Nyheter Så här mycket kostar det att ta med golfutrustningen på flyget

Alla artiklar

Så här mycket kostar det att ta med golfutrustningen på flyget

Ska du ut och flyga med din golfbag? Skyscanner listar vad det kostar att ta med golfutrustningen hos några av de populäraste flygbolagen.

FlygbolagInkluderar flygbolaget en golfbag i bagagetillåtelsen, istället för en gratis vanlig resväska?
Air France Ja
British Airways Ja
Brussels Airlines Ja
Emirates Ja
Finnair Ja
Iberia Endast på långdistansflyg (USA, Asien och Sydafrika).
KLM Ja
Lufthansa Ja
Norwegian Nej
Pegasus Airlines Nej
Qatar Airways Ja
Ryanair Nej
SAS Ja
Turkish Airlines Ja
United Airlines Ja
Wizz Air Nej

1. Air France

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag i stället. Passagerare med medlemskap i ”Flying Blue Golf Club” får ta med en uppsättning golfutrustning gratis utöver det tillåtna antalet incheckat bagage. Golfbagen får inte väga mer än 23 kilo. Läs mer här.

2. British Airways

Golfbagage får tas med utan extra kostnad om det inte överstiger det tillåtna antalet incheckat bagage. Utrustningen får inte väga mer än 23 kilo och inte överstiga maxmåtten 190cm x 75cm x 65cm. Vid fler kollin kostar det €70 online eller €75 på flygplatsen. Läs mer här.

3. Brussels Airlines

Du kan ta med dig en uppsättning golfutrustning istället för en resväska. En uppsättning golfutrustning får bestå av en golfbag som endast innehåller klubbor, bollar och ett par golfskor. Om du vill ta med dig en golfväska utöver din tillåtna standardmängd bagage kostar det enkelväg €50 (flyg inom Europa) €100 (långdistansflyg). Läs mer här.

4. Emirates

Det går bra att ersätta ditt vanliga bagage med golfutrustning. Golfbagen får inte lov att överstiga 150 cm. Du kan räkna ut kostnader för din rutt med Emirates egna bagagekalkylator.

5. Finnair

Golfutrustning räknas som ett kolli och kan tas med utan extra kostnad på vissa biljettyper och för medlemmar i Finnair Plus Platinum- och Gold. I annat fall utgår en avgift för extrabagage som ligger på €15 på flyg inom Finland, Skandinavien och Baltikum och €20 inom Europa och Mellanöstern. På interkontinentala flyg är avgiften €45-60 enkel väg. Läs mer här.

6. Iberia

För kortare flygresor kostar det €45 att ta med golfutrustningen medan för långflyg till USA, Asien och Sydafrika räknas golfbagen som ett kolli. Golfbagen får max innehålla 14 golfklubbor, 12 bollar och ett par golfskor. Maxvikten för sportutrustningen är 23 kg. Läs mer här.

7. KLM

Golfutrustning får tas med utan extra kostnad istället för en resväska. Golfbagen får endast innehålla klubbor, bollar och ett par skor och inte väga mer än 23 kilo. Medlemmar i ”Flying Blue Golf Club” får ta med en golfbag gratis utöver det tillåtna antalet incheckat bagage. Läs mer här.

8. Lufthansa

Med Lufthansa får golfväskan tas med utan extra kostnad istället för en resväska. Golfbagen får inte väga mer än 23 kg och inte överskrida maxlängden på 158 cm. Är din utrustning större än så kostar det €80 inom Europa och €100 till USA (enkelresa). Läs mer här.

9. Norwegian

Golfutrustning kan medtagas mot följande avgift: Alla flyg (exkl. internationella långdistansflyg) 300 – 350 SEK (online) 400 – 600 SEK (flygplatsen) Internationella långdistandsflyg 500 SEK (online) 600 SEK (flygplatsen). Maxvikt 20 kg. Läs mer här.

10. Pegasus Airlines

Avgifter för golfutrustning debiteras per bagage. Beroende på biljetttyp och destination kan det ibland vara möjligt att ersätta din vanliga resväska med en golfbag utan extra kostnad. Ett golfset får max bestå av 14 golfklubbor, 24 bollar och ett par skor och ha en maxvikt på 20 kg. Läs mer här.

11. Qatar Airways

Vid flygresor med Qatar Airways får golfväskan tas med utan extra kostnad istället för en resväska. Golfutrustningen får max väga 23 kg och inte överskrida maxlängden på 158 cm. Om du väljer att checka in din golfbag som extra bagage tillkommer en avgift. Läs mer här.

12. Ryanair

Golfutrustningen får inte väga mer än 20 kilo och kostar 315 kronor enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 400 kronor vid betalning på flygplatsen eller via telefon. Läs mer här.

13. SAS

Golfutrustning räknas som ett bagage och får tas med utan extra kostnad om det inte överstiger det tillåtna antal bagage resenären får ta med sig (gäller ej SAS Go Light). I annat fall tillkommer en fast kostnad som ligger på mellan 295 kronor och 800 kronor enkel väg beroende på destination. Golfbagen får max innehålla 14 klubbor, 12 golfbollar och ett par golfskor. Läs mer här.

14. Turkish Airlines

Golfutrustning (ett set) får tas med kostnadsfritt. Läs mer här.

15. United Airlines

En golfväska per passagerare får tas med som incheckat bagage utan extra kostnad. Golfutrustningen får väga max 23 kilo och får lov att innehålla ett set golfklubbor, golfbollar och ett par skor. Läs mer här.

16. Wizz Air

En extra avgift för golfutrustning utgår på alla Wizzairs flyg. Avgiften varierar beroende på om köpet görs på flygplatsen eller via flygbolagets hemsida/kundtjänsttelefon. Vid bokning online/telefon är avgiften 315 kronor enkel resa och vid bokning på flygplatsen är avgiften 635 kronor. Läs mer här.

Prisuppgifterna och informationen i artikeln är sammanställda av Skyscanner och hämtades i mars 2019. För närmare information besök respektive flygbolags hemsida.

Behöver du fler tips inför dina resor?

Handbagage: Mått- och viktguide för kabinväskor

Flyga med hund? Så här mycket kostar det att ta med husdjuret på flyget

Skyscanner guidar: så mycket kostar bilparkering på flygplatsen

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta