Nyheter Så hittar du sista minuten till Kroatien

Alla artiklar

Så hittar du sista minuten till Kroatien

Sugen på sista minuten resor till Kroatien?

Kristallklart vatten, kritvita stränder mycket sol, men även intressanta historiska sevärdheter och en rik matkultur. Kroatien med sina pittoreska småstäder och vackra skärgård har seglat upp som ett måste på resehimlen. Här delar vi med oss av våra bästa tips!

Hämta Skyscanner-appen

5 destinationer i Kroatien att räkna med

Kroatien är ett populärt resmål med sina underbar stränder, intressanta historia och unika skärgård. Men vart ska man åka! Här är våra bästa tips.

1. Dubrovnik

Det är inte utan orsak som Dubrovnik är enormt populär bland sina besökare. Den medeltida stadskärnan är otroligt charmig med sina mysiga restauranger och trånga gränder och utsikten över staden, havet och skärgården från dess ringmur är oförglömlig. Det är dessutom enkelt att ta dig från Dubrovnik till skärgården med båt. Några mil utanför Dubrovnik hittar du även Cavtat med fina stränder och lyxiga hotell som är en utmärkt område för badsugna familjer.

Hitta billiga flyg till Kroatien

2. Split

Split är kanske till första anblick inte lika vacker stad som Dubrovnik med här bjuds det på mer storstadspuls och en mer närvarande och intressant historia. Bara att butiker och restauranger inryms i ett gammalt romerskt palats gör denna stad till en höjdare. Vi gillar mötet mellan gammalt och nytt, närheten till den fantastiska skärgården och de läckra uteserveringarna.

Hitta billiga flyg till Split

3. Brac

Kroatien är känd för sina vackra öar och Brac, som enbart ligger en timme utanför Split, hamnar högst upp på mångas lista. Stränderna är nämligen så fina här och vattnet så klart, så klart och så blått. Besök den världskända stranden Zlatni Rat och de mysiga byarna Supetar, Postire och Bol.

4. Hvar

En annan vacker ö i den kroatiska skärgården är Hvar som även är känd för sina vackra stränder och klara vatten, men också har ett pulserande nattliv och är lite mer lyxig på något vis i sin utformning. Missa inte de väldoftande lavendel-och rosmarinodlingarna och Hvar stad.

5. Makarska rivieran

Ett av våra favoritställen i Kroatien är denna dramatiska kust där badorterna ligger efter varann som på ett pärlband och där de otroligt vackra stränderna ligger alldeles intill de mysiga byarna med dess uteserveringar och väldoftande tallar. En utmärkt kust för barnfamiljer, men även för romantiska par eller en uttröttad själ som vill vila i skuggan och doppa tårna i glasklart, varmt vatten.

Sista minuten Kroatien: så hittar du de billigaste flygbiljetterna!

Ifall du vill hitta sista minuten flyg till Kroatien men inte vill tillbringa en massa timmar sökandes framför en skärm, är Skyscanner alternativet för dig. Det enda du behöver göra är att gå in på vår hemsida och fylla i varifrån du vill resa och vart och så listar vår sökmotor sista minuten flyg till Kroatien åt dig. Det finns även flera olika saker du kan tänka på för att hitta billiga flyg och sista minuten till Kroatien. Här kommer våra bästa tips.

1. Var flexibel och hitta sista minuten Kroatien

Har du förmånen att kunna vara flexibel angående vilka datum du ska resa till Kroatien, så har du störst chans att hitta sista minuten flyg till Kroatien. Istället för att fylla i ett visst datum kan du då söka på en hel månad eller välja ”Den billigaste månaden” när du använder dig av Skyscanners sökmotor. I en kalender- eller diagravy hittar du då de billigaste resorna.

Sugen på en sista minuten resa till Kroatien?

2.  Flyg dit och tillbaka med olika flygbolag

Vem säger att du måste åka till Kroatien och hem igen med samma flygbolag. Nej, ingen och väljer du olika flygbolag har du många gånger chansen att hitta en riktigt bra sista minuten till Kroatien. Det enda du behöver göra är att skriva in i vår sökmotor varifrån du vill flyga och vart och sedan trycka på sök, då dyker alla olika alternativ på sista minuten resor Kroatien upp, oavsett om flygresorna är med samma flygbolag eller inte.

3. Sök sista minuten till Kroatiens alla flygplatser

Kroatien har flera olika flygplatser. Någon exempelvis väljer att flyga till Split, någon annan till Dubrovnik. När du söker efter sista minuten flyg Kroatien i vår sökmotor fyll i som destination hela landet istället för en specifik flygplats och du hittar lättare sista minuten resor till Kroatien.

Åk på en sista minuten till Kroatien och upplev landets fantastiska natur!

4. Prisbevaka sista minuten flyg Kroatien

Ifall du inte vill boka direkt, kan du använda dig av vår prisbevakare för att hålla utkik efter sista minuten flyg till Kroatien. Det enda du behöver göra är att trycka på knappen ”få prisbevakningar” och fylla i din e-postadress,  så får du ett e-postmeddelande från oss när ditt utvalda flyg till Kroatien höjs eller sänks. Vill du sedan avsluta gratistjänsten, gör du det enkelt med ett knapptryck.

Hitta billiga flyg till Split  Hitta billiga hotell i Split

Läs mer: 

Vår guide till Kroatiens nationalparker

7 okända platser i Kroatien

10 vackra stränder i Kroatien

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.