COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Så skiljer sig flygbolagens regler för resor med spädbarn

Alla artiklar

Så skiljer sig flygbolagens regler för resor med spädbarn

Det kan vara förvirrande att veta vad som gäller inför en flygresa med små barn eftersom flygbolagen har olika regler gällande avgifter, bagage och sittplats. För att underlätta för alla föräldrar har Skyscanner tagit fram en omfattande guide över flygbolagens regler för resor med spädbarn.

1. Air France

På inrikesflyg reser spädbarn gratis om de sitter i ditt knä medan de reser till ett rabatterat pris på andra rutter. I spädbarnsbiljetten ingår en kabinväska som får väga max 12 kg samt en incheckad väska på 10 kg, en vagn och ett bilsäte. För barn med eget säte får du 15% rabatt på en spädbarnsbiljett (gäller kortare flygresor) och 33% rabatt på långflyg.

2. British Airways

I spädbarnsbiljetten ingår en incheckad väska, en liten kabinväska samt en vagn och ett bilsäte. Vänligen kontakta British Airways för information om spädbarnsrabatt.

3. Brussels Airlines

Biljettpriset för spädbarn motsvarar 10% av priset för en standardbiljett. I biljetten ingår 23 kg bagage samt en bärkorg, vagn eller ett bilsäte. Om du önskar ett eget säte för ditt spädbarn får du 20-33% rabatt på standardbiljetten beroende på din destination och biljettyp.

4. Emirates

Vänligen kontakta Emirates för mer information om priset på spädbarnsbiljetter. I din spädbarnsbiljett ingår 10 kg extra bagage för ditt barn samt ditt vanliga tillåtna bagage och en extra kabinväska. Du kan även ta med en ihopfällbar vagn eller en bärkorg beroende på hur mycket plats det finns ombord på flygplanet.

5. Finnair

Biljettpriset för spädbarn motsvarar 10% av priset för en vuxenbiljett. I barnbiljetten ingår 23 kg incheckat bagage. Du får även ta med en vagn utan extra kostnad. Vill du en egen sittplats åt ditt barn får du 25% rabatt på vuxenbiljetten.

6. KLM

Vänligen kontakta KLM för mer information om priset på spädbarnsbiljetter. I din spädbarnsbiljett ingår 12 kg handbagage samt en incheckad väska med en maxvikt på 10 kg. Du får även ta med en ihopfällbar vagn.

7. Lufthansa

Biljettpriset för spädbarn motsvarar 10% av priset för en vuxenbiljett (gratis på inrikesflyg i Tyskland). Det går bra att checka in en väska på max 23 kg vid köp av spädbarnsbiljett. Du får även ta med dig ett bilbarnstol eller bärkorg i kabinen. Vill du ha ett eget säte åt ditt spädbarn motsvarar biljettpriset 75% av priset för en standardbiljett.

8. Norwegian

Spädbarn reser gratis i knät på inrikesflyg. Biljettpriset motsvarar 10 procent av priset för en vuxenbiljett. 5 kg bagage ingår i biljetten. Det går även bra att ta med en bilbarnstol samt en vagn. Observera att inget handbagage ingår i biljettpriset. Om du vill ha en egen sittplats till ditt spädbarn motsvarar biljettpriset 75% av priset för en vuxenbiljett.

9. Pegasus Airlines

Vänligen kontakta flygbolaget direkt för mer information.

10. Qatar Airways

Priset för spädbarn som reser i knät varierar beroende på rutt. Ett bagage på 10 kg samt en vagn eller bärkorg ingår i biljettpriset. Vill du ha en egen sittplats till ditt spädbarn får du 25% rabatt på standardbiljetten.

11. Ryanair

Vänligen kontakta Ryanair direkt för mer information.

12. SAS

Spädbarn som sitter i knät reser gratis eller med 90% rabatt på flybiljettens pris beroende på destination. Bagage, barnvagn och bilbarnstol ingår till ditt barn. Ditt spädbarn kan ta med sig ett incheckat bagage på max 23 kg men observera att ingen kabinväska ingår i spädbarnsbiljetten. Vill du hellre boka en egen sittplats till spädbarnet är rabatten 25%.

13. Turkish Airlines

Spädbarn som sitter i knät reser med 90% rabatt på flybiljettens ordinarie pris. I spädbarnsbiljetten ingår 10 kg bagage samt en bärkorg till ditt barn. Önskar du boka en egen sittplats åt ditt spädbarn får du 10-15% rabatt på standardpris beroende på destination.

14. Wizz Air

Det kostar 257 kr att flyga med ditt spädbarn (enkel väg). I biljettpriset ingår antingen en vagn, en bärkorg eller en bilbarnstol.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.