COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Singelresor: 10 experttips för dig som planerar att resa ensam

Alla artiklar

Singelresor: 10 experttips för dig som planerar att resa ensam

Det har blivit allt trendigare att resa ensam. Som soloresenär stöter du på situationer som du knappast skulle hamna i om du reste med din partner eller med kompisgänget. En singelresa kräver dessutom mer av dig vid reseplaneringen eftersom du inte kan förlita dig på någon annan. Planerar du att resa ensam? Skyscanner har listat 10 experttips som kommer underlätta både innan och under din semester!

Sök flyg nu

Planering inför resan

1. Boka vid rätt tidpunkt

Att hitta billiga flygresor handlar inte alltid om att boka så tidigt som möjligt. Det är snarare viktigare att ständigt ha koll på hur priserna förändras – Skyscanners prisagent kan hjälpa dig att bevaka eventuella prisförändringar för en specifik flygrutt. När det är bäst att boka varierar från destination till destination. Kolla in vår kartläggning om när den bästa tiden att boka dina flygbiljetter och spara mest pengar är!

2. Var flexibel

Det som är bra med att resa ensam är att man inte behöver ta hänsyn till när någon annan har möjlighet att vara ledig. Vill man hitta billiga flygresor hjälper det verkligen att vara flexibel med avresedatum. Vår sökfunktion "Hel månad" tillåter dig att söka flyg över en hel månad och du kan på så sätt hitta de billigaste datumen under exempelvis juni för en specifik destination. Spelar det ingen roll vilken månad du reser under kan du även testa att söka på den "Billigaste månaden" – då visar vi dig när på året det är allra billigast att resa.

LÄS MER: Söktips och verktyg – Hel månad

![Sök under en hel månad med Skyscanner](http://content.skyscnr.com/e47d4a3dfbecf9b5588bee0a893130fe/whole-month-search-sweden.png "Välj "Hel månad"")

3. Sök "Överallt"

Att resa ensam innebär även att du kan vara flexibel med resmål då du endast har dig själv att ta hänsyn till. Vill du upptäcka världen så länge flygresan inte kostar allt för mycket? Då borde du testa vår sökfunktion "Överallt"! Den tillåter dig att söka på flera resmål samtidigt och visar dig de allra billigaste flygbiljetterna till världens alla hörn.

LÄS MER: Söktips och verktyg – Sök överallt

Skyscanner söktips och verktyg - sök överallt

4. Överväg andra boenden än hotell

När man åker utomlands finns det relativt sällan enkelrum utan det är oftast dubbelrum eller större rum som erbjuds av hotellen. Som ensamresenär kan det därför sluta med att man betalar en hel del för hotellrummet eftersom man inte har någon att dela kostnaden med. Varför inte testa att bo på ett vandrarhem i stället? Genom att bo på hostel kan du spara massvis med pengar och det är dessutom ett utmärkt sätt att lära känna nya människor på.

Hitta hotell, lägenheter och vandrarhem

LÄS MER: Poshtels: lyxiga vandrarhem är hetaste resetrenden 2016

Skylt till "Youth hostel"

5. Boka i förväg

Boka gärna boende i förväg, åtminstone de första nätterna. Det är aldrig kul att komma fram till en destination och inte veta vart man ska sova under natten – speciellt om man reser ensam. Det kan även vara bra att ha koll på tidtabeller för tåg och bussar om du planerar att ta dig vidare med kollektivtrafik. Det är betydligt enklare att kunna improvisera och vara flexibel om man har god kontroll på det praktiska.

Hostel

6. Ta en kopia på dina resedokument

Scanna alla dina dokument innan avresa och mejla kopior till dig själv och någon som du litar på. På så sätt har du en reservplan om du skulle bli av med pass eller liknande. Förvara även dina resedokument på ett säkert ställe, gärna i ett säkerhetsskåp om detta finns tillgänligt på ditt boende.

Pass

Under resan

7. Boka en grupptur

När du anländer till en destination kan det vara en god idé att boka en grupptur. Det kan exempelvis vara en stadsvandring, en vinprovning eller liknande. På så sätt lär du inte bara känna staden du är i men har även möjlighet att träffa andra resenärer.

8. Ligg lågt

Reser man ensam bör man vara extra försiktig med att sticka ut allt för mycket. Försök att smälta in i din omgivning så gott det går och verka inte för "turistig". Du bör dessutom inte skylta med värdesaker som din mobiltelefon eller klocka.

Kvinna läser karta på torg

9. Prata med människor

Utnyttja varje möjlighet du får till att prata med människor – på restaurangen, hotellet, marknaden eller i taxin. Visst kan det kännas jobbigt till en början men du kommer definitivt få ut mer av din resa!

Två kvinnor tar en fika

10. Håll dig uppkopplad

Som soloresenär kan det vara bra att införskaffa ett lokalt SIM-kort. På så sätt kan du enkelt hålla dig uppkopplad, speciellt i länder där Wi-Fi inte är särskilt vanligt.

Kvinna ligger på strand och kollar på mobiltelefonen

Är du sugen på att resa solo? Resebloggaren Sofia Zetterqvist tipsar om 8 resmål för din singelweekend!

Kanske gillar du även följande artiklar?

10 tips för soloresenären

9 anledningar till varför alla borde resa ensamma någon gång

Boka billiga resor – flygresor, hotell och hyrbil

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.