Nyheter Roadtrip Norge: här är sträckorna du inte får missa

Alla artiklar

Roadtrip Norge: här är sträckorna du inte får missa

Skapa minnen för livet under en roadtrip i Norge! Det finns 2136 kilometer turistvägar i Norge, här är ett urval av de vackraste sträckorna i vårt natursköna grannland!

Varanger – Varangerbotn till Hamningberg

Längd: 160 km

Vill du uppleva nordligaste Norge? Varangerhalvön är en halvö i Finnmark fylke i Norge.  Denna sträcka bjuder på så väl ett unikt landskap som ett fantastiskt ljus och ett rikt fågel- och djurliv. Här kan du stöta på fågelarter som inte finns någon annanstans i världen!

Varanger tar dig upp till arktiska oceanen och du kommer säkerligen, mer än en gång, att känna att du nått världens ände. Har du tur får du kanske även uppleva norrsken under din färd.

LÄS MER: En guide till Norges vackraste fjordar

Andøya – från Bjørnskinn till Andenes

Längd: 58 km

På ön Andøya finns både några av Norges allra finaste sandstränder och klippiga bergstoppar, ett rikt djurliv och fantastiska utsikter. Några av attraktionerna längs med vägen är Andøya Space Center, den lilla fiskebyn Bleik och utsiktsplatsen Kleivodden.

Har du tid över kan du också passa på att åka på en valsafari eller paddla kajak i området.

LÄS MER: Norges 7 vackraste byar och småstäder

Senja – från Gryllefjord till Botnhamn

Längd: 102 km

En av Norges allra vackraste nationella turistvägar; Senja, går genom ett dramatiskt bergslandskap. Vägen går på Senja ö som är den näst största ön i Norge. På vägen kan du upptäcka charmiga fiskebyar och ensliga hus på de mest oväntade platserna.

Vill du kombinera din roadtrip i Norge med utomhusaktiviteter är detta rutten för dig. På Senja finns det nämligen utmärkta förutsättningar för både vandring, dykning och paddling. Här finns också många fina stränder att utforska.

Djuphavsfiske är också stort på Senja. Om du vill ge dig ut till havs kan du hyra både båt och utrustning. 

LÄS MER: De 12 mest natursköna platserna för en semester i Norge

Helgelandskysten – från Holm till Godøystraumen

Längd: 433 km

Letar du efter en lång roadtrip i Norge? Helgelandskysten är den längsta av alla turistvägar. De 43 milen bjuder på många minnesvärda inslag. Vad sägs om att se världens största tidvattensström (Saltstraumen)? Du får dessutom uppleva polcirkeln och det häftiga berget Torghatten.

Som om det inte vore nog bjuder rutten också på glaciären Svartisen (Norges näst största glaciär), de UNESCO-listade Vegaöarna och det uppskattade Petter Dass museet.

Lofoten – från Å till Raftsundet

Längd: 230 km

Vill du uppleva Lofoten? Denna rutt tar dig förbi de allra vackraste delarna av Lofotens skärgård. Oavsett när under året du väljer att köra denna sträcka, kan du se fram emot fantastiska upplevelser.

Väljer du att köra här under vintern, väntar det magiska norrskenet och under årets varmare månader kan du både snorkla och paddla kajak i området. Gillar du fiske finns det möjlighet att åka ut på en organiserad fisketur. För den som inte kan få nog av vikingar är det värt att besöka Lofotr Vikingmuseum.

Redo att boka billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.