Nyheter Road Trip USA: 5 farligaste vägarna

Alla artiklar

Road Trip USA: 5 farligaste vägarna

Känns tanken på en road trip i USA lockande? Kolla in dessa förrädiska vägar innan du gör upp dina planer!

Öppna landskap, biltaket nedfällt och vinden i ditt hår; det låter som den ultimata amerikanska bilresan eller hur?

Hitta billiga flyg till USA

Hitta din hyrbil hos Skyscanner

Från den kända Route 66 till dramatiska Pacific Coast Highway; att hyra en bil i USA kommer att ge dig en enorm känsla av frihet och ge dig möjligheten att uppleva stora områden, öknar, avlägset belägna städer och lastbilshak. Precis som i en road trip film alltså. Men, alla dessa körningar är långt ifrån lika romantiska och avslappnande som du kanske tror; vissa kan vara rent av förrädiska!

Här är fem sträckor att överväga noggrant (eller undvika helt) inför ditt köräventyr:

1. Million Dollar Highway, Colorado

När det kommer till vackra vägar är Highway 550 i Colorado svårslagen. Men sträckan känd som ”Million Dollar Highway” blir mycket snabbt ett riktigt nervtest med sina enorma klippkanter som inte lämpar sig för höjdrädda. En del av vägen slingrar sig genom de gamla turiststäderna Ouray och Silverton och tar dig genom Red Mountain Pass i San Juan Mountains. Glöm allt det här med säkerhet på vägarna, här finns inga räcken som fångar upp sladdrande bilar.

2. James Dalton Highway

Har du sett programmet Ice Road Truckers? Denna motorväg är ofta med där och det är inte så konstigt med tanke på hur skrämmande och förrädisk den är. Omgivningarna är underbara, men de kommer du knappast kunna beundra när du istället måste hålla koll på gropar i vägen, handskas med hårda vindar som blåser ner småstenar på din bil eller undvika att få motorstopp mitt ute i ingenstans när temperaturerna här sjunker till -40 grader. Biluthyrningsföretag låter inte ens sina kunder ta bilarna hit. Det är nog bäst att överlåta denna väg till proffsen.

3. Interstate 10, Arizona

Du kan i princip köra från kust till kust på I-10, men sträckan mellan Phoenix och Kaliforniens gräns är rätt så tuff. Du kör genom en öken vilket innebär att du, utöver konstiga kaktusar och övergivna städer, inte kommer att möta människor eller bensinstationer på vägen. Kolla in denna sida för information om trafikolyckor och trafiken här, de hävdar också att denna del av motorvägen har krävt upp emot 85 dödsfall under 2010. Kör säkert!

4. Highway 17, South Carolina

Lika skrämmande som vacker, denna motorväg bjuder på underbara trädkantade vägar i Beaufort County och toppar och dalar längre bort, omgivningar som ser ut att vara tagna från en sagovärld. Men de skarpa svängarna, farliga kurvorna och smala vägarna med vilda djur som kan springa ut och överraska är en riktig utmaning för bilförarna här.

5. Highway 2, Montana

Gamla vägar kan vara betydligt mer skrämmande att köra på än nya flerfiliga motorvägar och Highway 2 i Montana hör till de farligaste. Varför är denna sträcka mellan Butte och Three Forks så förrädisk? Det är en blandning av oförsiktiga bilförare och vägens avlägsna läge som är förklaringen. Här kör du genom ödsliga landskap och möte förare som tävlar i att köra fortast. Om du har otur och hamnar i en olycka får du räkna med att vänta i snitt 80 minuter på ambulans, vilket är en lång tid jämför med de 15 minuter det tar i genomsnitt vid en trafikolycka i en stad.

Behöver du inspiration till din road trip? Läs detta:

10 fantastiska vägar som kommer att få dig att tappa andan

Sydfrankrike – 5 underbara roadtrips

Sommarens bästa roadtrips i Sydsverige

Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.