Nyheter Så hittar du sista minuten till Gran Canaria

Alla artiklar

Så hittar du sista minuten till Gran Canaria

Vi på Skyscanner vet hur du hittar de bästa sista minuten resorna till Gran Canaria. 

Vad sägs om en ö mitt ute i havet med bra väder året om, fina hotell, vackra naturupplevelser och sköna sandstränder? Att Gran Canaria längre varit en populär destination här uppe i Norden är inte av en slump. Här hittar du värmen, solen och avkopplingen som du behöver.

Och det bästa av allt. Vi på Skyscanner vet hur du hittar de bästa sista minuten resorna till Gran Canaria och vad för roliga saker du kan hitta på när du väl är där.

Hämta Skyscanner-appen

Tips på saker att se och göra på Gran Canaria

Känner du dig vinterfrusen och är på jakt efter sista minuten flyg till Gran Canaria? Funderar du över vad där finns att göra? Lugn, vi kan hjälpa dig. Här kommer våra bästa tips på saker att se och göra på ön och längre ner tipsar vi dig om hur du hittar sista minuten flyg till Gran Canaria, så du inte i timtals behöver sitta framför skärmen där hemma.

1. Utforska Las Palmas

Att Gran Canaria har vackra stränder och är barnvänligt och varmt och skönt känner många till, men att Las Palmas är en stad att räkna med går ofta många förbi. Här finns chica barer, små hotell med personlig service, olika byggnadsstilar, trendiga shoppingkvarter och fantastiska krogar och barer.

2. Njut av staden Las Canteras

Stranden Las Canteras kan bäst beskrivas som Gran Canarias vardagsrum. Det är här familjer söker sig för att träffa folk, lära sina barn och cykla, strosa och sätta sig ner på en bänk i solen och bara titta på livet som pågår framför dem. Varför inte göra något liknande du med? Nämda vi att stranden är fyra kilometer lång och har en lika lång strandpromenad?

3. Lär dig mer om viner

Gran Canaria handlar inte enbart om sol och bad utan här finns även ett grönskande landskap med palatsliknande gårdar och vidsträckta vinodlingar. Åk exempelvis till Enoteca El Zarcillo i byn Tafira, cirka 10 minuter utanför Las Palmas, och lär dig allt om de kanariska vinerna och prova dig fram mellan runda och ekiga smaker.

4. Upptäck bergsbyarna i Fatagadalen

Gran Canaria förknippas ofta med hotellstäder längs kusten men här finns även ett mer levande byliv i Fatagadalen där klimatet är vårliknande året om och där små hotell ligger inbäddade i stora palmskogar. Vi gillar Tejeda med sina vackra mandelträd och alla vandringsleder i området.

5. Matfynda i vackra saluhallar

Det finns ett flertal saluhallar i Las Palmas som dukar upp allt gott som skördas på ön. Vad sägs om färsk fisk och frukt, solmogna tomater, mango, jumboavokado och kryddor du aldrig tidigare känt doften av? Det är en rik upplevelse för alla sinnen att strosa omkring här, förhandla om priset och kanske äta något gott vid någon av saluhallarnas barer och restauranger. Vi gillar Mercado de Vegueta där kändiskocken Ángel Palacio verkar.

Sista minuten Gran Canaria: så hittar du de billigaste flygbiljetterna!

1. Med flexibilitet, hittar du lättare sista minuten Gran Canaria

Vill du höja dina chanser att hitta sita minuten flyg till Gran Canaria, se till att försöka vara flexibel gällande när du ska åka. I vår sökmotor kan du välja ”Den billigaste månaden” och får då enkelt upp en kalender där det står när de billigaste resorna till Gran Canaria finns.

Det är inte konstigt att Gran Canaria är ett populärt resmål i norden. Här är klimatet behagligt året runt.

2.  Hitta sista minuten Gran Canaria med olika flygbolag

Visste du att det ofta är billigare att flyga med olika flygbolag till och från Gran Canaria? När du använder dig av vår sökmotor får du upp en lista med olika flygbolag och olika flyg-kombinationer gällande dit-och hemresan och du kan på det viset lätt finna de bästa sista minuten resorna till Gran Canaria.

Gyllene stränder väntar på dig ifall du hittar en sista minuten resa till Gran Canaria.

3. Prisbevaka sista minuten resor Gran Canaria

Med vår prisbevakare kan du hålla koll på när sista minuten flyg Gran Canaria höjs och sänks. Det enda du behöver göra är att trycka på knappen ”få prisbevakningar” och skriva in din e-postadress och då skickar vi dig ett e-postmeddelande när priset på flygbiljetterna du är intresserad av ändras.

Hitta billiga flyg till Las Palmas Hitta billiga hotell på Gran Canaria 

Vill du veta mer? 

Familjehotell på Kanarieöarna: de 11 bästa 

Kanarieöarnas 11 bästa stränder 

5 vackra stränder på Gran Canaria 

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.