Nyheter Resetips Resa till Kambodja: 7 tips på ställen du måste besöka

Alla artiklar

Resa till Kambodja: 7 tips på ställen du måste besöka

Thailands ibland bortglömda granne är en guldgruva för historie- och naturälskare. Här är det billigare, mindre turister och mycket nytt att se. Vi tipsar om 7 ställen du inte får missa på din resa till Kambodja!

1. Koh Rong

Koh Rong är en av de populäraste backpackerdestinationerna i Kambodja av självklara skäl. Här finns det gott om kritvita stränder, mysiga bungalows och avslappnade strandbarer.

Öns hippevibbar kan dock snart komma att ändras – investerare vill nämligen omvandla Koh Rong till en stor resort, komplett med lyxiga strandvillor, golfbanor och kasinon. Du bör därför skynda hit om du vill uppleva ön i sin nuvarande form!

solstolar på vit strand

2. Kep National Park

Kep National Park är något av en okänd pärla i Kambodja. Här kan du lata dig på de palmklädda stränderna och njuta av både asiatiska och franska specialiteter på någon av de trevliga restaurangerna.

Skulle du mot all förmodan tröttna på detta är Kep även hem till en fantastisk nationalpark där du kan ta dig an flera olika vandringsleder. Huvudvandringsleden är cirka 8 km lång och på vägen passerar man The Led Zeppelin Café där man kan njuta av en vacker utsikt över parken.

3. Angkor

I ruinstaden Angkor kan du utforska Angkor Wat, Ta Prohm och flertalet andra tempel. Många tar sig hit tidigt på morgonen för att fånga soluppgången på bild och se den stiga över ruinerna. Tro oss, det är värt att gå upp klockan fem på morgonen för att uppleva det!

I Angkor kan du dessutom med all rätt leka att du är Lara Croft då det är här ruinscenerna spelades in i filmen Lara Croft: Tomb Raider (2001).

munk vid tempel i Kambodja

4. Ko Ta Kiev Island

Koh Ta Kiev Island är ett riktigt paradis och ska du till Kambodja måste du ta dig hit! Vid högsäsong går det dagliga färjor ut till Ko Ta Kiev från Otres Beach i Sihanoukville.

Ön har tre fantastiska stränder med tillhörande korallrev och är därför ett populärt snorklingsområde. Önskar du bo över finns här några enklare gästhus att välja mellan.

5. Phnom Slap Ta’aun grottorna

De flesta som reser till Kampot besöker det populära turistmålet Phnom Chhngok Cave Temple, men missar tyvärr oftast de kanske ännu mer imponerande grottorna Phnom Slap Ta’aun.

Belägna cirka 8 km utanför Kampot är det enkelt att ta sig hit och väl där går det oftast att hitta en lokalbo som är villig att agera guide. Glöm inte ficklampan!

6. Sambor Prei Kuk

I närheten av Kampong Thom ligger Sambor Prei Kuk, ett tempelområde som inte många turister hittar till. Området är lugnt beläget i den relativt täta djungeln. Här kan man promenera runt bland ett hundratal tempelruiner, somliga av dem från 600-talet.

7. Popokvil Waterfall

Ta dig upp för Bokor Mountain i Kampot och svalka dig i Popokvil vattenfallet. Här är utsikten över Kambodjas kust helt fantastisk! Lokalt kallas detta för ”de flytande molnen” och det är lätt att förstå varför!

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta