Nyheter Resetips Resa till Kanalöarna – Skyscanner guidar

Alla artiklar

Resa till Kanalöarna – Skyscanner guidar

Kanalöarna är ett relativt okänt resmål, men det är en destination som i allra högsta grad är värd att titta närmare på! Kolla in vår guide om du är nyfiken på att resa till Kanalöarna!

Ladda ner Skyscanners gratis app

Om Kanalöarna

Kanalöarna är en grupp öar som ligger cirka 16 mil söder om de brittiska huvudöarna, i den Engelska kanalen strax utanför Frankrikes kust. Till Kanalöarna räknas Jersey (den största ön), Guernsey, Alderney, Sark och Herm, men även flera mindre öar, av vilka Jethou, Brecqhou och Lihou är permanent bebodda.

LÄS MER: Europas 10 vackraste öar

Så tar du dig till Kanalöarna

Du kan ta dig till Kanalöarna med flyg till Jersey. Du kan även ta ett flyg till London och därefter ta en hyrbil till Poole eller Weymouth som har båtförbindelser till Kanalöarna.

LÄS MER: Hitta billiga sista minuten-flyg 

Karta

Bo på Kanalöarna

Det finns ett stort utbud av hotell på Kanalöarna. Här finns allt från stora och lyxiga spahotell till enklare B&Bs och stugor. Boka ditt hotell på Kanalöarna i god tid, i synnerhet om du reser under högsäsong.

Bästa tiden att resa till Kanalöarna

Kanalöarna har ett milt klimat året om, men vädret kan vara svårförutsägbart och växla snabbt. Det är inte ovanligt med stormar och dimma på Kanalöarna. Perioden mellan april och oktober räknas till den mest behagliga under året. Juli och augusti är de varmaste månaderna med temperaturer på mellan 20-25 grader. Det är under dessa två månader som flest besökare väljer att resa till Kanalöarna för att bland annat njuta av sol, bad och cykelutflykter. Vintrarna är milda, men fuktiga, och under dessa månader håller många av öarnas attraktioner stängt.

Saker att göra på Kanalöarna

Kanalöarna är ett uppskattat resmål både bland barnfamiljer och äldre. Här finns både vacker natur och historiska sevärdheter, Michelin-restauranger och riktigt bra museer.

En aktiv semester på Kanalöarna

Kanalöarna, inte minst Jersey, är ett utmärkt alternativ för en aktiv semester. Här finns fina cykelstråk och bra förutsättningar för både surfing och klättring. Trots öarnas storlek är det inte svårt att hitta folktomma stränder. Öarna inbjuder också till fina campingmöjligheter.

Jersey War Tunnels

I tunnlarna kan du få en glimt över hur livet under andra världskriget såg ut på Jersey. Tunnlarna byggdes av tyskarnas slavarbetare, men fungerar idag som ett museum. Utöver utställningen finns här också bland annat ett krigsstråk, ett café och ett Escape Room.

Upplev konsten på Kanalöarna

Kanalöarna är en fantastisk destination för dig som gillar festivaler, konstutställningar och lokala konstverk. Öarnas speciella ljus har inspirerat en mäng konstnärer till att bosätta sig där, vilket gjort att konstscenen här blivit väldigt stor.

Mer tips & reseinspiration:

Topp 7 saker att göra i San Sebastian

Budget kontra lyx: London

Resa till La Gomera: Kanarieöarnas minst kända ö

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.