Nyheter Resetips Roadtrip Sverige: 5 vägar som du inte får missa

Alla artiklar

Roadtrip Sverige: 5 vägar som du inte får missa

Med bil kan du enkelt uppleva några av Sveriges vackraste sidor. Här är några tips på vägar att svänga av på under sommarens roadtrip i Sverige.

Hitta billiga hyrbilar

1. Kustvägen Bohuslän

Kustvägen Bohuslän sträcker sig från Tanumshede till Hallinden. Den går via vykortsvackra Grebbestad, Fjällbacka, Hamburgsund, Bovallstrand, Hunnebostrand och Kungshamn som alla är populära sommardestinationer. Här kan du se fram emot fantastiska solnedgångar, badmöjligheter och naturupplevelser.

LÄS MER: Sveriges 10 bästa sommarstäder

2. Vildmarksvägen

Vad sägs om att köra på en av Sveriges högst belägna vägar? Vildmarksvägen går från Strömsund till Vilhelmina och bjuder på allt från kalfjäll till sjöar och tät skog. Längs med vägen finns 11 vattenfall, flera naturreservat med ett rikt djurliv och ett stort utbud av lokala matproducenter och gårdsbutiker.

LÄS MER: 10 magiska platser i Sverige

3. Utflyktsvägen

Skippa tråkiga E4:an och upplev betydligt finare delar av sträckan mellan Södertälje och Norrköping. Utflyktsvägen går genom fem kommuner och bjuder på ett flertal besöksmål däribland Nynäs slott, Kolmårdens djurpark och Torekällberget. Vägen går också under det inofficiella namnet ”Gröna Kusten”

LÄS MER: Sveriges 20 vackraste och mest sevärda småorter

4. Riksettan

Turistvägen Riksettan är ett utmärkt alternativ för en roadtrip i Sverige! Vägen går från Örkelljunga till Jönköping, parallellt med E4:an. Under den cirka 17 mil långa sträckan kan du njuta av både sjöar, skog och ån Lagan. Stanna gärna till i charmiga Värnamo och Gränna.

5. Väg 9 i Skåne

Södra Skåne och Österlen är välbesökta under årets varma månader. Väg 9 är ett utmärkt alternativ för en roadtrip här! Börja i Trelleborg och kör mot Sveriges sydligaste spets, Smygehuk, som är ett utmärkt stopp för en glass-paus. Vägen tar dig sedan vidare mot Ystad och Österlen, med höjdpunkter som Simrishamn, Baskemölla och Kivik. I området hittar du några av Sveriges finaste stränder.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.