Nyheter Samarbete Historierna om våra favoritresebilder

Alla artiklar

Historierna om våra favoritresebilder

Gör dig redo för ett episkt resepris! Vi har samarbetat med Pexels, som är ett hem för miljontals vackra gratisfoton, för att ge dig en fantastisk fotografitävling.

Pexels börjar fira julen tidigt i år med Pexelspalooza Giveaway som lanserades den 1 december. Vi har gått med i Giveaway tillsammans med fotograferingsexperterna Polaroid Originals, Fujifilm. Vår tävling tillkännages den 24 december (tillsammans med detaljer om vårt mysterieresepris!) Så håll dina ögon öppna.

Teamet på Skyscanner älskar resor, som du kanske kan föreställa dig och är ganska bra på att ta fantastiska bilder – oavsett om de vill fånga speciella stunder, testa sina fotografikunskaper eller bara göra resten av oss avundsjuka. Här är några av de bästa vi har tagit och berättelserna bakom dem.

Laurie, Associate Product Manager

Min syster kom för att hälsa på mig när jag arbetade i Valencia. Vi utforskade City of Arts and Sciences och jag hade turen att fånga solnedgången över staden den kvällen. Detta var en viktig tid i mitt liv, eftersom det fick mig att uppskatta min kärlek för resandet och särskilt att upptäcka nya platser. När jag var yngre tror jag att jag tog möjligheten att bo i olika länder och vilken otrolig möjlighet det var för givet. Med det i åtanke var det denna kärlek till resor som inspirerade mig att ansöka till Skyscanner.

Judson, Senior Design Manager

Vi var i Mexiko och besökte den arkeologiska utgrävningsplatsen i Tulum och vid en koja nära ingången kröp en lurvig varelse ut ur djungeln, lyckades öppna en låda och började stjäla tortillor ur den för att äta. Tortillorna skulle, uppenbarligen, inte ha varit i lådan, utan hade placerats där av en anställd, men det var fortfarande ett fascinerande möte eftersom varken min fru eller jag hade någon aning om vad det var för djur. Det visade sig vara en tejon, en medlem av tvättbjörnsfamiljen. Det är bara genom att resa som du kan stöta på en varelse du inte kan identifiera!

Oli, Senior User Research Manager

Jag tog det här fotot av min fru efter en häpnadsväckande åtta timmars bilresa genom Kaliforniens Death Valley och Mojaves nationalparker. Detta var i slutet av vår 3-veckor långa roadtrip genom västkusten i Amerika och vi njöt av de mest underbara landskap som vi någonsin har haft turen att se. Vi stannade vid vägkanten för att ta en paus och stjärnorna verkade helt enkelt fortsätta för alltid. Om du får chansen att ligga på motorhuven på en 455 hästkrafters ljusgul Camaro under en varm och klar sommarnatt i Mojave-öknen, rekommenderar jag det varmt!

Eileen, Senior Designer

Vi snubblade över denna öde strand i Oudekraal naturreservat, en del av Table Mountain National Park. Vi upptäckte att det var här lokalbefolkningen särskilt gillade att komma under somrarna, till dess att icke-vita besökare var uteslutna under apartheid. Vi kände oss förundrade över skönheten och lugnet och så privilegierade att ha denna lilla pärla för oss själva. Men vi tänkte också på vad det var att kunna komma hit utan begränsningar. Hur vi alla är en del av denna planet, denna mänskliga upplevelse och att ingen borde förhindras från att njuta av en sådan magisk plats baserat på hudfärg.

Andrei, Software Engineer

Jag var i Bordeaux 2018 där jag besökte en vän. Staden välkomnade mig med en fest som varade långt in på natten i den charmiga gamla stan. När några ur lokalbefolkningen sjöng en berömd fransk sång som heter ”Andy, dis moi oui” (Andy, säg ja till mig) var det vår signal att säga ja till att lägga oss. Dagen efter åt vi läckra croissanter, skrattade och försökte prata med vår dåliga franska. Jag tog denna bild i brisen på flodstranden där barn lekte i vattnet medan människor tog danslektioner i den härliga sommarluften.

George, Software Engineer

Oxhackare äter uteslutande på kropparna hos stora djur och äter ektoparasiter som fästingar.

Denna impala verkade ganska avslappnad medan den betade det långa gräset med sin fågelkompis ridande på ryggen. Varje aspekt av Pilanesberg är hisnande vackert, och eftersom den inte är så stor som Kruger kan man ofta komma mycket närmare djurlivet. Det är ett verkligt privilegium att se djur i närbild i sin naturliga miljö, eftersom du verkligen kan uppskatta de komplicerade detaljerna om hur de lever tillsammans med varandra.

Jenna, Corporate Travel Manager

Jag stannade på detta hotell i Panama och utsikten över poolen och horisonten var vackra. Jag visste att jag måste försöka fånga det på bild. Utmaningen var hur, eftersom jag reste själv!? Jag gick upp tidigt för att se till att poolen var tom och började arbeta. Jag lindade mitt stativ och kameran runt en balkong på en högre våning av hotellet, pressade ”ta” och sprintade sedan ner i poolen för att hoppa in i bilden. Det tog några försök och jag var lite andfådd i slutet av det. Men jag tror att det var värt det och minnet får mig alltid att le!

Shaun, Senior Software Engineer

Jag hade blivit uppsagd och hade några veckor innan jag skulle börja arbeta på Skyscanner. Min partner och jag ville komma iväg så vi besökte Nya Zeeland, hyrde en bil och körde från Paihia ner till Wellington. Under körningen såg vi en skylt om någonting som hette ”Rainbow Falls” – hur kunde vi inte kolla in det? Det hade varit kraftigt nederbörd så det var lite av en vandring att komma ner till den nedre delen men det var värt det för den vackra utsikten. Vi åkte till många fantastiska platser på resan, men ibland är de bästa sakerna de du hittar av en slump.

Daniel, Senior Software Engineer

Detta foto togs längs Salkantay-passet. Inte ens 12 mm vidvinkelobjektivet jag använde kunde fånga vidden av platsen. Det var innan vi började den brantaste delen av vandringen som skulle ta oss till 4630 m.ö.h. där det är väldigt lite syre. Någon ropade ”mulor!” bakifrån, en indikation för att låta dessa underbara bärare passera! Det var då jag tittade tillbaka och såg denna gyllene och gröna dal i sin fulla glans. Vita moln rullande nerför bergen och vägen som tog oss dit ser ut att vara mycket långt bort i fjärran. Om det finns en känsla att beskriva detta, skulle det vara fridfullhet.

Andres, Marketing Executive

När jag besökte en vän hade jag möjlighet att utforska den underbara staden Groningen. Trots dess klimat tyckte jag om att vara omringad av dess anmärkningsvärda arkitektur och dess välkända kanaler. Efter en cykeltur hittade vi Reitdiephaven, en plats där husen bryter upp det gråa med sina livliga färger. Jag tog det här fotot under de sista timmarna av dagen där de orange ljustonerna bröt stormen. Vattnet var stilla och skapade en spegelliknande effekt som multiplicerade dess skönhet. Jag var där och satt lugnt i rätt ögonblick och vid rätt tidpunkt. Varje plats har sin pärla och Reitdiephaven är Groningens juvel.

Will, Senior Designer

Barcelona är en otrolig stad och en plats jag velat fotogarfera från luften under en lång tid. De långa raka gatorna, strikta rutmönster och fyrkantiga kvarter fyller min designer själ med glädje.

Strax efter att jag börjat på Skyscanner hölls ett globalt designmöte i Barcelona för att starta vårt rebranding-projekt. Jag gick upp vid soluppgången för att ta bildens dagssida och gick sedan tillbaka till samma plats sent på natten för att skjuta den andra halvan. Det krävde lite planering men jag lyckades fånga samma vinkel under bägge tiderna så att jag kunde skapa denna unika utsikt över staden.

Kate, Marketing Manager

Innan jag började på Skyscanner åkte jag ensam på en resa till Indonesien. Eftersom jag älskar utomhusaktiviteter kunde jag inte missa en vandring på Mount Batur – en aktiv vulkan och en av de vackraste platserna på Bali. Vandringen började klockan 4 och tog två timmar att slutföra.

Vi kunde inte se så mycket på vägen upp när vi vandrade i mörkret med bara våra ficklampor. I det ögonblick som solen började stiga visste vi att det var värt det! Himlen förvandlades från svart till blått och sedan till orange och visade oss utsikten över de omgivande bergen och vulkanerna. Soluppgången som jag såg på Mount Batur var definitivt en av de vackraste jag någonsin sett.

Ellen, copywriter

Jag besökte min pojkväns familjs sommarhus i Sandefjord, Norge. Efter att ha kommit över avlägsenheten och de initiala brist-på-signal ryckningarna tog det inte lång tid att känna sig som hemma. En väldigt tidig morgon, medan jag fortfarande fann tystnaden öronbedövande att somna till, vaknade jag före alla andra och smög ur sängen med min kamera på axeln och gick mot det stilla vattnet. När jag kom dit visste jag att jag var tvungen att fånga detta ögonblick. Jag kastade i en sten och tog ett fotografi. Efter det satt jag och andades in det hela i tystnad tills alla andra vaknade. Det fanns inga ljud. Det fanns ingen rörelse. Det var verklig stillhet.

Känner du dig inspirerad?

Delta i tävlingen och dela dina bästa bilder. Du kanske vinner vårt mysteriepris.

Vi ser fram emot att se dina bilder.