Nyheter Så undviker du de 10 vanligaste semesterbråken

Alla artiklar

Så undviker du de 10 vanligaste semesterbråken

Kolla in de 10 vanligaste sakerna som det bråkas om på semestern och lär dig att undvika dem.

Ni har sparat pengar och räknar nu ner dagarna till avresan. Drömsemestern är äntligen här men den kan också snabbt förvandlas till en mardröm. Från förlagda pass till flörtar med servitörer: Skyscanner har listat de 10 vanligaste missödena på semestern.

1) När åker vi till flygplatsen?

Punktlighet är viktigt när man ska ut och flyga – eller? Den organiserade halvan i förhållandet kommer att insistera på att vara på flygplatsen minst tre timmar innan avresa ifall det händer något på vägen dit. Den avslappnade halvan hatar i sin tur slöseri med tid. Han/hon kommer att trycka på snoozeknappen och hitta på saker för att komma till flygplatsen så sent som möjligt.

LÄS MER: Vett och etikett: Så håller du stilen på resande fot

Par på flygplatsen

2) Har vi inte packat för mycket?

”Det där är för mycket, det väger säkert minst 30 kilo!” Packning kan vara problematiskt. Och ja, vissa behöver kanske ha med sig åtta par skor. Resan är i och för sig bara en vecka lång men man måste ju se bra ut, eller hur? Sluta klaga och låt din andra hälft packa precis som han eller hon vill. Eller var diplomatiskt och börja tipsa din andra hälft om smarta packningslösningar i god tid före avresan, kanske väcker du ett intresse.

LÄS MER: De 15 bästa packningstipsen någonsin

3) Var är vi?

Om gps:en strular och tjejen ansvarar för kartan kommer killen, i 95 procent av fallen, att tycka att det är bäst att lita på sin känsla istället för på tjejen. Han är säker på att han ”hittar rätt”. När han väl inser att han kört vilse, blir det av någon konstig anledning alltid partnerns fel.. Var inte rädda för att fråga om hjälp!

LÄS MER: De 10 hetaste reseapparna

4) Vem har passen?

Ni lyckades ta er till flygplatsen i tid, men det finns ett problem – passen. Inget får stämningen att brista mer än vetskapen om att någon glömt dem hemma. Ni tjafsar om vem som hade dem sist och letar frenetiskt igenom era fickor och väskor. När en av er hittar dem uppstår en obekväm tystnad och därefter ett ”förlåt”.

LÄS MER: 10 vanliga reseproblem (och 10 lösningar)

5) Kollade du precis in honom/henne?

Även om du har solglasögonen på är det inte svårt att avslöja att du spanar in snyggingen på stranden, ditt fåniga leende avslöjar dig. Om det finns något som kan röra upp känslorna i paradiset till riktigt obehagliga nivåer så är det partnerns ständiga stirrande på andra på stranden. För att undvika problemet kan ni ställa in siktet på lite mer avskilt belägna stränder där ni får chansen att vara ensamma, vem vet..det kanske slutar bättre än ni väntat er.

LÄS MER: Första semestern tillsammans – så blir den lyckad

6) För macho för solskyddet?

Vem tycker att det är kul att tillbringa halva semestern med att vårda en solbränd partner? Vi vet att ni vill bli så bruna så snabbt som möjligt men det är inte macho och definitivt inte smart att skippa solskyddet. Räkna istället med att tillbringa de följande två dagarna i hotellsängen smörjandes aloe vera och undvikandes sol. Erbjud dig att smörja in din partner, vi tvivlar på att du kommer att få ett nej.

LÄS MER: Solbränna SOS: Så behandlar du solbränd hud

7) Festa hela natten och sova hela dan?

Några drinkar är okej, men om det är en all-inclusive och den ene vill vara uppe hela natten och dricka drinkar kommer den andre säkerligen inte att bli glad. En nästföljande dag med bakfylla istället för det utlovade museibesöket/sevärdheten? Garanterat rejält dålig stämning.

LÄS MER: Europas bästa drink-destinationer

8) Flörtade du precis med servitören?

Ni planerade en romantisk middag men så dök han upp – den sliskige servitören som ogenerat flörtar och din tjej, som du antog skulle ignorera honom, besvarar flörten. Inte populärt. Men vet du vad? Låt det vara och ta eventuellt snacket när ni landar hemma istället, det lönar sig inte att förstöra semesterdagar på tjafs.

9) Vågar vi verkligen äta det här?

Föreställ dig läget – framför dig står en ”ät-så-mycket-du-orkar-buffé” som stått ute hela dagen och maten ser inte särskilt fräsch ut. Och låg inte den där sardinen på exakt samma plats igår..? Vanligtvis är den ene parten i förhållandet vettig och avstår medan den andre överskattar läget och ger in för frestelsen, med konsekvenser som följd.

LÄS MER: Världens bästa street food – vilken är din favorit?

10) Var har vi parkerat?

Grattis, ni har haft en underbar semester och kommit tillbaka till flygplatsen, plockat upp ert bagage och är nu på väg hemåt. Ett problem kvarstår dock – bilen! Var ställde ni den? B1? C1? E1? Du minns att det var rad 22 men kommer inte ihåg något mer. Lyckligtvis har en av er skrivit upp detaljerna i sin mobiltelefon och ni andas ut. Men vänta – var är bilnyckeln?

Kanske gillar du även:

Våra bästa spartips inför semesterresan

7 romantiska weekendständer i Europa

Världens mest romantiska öar

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta