Nyheter Roadtrip USA: de bästa och 6 mest ikoniska sträckorna

Alla artiklar

Roadtrip USA: de bästa och 6 mest ikoniska sträckorna

Det är många som drömmer om att göra en roadtrip i USA. Har du redan börjat att planera din resa? Vi listar några av de 6 mest ikoniska sträckorna!

Hitta billiga flyg till USA Hitta billiga hyrbilar i USA

1. Pacific Coast Highway

Klassiska Pacific Coast Highway är en underbar sträcka med många höjdpunkter som du säkert kommer att känna igen från filmernas värld. Den har sin början i Port Townsend och sin slutdestination nästan vid Mexikos gräns. Längst med vägen kommer du att uppleva San Francisco, Big Sur-kusten, Avenue of the Giants, Los Angeles och San Diego. Det finns många måsten längst med denna väg, så se till att avsätta gott om tid för din roadtrip så att du kan hinna uppleva så mycket som möjligt.

LÄS MER: Roadtrip Kalifornien: 10 fantastiska stopp

2. The Loneliest Road

Sierra Nevada, Rocky Mountains och Lake Tahoe är bara några av höjdpunkterna på The Loneliest Road. Rutten börjar i San Francisco och har sin slutdestination i pittoreska Marylands Eastern Shore. Du som kör på US-50 får också uppleva historiska Santa Fe Trail, Great Plains och Washington DC.

LÄS MER: Road Trip USA: 5 farligaste vägarna

3. The Great Northern

Det här är sträckan för dig som vill uppleva storslagen natur och platser som Lake Michigan, Glacier National Park och Tumwater Canyon. The Greath Northern sträcker sig från Seattle till Acadia National Park i Maine och bjuder även på en liten sväng upp till Kanada och huvudstaden Ottawa. Bland rekommenderade stopp finns Sandpoint i Idaho, Devils Lake i North Dakota och vackra Duluth i Minnesota.

LÄS MER: Skyscanner presenterar: de 50 bästa billåtarna (någonsin)

4. The Oregon Trail

Tvärs över USA, från Oregon till Cape Cod, sträcker sig ikoniska The Oregon Trail. US-20 är en av de allra längsta vägarna i USA och är ett bra alternativ för dig som gillar variation. Här passerar du bland annat Yellowstone National Park, Mount Rushmore och Niagarafallen. Storstäderna Chicago och Boston och Mississippifloden ligger också längs med vägen.

5. The Road to Nowhere

Vill du uppleva en roadtrip i USA utan en enda turistfälla? The Road to Nowhere, US-83, sträcker sig från Kanada till Mexico och passerar några av USA:s allra mest fascinerande och isolerade landskap. Du kommer också att stöta på småbyar, bondgårdar och historiska sevärdheter. Bland rekommenderade stopp på vägen finns till exempel parken Knife River Indian Villages National Historical Site i North Daktota, Sitting Bull Memorial i South Dakota och South Padre Island i Texas.

6. Route 66

En lista över alternativ för en roadtrip i USA vore inte komplett utan Route 66, den kanske mest klassiska sträckan av dem alla. Route 66 tar dig från Chicago till Los Angeles och bland sevärdheterna på sträckan finns Painted Desert i Arizona, staden Tucumcari i New Mexico och Meramec Cavern i Missouri. Denna nästan 4000 kilometer långa sträcka passerar åtta delstater och innehåller alla de mest klassiska amerikanska inslagen som du kan tänka dig.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.