Nyheter Resa till Egypten – här är allt du bör veta

Alla artiklar

Resa till Egypten – här är allt du bör veta

Sol, strand och historia – Egypten är en fascinerande semesterdestination. Vi tipsar om saker att ha koll på innan du bokar din resa till Egypten.

Hitta billiga flyg till Egypten

Populära resmål i Egypten

Hurghada

Egyptens populäraste resmål är känt för sitt fina vatten, vackra stränder och många soltimmar. Hurghada är en utmärkt destination för dig som vill snorkla, dyka och njuta av sol och bad. Här finns också ett bra nattliv och möjligheter att åka på utflykt till både Konungarnas dal och Pyramiderna i Giza.

El Gouna

El Gouna är ett perfekt resmål för dig som gillar det exklusiva; här finns många lyxiga hotell, butiker och fina golfbanor. Här finns också fina dykvatten och barnvänliga stränder. El Gouna är också känd för sin nubiska arkitektur och vackra laguner.

Kairo

Egyptens huvudstad har ett stort utbud av sevärdheter, historiska besöksmål och spännande shopping; här kan du fynda guld, handgjorda mattor och kryddor. Kairo är bäst att besöka under perioderna september-december och mars-maj, då är temperaturerna som behagligast.

LÄS MER: Så hittar du sista minuten till Egypten

Saker att göra i Egypten

Historia

Egyptens historiska sevärdheter är kända världen över; det är här du kan beundra de mäktiga pyramiderna, Sfinxen och Karnatemplet.

Snorkling

Egypten är känt för sina fantastiska snorklingsmöjligheter. Här kan du uppleva färgglada fiskar och fantastiska korallrev. Du kan också passa på att ta dykcertifikat; här finns många bra dykskolor att välja mellan.

Sol & bad

Agiba Beach (Marsa el-Sharif), Cleopatra’s Beach (Marsa Matrouh) och Rommel’s Beach (MarsaMatrouhMatrouh) är några av de mest populära stränderna i Egypten. Landet bjuder på många fina stränder längs kusterna vid Röda havet och Medelhavet.

Vaccinationer

Du som ska resa till Egypten bör vaccineras mot hepatit A, stelkramp/difteri (ingår i grundskyddet), samt Dukoral mot kolera/turistdiarre. Om du kommer att vara i Egypten i mer än tre veckor bör du också ha skydd mot hepatit B samt tyfoid.

Säkerhet

Utrikesdepartementet avråder från att besöka följande områden: Norra Sinai, Södra Sinai med undantag för Sharm el-Sheikh, Dahab och klostret St Catherine. Undantaget från avrådan avser även resor mellan dessa platser med användande av huvudvägar. UD avråder också att besöka ökenområdena väster om Nildalen och Nildeltat med undantag för kustområdet mellan Nildeltat och Marsa Matrouh.

Tänk på att Ud:s rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel. Ska du resa till Egypten? På Ud:s hemsida hittar du alltid uppdaterad information.

LÄS MER: Är det säkert att resa till Egypten?

Valuta

I Egypten heter valutan Egyptiska pund. Det kan vara bra att växla till Egyptiska pund i god tid innanavresa. Det kan vara bra att också ta med euro om du ska resa till Egypten och till någon av de stora turistorterna, eller amerikanska dollar om du reser till Kairo. De flesta hotell, restauranger och vissa butiker tar emot kort. Uttagsautomater finns i städer men också på vissa hotell.

Bästa tiden att resa till Egypten

Egypten lockar besökare året om, men den bästa perioden för besök anses vara mellan oktober och april.

Karta

Mer tips & reseinspiration: 

Sportlov 2019: bästa erbjudandena på sportlovsresor

Dags att uppdatera din bucketlist – här är de 12 trendigaste resmålen 2019

Sista minuten Grekland: så hittar du billiga resor till Grekland

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.