Nyheter Reseinspiration: 5 resegurus delar med sig av tips

Alla artiklar

Reseinspiration: 5 resegurus delar med sig av tips

Behöver du hjälp med att planera ditt nästa äventyr? Vi har bett fem resegurus om deras bästa tips så att du kan få den reseinspiration som du behöver!

”Besöket i Turkiet var en av de mest minnesvärda upplevelserna i mitt liv”

Faye Douglas (@fayedougg) reste till Turkiet med vänner och snubblade över en upplevelse som varken hon eller hennes vänner kommer att glömma. Här delar hon med sig av av sin reseinspiration:

”Mina vänner och jag reste nyligen till Turkiet, vi stannade i Istanbul i några dagar för att besöka den blå moskén och den stora basaren och sedan fortsätta till Göreme via Kayseri Airport. Göreme är den mest surrealistiska platsen jag någonsin besökt, med boutiquehotell, vackra turkiska lampor och gobelänger och massor med luftballonger i skyn. Redan så tidigt som klockan 06:00 kan du se luftballonger på väg upp. Mina vänner och jag bokade en tur och den upplevelsen kommer att stanna med mig i resten av livet.”

Vårt bästa resetips:

Få din luftballongfix från april till juni eller september till oktober, då är det som lugnast i Turkiet. Boka gärna en tur tidigt så du prickar soluppgången för att se det dramatiska landskapet från sin allra bästa sida.

”När jag reste runt i Norge upplevde jag alla årstider under en och samma resa”

Sim Cabasang (@psymerslacker) begav sig av på en solotur till Norge och hittade det bästa sättet att upptäcka hela landet under en och samma resa, Detta är reseinspiration för dig som letar efter tips för en kortare resa!

”Det var i november 2013 och jag försökte hitta ett resmål en vecka före min födelsedag. Jag gick in på Skyscanner och valde, förmodligen oavsiktligt, ”överallt” som destination. Efter att ha gjort lite efterforskningar bokade jag en resa till Bergen, Norge.

”Allt jag såg i den delen av Norge under november var bara fantastiskt! Jag åkte på en kryssning och under den resan kändes det som att jag fick uppleva fyra årstider. Jag hade ingeting emot att fira min födelsedag ensam; resan i Norge var tillräckligt för att göra min födelsedag till en riktigt lycklig dag. Det var definitivt en av de mest fantastiska långhelgsturerna jag har haft.”

Vårt bästa resetips:

Det finns många olika sätt att uppleva Norge på under en kryssning, men vart du än väljer att starta din resa ifrån (Oslo, Bergen, Voss eller Flåm) rekommenderar vi att du väljer det utökade äventyret och gör stopp på vägen. Avsluta i Flåm och boka en båtsafari genom UNESCO-skyddade fjordar. En lokal guide kommer att berätta allt om de små omgivande byarna och vattenfallen.

”Vi bokade två biljetter till Bali och tittade aldrig tillbaka”

Jack och Becky (@wotickets.toanywhere) har rest runt i världen och tillsammans besökt över 35 länder, med ett sådant rese-CV har man gott om reseinspiration att dela med sig av! Allt började med att ett billigt långdistansflyg.

”Vi visste att vi ville åka till Sydostasien och de billigaste flygen till regionen från USA gick till ön Bali, så det fick bli vår utgångspunkt! Vi spenderade de närmaste fyra veckorna där och utforskade vackra stränder i Uluwatu, klättrade på vulkanen och tittar på vår vackraste soluppgång hittills, över den berömda Mount Agung. Vi har också besökt underbara vattenfall och frodiga gröna risterrasser i Ubud.

”Efter en fantastisk tid i Bali tog vi båten över till närliggande Gili-öarna för att se vad Indonesien hade att erbjuda. Vi njöt av de vackra vita sandstränderna, snorklade med sköldpaddor i det kristallklara vattnet och upplevde några av våra mest otroliga solnedgångar med en kall cocktail i handen. Nästa destination på vår lista var ön Lombok. Vi tillbringade de sista dagarna i en djungel och på avskilda stränder, vi tog surfinglektioner och levde oss in i den indonesiska livsstilen.”

Vårt bästa resetips:

Eftersom Sydostasien ligger längs ekvatorn, kommer det garanterat att vara varmt oavsett vilken ö du besöker, så planera din resa efter regnnivåerna istället. Januari till mars och juni till september ger dig torrare dagar, så du kan ta del av aktiviteter och lämna paraplyet hemma.

”Det slutade med att jag reste runt i Europa efter att ha letat efter flyg ”överallt” på Skyscanner”

Jessica Rooks (@travelwithmeko) bokade en bucket list-tur till Europa och kombinerade dagar på stranden med stadsrundturer. Hon fick sina bästa reseminnen bland sevärdheterna i Grekland, Italien och Marocko. Kolla in hennes tips nedan för mer reseinspiration!

”Att ta en båttur och snorkla på ön Mykonos var det bästa sättet att börja utforska dessa kristallklara medelhavsvatten. På Santorini såg vi några av de mest fantastiska solnedgångarna och de blå kyrkorna på sidan av kullen. Vi ville uppleva stadslivet i Grekland och vi hamnade mitt i den historiska staden Aten. Vi vandrade hela vägen upp till toppen av Parthenon i 30 graders värme utan skugga, en upplevelse för livet!”

”Italien är ett av våra favoritländer och det stal våra hjärtan. Det var en spännande känsla att få ta sig genom Rom och se de romerska ruinerna och Colosseum. Sedan, i Marrakech, lärde vi oss snabbt innebörden av ”liv och rörelse” på Jemaa el-Fnaa-marknaden. Vi bevittnade orm- och apartister, kvinnor som gör hennatatueringar, matt- och klädförsäljare och försäljare av marockanska oljor. Varje stånd hade sitt eget unika sätt att locka in potentiella kunder.”

Vårt bästa resetips:

När du kommer till Mykonos, hyr en moped som hjälper dig att ta dig runt längst de slingrande vägarna och bakgatorna. För att komma till de mer avskilda platserna som är svårare att nå kan du ta en kaiki (en liten båt). Ta dig sedan ut till Platis Yialos, en strand som är relativt tyst i jämförelse med de andra stränderna, även under högsäsong. Det klara lugna vattnet passar också bra för alla slags vattensporter.

Har du fått den reseinspiration du behöver? Är du redo att boka billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.