Nyheter Så kan du flyga i business class till lågpris

Alla artiklar

Så kan du flyga i business class till lågpris

Letar du efter billiga business class-biljetter eller vill du uppgradera din biljett till första klass? Här är några tips och tricks från Skyscanner som hjälper dig att hitta de bästa business class-erbjudandena nästa gång du ska flyga.

Hämta vår gratis app

1. Sök med Skyscanner efter billiga flygbiljetter i business och första klass

Med Skyscanner har du möjlighet att söka efter de billigaste flygningarna i samtliga klasser, inklusive business. Välj din avrese- och ankomstort samt datum och under ”Reseklass och resenärer” ändrar du sedan till Business Class. Observera att du måste ange exakta datum och/eller destination för att se Business- och Första klass-alternativ.

Sök flyg hos Skyscanner
Karta

2. Business class-platser till ekonomi-pris

Det finns ett antal flygbolag som erbjuder en billigare typ av business class. Ett exempel är Singapore Airlines och ScootBiz. ScootBiz inkluderar 30 kg incheckat bagage, gratis underhållning som strömmas till din egen enhet, premium måltidsservice inklusive en alkoholhaltig dryck, stora armstöd mellan lädersätena, mer benrum och benstöd.

3. Buda på en uppgradering

I ett försök att fylla tomma platser i business class erbjuder många flygbolag online-auktioner som gör det möjligt för ekonomiklasspassagerare att buda på en uppgradering till business och första klass. Flygbolag som Qantas, Virgin Australia, Malaysia Airlines, Etihad Airways, Cathay Pacific och SAS erbjuder alla denna möjlighet. Klicka här och kolla in villkoren som gäller för dig som vill uppgradera din SAS-biljett.

4. Utnyttja flygbolagens lojalitetsprogram

Flygbolagets lojalitetsprogram har kommit långt sedan flygbolagen började locka resenärer att samla poäng på sina resor. Flygbolaget Virgin har ett Velocity-program som är ett av få som tillåter ”familjesamling”, vilket är ett sätt att spara ihop tillräckligt med poäng för en kostnadsfri uppgradering till business class. Både Virgin och Qantas lojalitetsprogram ger poäng på andra inköp än bara flygresor. Men var medveten om att du måste spendera en hel del pengar innan du kan ta ett flyg i business class till andra sidan jordklotet.

Flygbolagens kreditkort är ett annat sätt att samla poäng på – praktiskt om du använder kreditkortet för stora inköp.

5. Boka tidigt och fynda flygresor

Prenumerera på flygbolagens nyhetsbrev så att du blir den första som får information om kommande business class-erbjudanden som ofta släpps till de lojala kunderna först. Erbjudanden som ”kollega flyger gratis” eller specialpriser i samband med paketresor är typiska erbjudanden som erbjuds de som prenumererar först. Sociala medier används också för att marknadsföra erbjudanden, så se till att du följer de flygbolag du tänker resa med.

6. Var artig, klä dig snyggt och res själv

Om du misslyckas med alla ovanstående tips, kan du klä dig som om du reser i business class även om det står ekonomi på din biljett. Flygbolag överbokar ibland sina flyg med antagandet att inte alla passagerare kommer att dyka upp. Det betyder alltid att ett par passagerare i ekonomi blir uppgraderade till business. Om du reser ensam har du större chans att få denna kostnadsfria uppgradering.

Och slutligen, le och fråga artigt om det finns någon chans att bli uppgraderad. Du kan ha turen på din sida!

LÄS MER: Reseetikett – 10 oskrivna regler som varje resenär bör följa

Behöver du fler restips? Kanske gillar du följande artiklar:

10 tips på hur du får economy att kännas som business class

Så överlever du den långa flygresan

7 sovtips: så sover du som en bebis på långflyget

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.