COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Inspiration Skidorter USA: 5 snösäkra favoriter

Alla artiklar

Skidorter USA: 5 snösäkra favoriter

Från lyx till avskildhet – kolla in vårt urval av snörika skidorter i USA som kommer att överträffa alla dina förväntningar.

1. Aspen Snowmass

Lyxiga Aspen Snowmass är känt för sin skidåkning i världsklass, sitt intensiva nattliv och inte minst höga frekvens av kändisar. Här kan du uppleva skidåkning på 3800 meters höjd och bekanta dig med den unika snön: champagnepudret som den också kallas på grund av sin lätta och torra konsistens.

Snowmassområdet består av fyra delområden: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Aspen Snowmass och Buttermilk som tillsammans bildar det näst största skidområdet i USA. Letar du efter skidorter i USA med extra allt, är detta alternativet för dig!

2. Jackson Hole Mountain Resort

Längtar du efter att få testa riktigt branta backar? Jackson Hole Mountain Resort är känt för sin branta terräng och för fallhöjder på uppemot 1262 meter. Det här är också en skidort som främst lockar avancerade skidåkare. Endast 10 procent av backarna här är avsedda för nybörjare.

I Jackson Hole Mountain Resort finns också möjligheten att åka utanför skidområdet, något som normalt sätt inte är tillåtet i USA. PÅ kvällarna kan du se fram emot riktigt bra after ski i den gamla westernbyn Jackson.

3. Mount Baker

Letar du efter skidorter i USA med mycket snö? Mount Baker i Whatcom County, Washington, är en av världens mest snörika skidorter. Området är känt för sina utmanande backar, sitt avskilda läge och avsaknaden av köer. Och vem drömmer inte om att ha en nysnöad, orörd pist för sig själv?

Mount Baker är ett perfekt alternativ för dig som letar efter en skidort där du kan ta en paus från det moderna livet. Mobiltäckningen funkar inte alltid här och du kommer inte att hitta lyxiga restauranger och butiker, däremot är skidåkningen och naturen här fantastisk.

4. Northstar California

I närheten av berömda Lake Tahoe ligger skidorten Northstar California. Detta är ett utmärkt alternativ för den skidåkande familjen. Här finns gott om skidspår för mindre erfarna åkare, skid- och snowboardskolor, en pittoresk isbana och särskilda äventyrszoner för barn.

Den mysiga skidorten satsar mycket på att skapa en varm och välkomnande miljö, exempelvis med hjälp av livemusik utomhus, stationer med varm choklad och bekväma sittplatser utomhus för alla som vill beundra den fantastiska stjänhimmeln.

5. Taos Ski Valley

Om du letar efter en av de mer unika skidorterna i USA bör du titta närmare på Taos Ski Valley. Denna alpina skidort ligger i New Mexico och är en av de högst belägna kommunerna i USA. Här finns 110 skidspår, varav mer än hälften är för avancerade åkare.

Behöver du utveckla din skidåkning? I Taos Ski Valley finns en av de högst rankade skidskolorna i USA, Ernie Blake Snowsports School.

Vill du kombinera ditt skidåkande med lite snowboardåkning? Då får du överväga en annan skidort; Taos Ski Valley är nämligen en av fyra skidorter i USA där snowboardåkning är förbjuden.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Redo att hitta billiga flyg?