Nyheter Sista minuten flygerbjudanden till Aten

Alla artiklar

Sista minuten flygerbjudanden till Aten

I samarbete med Visit Greece

Här är några av de bästa Atenflygen från Sverige:

Vilken är den bästa tiden att besöka Aten?

Augusti är höjdpunkten på sommaren och i allmänhet den dyraste månaden att flyga till Grekland. Juli är lite billigare men du börjar hitta de bästa erbjudandenen från mitten av september och framåt. I början av oktober är en av de bästa tiderna att besöka Grekland – flygpriser och boende går att hitta till lägre priser och det är fortfarande bra väder.

Om Aten är ditt huvudmål är perioden mars – maj och september – november en bra tid för att hitta flygresor till Aten. Det kommer också att finnas mindre turister i Grekland då, vilket betyder kortare köer på de viktigaste sevärdheterna i Aten som till exempel Akropolis.

Hur tar man sig till de grekiska öarna?

Piraeus hamn i Aten är porten till de flesta av de bästa grekiska öarna. Du kan hitta färjor till Mykonos och Santorini i Kykladerna, Rhodos i Dodekanesos och weekendresmål som Hydra och Egina.

Du kan också ta dig till de små lokala ö-flygplatserna som inte kan nås direkt från Sverige, men som har regelbundna flyg från Aten International Airport.

Tips för att hitta sista-minuten-flyg till Atens

Finding last minute Athens flight deals - and to Greek islands

Var flexibel: Till exempel vara okej med att flyga till Aten i november i stället för juli. När du letar efter flyg kan du välja ”Billigaste månaden” för att se de bästa priserna under året. Prova det nedan för att se själv:

Karta

Du kan också hitta specialerbjudanden om du är öppen för att flyga från olika flygplatser i Sverige, via ett annat land, eller flyga direkt till andra flygplatser i Grekland.

Kolla in vår guide: Vi har sammanställt några av våra bästa tips för att hitta sista minuten-flyg – varav några kan hjälpa dig att komma till din grekiska semester för mindre.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: Vi håller dig uppdaterad med de senaste och bästa erbjudanden, inklusive flyg till Aten.

Utforska Grekland och de grekiska öarna vidare genom dessa artiklar:

18 saker att äta och göra på de grekiska öarna

De bästa grekiska öarna för varje typ av semester

Året runt; en grekisk semesterguide

Priserna hittades den 28 juni 2019 och hittades med hjälp av ”billigaste månaden” -funktionen. Alla priser är lägsta uppskattade priser endast vid tidpunkten för offentliggörandet och kan komma att ändras liksom tillgänglighet