Nyheter Sista minuten flygerbjudanden till de grekiska öarna

Alla artiklar

Sista minuten flygerbjudanden till de grekiska öarna

I samarbete med Visit Greece

Här är några av de bästa flygerbjudandena till de mest populära grekiska öarna från Sverige:

Flygerbjudanden till Kefalonia, Joniska öarna

Kefalonia är känd för dess fantastiska vin, tallskogar, naturunderverk och sin avslappnade kultur. Åh, också för att vara inspelningsplats för ”Captain Corelli’s Mandolin”. Oktober är generellt den billigaste månaden.

Flygerbjudanden till Korfu, Joniska öarna

Korfu är en mångsidig ö som erbjuder Italieninfluerad mat, många vandringsmöjligheter och många fantastiska stränder. Överraskande nog finns i augusti många riktigt bra erbjudanden, speciellt för resor som sträcker sig in i september.

Flygerbjudanden till Kreta

Denna massiva ö har allt från uråldrig historia till några av Greklands bästa maträtter. Också underbara raviner och stränder du kan utforska. Oktober och juli är de billigaste månaderna men Kreta är en året-runt-destination – speciellt för vattenskidåkning!

Flygerbjudanden till Mykonos, Kykladerna

Mykonos kanske är känt för sina legendariska strandklubbar, DJs i världsklass och party men det finns också en lugnare sida. Om du vill se mer av det lokala av ön, besök den under våren eller hösten.

Flygerbjudanden till Rhodos

Rhodos, det urgamla hemmet för den berömda Kolossés-statyn har en löjligt rik historia. Faktum är att Gamla Stan är ett UNESCO världsarv. Men dess stränder ska inte underskattas heller. Den festliga vårssäsongen är en bra tid att besöka ön och också sent i september till oktober.

Flygerbjudanden till Zakynthos (Zante)

Den mest berömda bilden från denna ö är Navagio den så kallade ”Shipwreck Beach”. Men det är bara en av dess fantastiska stränder med turkost vatten. Den är inte lika välkänd som vissa andra öar men det är ett bra alternativ för en sommarsemester.

Flygerbjudanden till Santorini, Kykladerna

Romantiska solnedgångar, rena vita fasader på kullarna och fantastiska, multi-färgade vulkaniska stränder. Du känner säker redan till Santorinis charm… men vi vill tillägga att den är ännu vackrare under hösten.

Kos

En av de grekiska öar som satte Grekland på kartan för turister. Också ett hem för Hippokrates. Den har läkande mineral vatten likväl som stränder.

Lesvos

Födelseplatsen för ouzo och den bästa platsen för att ha en lång natt full av meze och konversationer.

Skiathos

Ett litet paradis med den bästa mixen av blått, grönt och vilda djur och växter. Också Instagram-värdiga stränder.

Vilken är den bästa tiden att besöka de grekiska öarna?

För att vara ärlig är de grekiska öarna en året-runt-destination – varma somrar är toppen för havet och solsemester, medan våren och hösten är perfekta för att upptäcka naturen, undvika folksamlingar – och för att fynda.

Faktum är att tidigt i oktober är en av de bästa tiderna att besöka de grekiska öarna – speciellt de populära öarna som Korfu, Santorini, Mykonos och Rhodos. Du kommer ha färre människor, billigare boende och bättre flygerbjudanden. Allt detta och du kommer fortfarande ha väder med temperaturer mellan 20-30 grader. Bad, solsken, lugn och ro och tystnad – jag, det är möjligt att få allt.

Hur som helst, det är värt att komma ihåg att det kan vara färre färjor under lågsäsongen och om du åker i november eller senare kan vädret vara orsak till att de ställs in. Många butiker, restauranger och hotell kan också vara stängda för vintern.

Titta på vår årstids-guide för de grekiska öarna och se var du borde resa och när.

Att ta sig till de grekiska öarna från Aten

Hamnen Piraeus i Aten är huvudhamnen för många av de bästa grekiska öarna. Här är en kort lista över de öar du kan ta dig till med en färja från huvudstaden.

  • Mykonos, Santorini, Naxos, Ios, Milos (Kykladerna)
  • Aegina, Hydra, Spetses (Saronic Islands)
  • Skiatos, Skopelos, Alonissos (Sporades)
  • Symi, Kalymnos, Patmos, Rhodos (Dodecanese Öarna)
  • Lemnos, Chios, Lesvos (North Aegean Öarna)

Du kan också hit flygtransfer till många av de mindre, lokala flygplatserna på öar som Chios, Paros, Kythira, Ikaria, Syros och Kastelorizo.

Tips för att hitta erbjudanden för sista minuten flyg till Aten

Var flexibel: Till exempel, om du är okej med att flyga till Aten i november istället för i juli. När du söker efter flyg kan du välja ”Billigaste Månaden” för att se de bästa priseran under året. Testa själv:

Karta

Du kanske också kan hitta erbjudanden om du är öppen för att flyga direkt från flygplatser i Sverige eller flyga till andra flygplatser i Grekland.

Kolla vår guide; Vi har satt ihop några av våra bästa tips för att hitta sista minuten flyg – några av dem kan hjälpa dig att resa (billigare) till Grekland på semester.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev; Vi håller dig uppdaterad med de senaste och bästa erbjudandena, inklusive flyg till de grekiska öarna.

Upptäck Grekland och grekiska öar, läs mer i dessa artiklar:

18 saker att äta, göra och se på de grekiska öarna

Året runt på de grekiska öarna – semesterguide – vart du ska åka och när

De bästa Grekiska öarna att besöka för alla semestertyper

Hemliga platser och insider tips för en helg i Aten

Priser hittades 28 June 2019 genom att vi använde “billigaste månaden” funktionen. Alla priser är lägsta estimerade pris vid tiden för sökningen och vid tiden för publiceringen och kan därför komma att ändras och/eller ändringar av tillgänglighet.