bonustips för att hitta billiga resor över jul och nyår: 

  • Var så flexibel som möjligt –  Kolla gärna in Skyscanners lågpriskalender för att hitta de billigaste flygen för månaden.  
  • Blanda bolag – Tänk på att man inte behöver boka tur och retur-biljett med samma bolag. Ibland blir det billigare att resa ut med ett bolag och hem med ett annat. 
  • Närliggande flygplatser – Klicka i Skyscanners funktion ”Lägg till flygplatser i närheten” för att ta reda på om en kort transfer med bil, buss eller tåg kan spara dig dyrbara slantar. 
  • Sök överallt – För dig som vill hålla nere budgeten men är sugen på äventyr rekommenderar vi funktionen ”Sök överallt”. Funktionen söker upp de billigaste resmålen för den utvalda perioden. 
  • Håll koll på priserna – Det bästa sättet att hålla koll på priserna på en viss destination är att ställa in en prisbevakning på flyg. Så fort priserna förändras, får du ett meddelande och du kan lugnt luta dig tillbaka. 

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyghotell och hyrbilar.