COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Resa ensam: 10 bästa destinationerna för kvinnliga ensamresenärer

Alla artiklar

Resa ensam: 10 bästa destinationerna för kvinnliga ensamresenärer

Från avslappnande spa-anläggningar till fartfyllda äventyr och natursköna destinationer där du kan finna dig själv. Vi på Skyscanner har valt ut 10 platser perfekta för din egen ”Eat, Pray, Love”-resa runt jorden.

Hämta vår gratis app

1. Siem Reap, Kambodja

Gör som Lara Croft och utforska ikoniska Angkor Wat (som var inspelningsplats för filmerna) i Siem Reap, Kambodja. Den antika arkitekturen i det inofficiellt åttonde av världens sju underverk har producerats av khmererna helt utan modern teknik och är verkligen en syn att beskåda och uppleva en del av ett mystiskt förflutet.

Tips: Ta med egna solglasögon, solkräm och vatten för att undvika att betala orimliga priser för dessa grundläggande saker till försäljarna här.

Hitta flyg till Kambodja

Angkor Vat

2. Bali, Indonesien

Bali är ett bra ställe att besöka om du söker en lugn semester. Den indonesiska ön erbjuder en perfekt miljö för en yogaresa för att återuppliva din själ, ande och dina tankar. Lägg undan dina elektroniska prylar och omge dig med skogens tystnad som kommer att få dig att återupptäcka din andliga sida.

Du kan vara så ensam eller social som du vill, på Bali kryllar det av andra resenärer som också söker sin andlighet. Stifta bekantskap med likasinnade yogis eller dra dig tillbaka till din egen vrå i ostörd ensamhet – valet är ditt.

Hitta flyg till Bali
Bali

3. Bangkok, Thailand

Bangkok har ett rykte om att vara ett paradis för alla shopaholics, och det av goda skäl. Börja ditt shoppingäventyr i Platinum Mall, en av Bangkoks (och Asiens!) största och mest galna megamalls. Om du mot förmodan inte är klar med din shopping efter ett besök där kan du fortsätta din runda på den berömda Chatuchak Weekend Market som har hela 8000 marknadsstånd med kläder, mat och allt annat däremellan.

Tips: Ensamma kvinnor bör iaktta viss grundläggande försiktighet när de är ute på gatorna, då småbrott är vanliga här. Se till att hålla dina tillhörigheter nära dig och var uppmärksam på att taxibilar använder taxameter. Se upp för tuk tuk-förare som försöker få dig att betala högre priser än vad som normalt gäller.

Hitta flyg till Bangkok

Bangkok

4. Oslo, Norge

Skandinavien är den perfekta destinationen för naturälskare, inte minst tack vare de pittoreska landskapen. Om du är en storstadsbo och älskar de bekvämligheter som en stad innebär, men också vill vara nära naturen, är Oslo ett bra alternativ.

Huvudstaden i vårt grannland rankas högt för sin livskvalitet, och den är landets ekonomiska och politiska centrum. Mitt i allt detta, är det ändå nära till naturen. I närområdet hittar du magnifika naturliga underverk som Vøringsfossen (Norges högsta vattenfall), den imponerande bergskedjan Hallingskarvet, bergsplatån Hardangervidda, orörda glaciärer och vackert lugna fjordar.

Tips: På sommaren kan du vandra i skogen eller på bergen eller bege dig till fjordarna för att paddla kajak, segla eller fiska. På vintern kan du sysselsätta dig med längdskidåkning eller utförsåkning.

Hitta flyg till Oslo

Norge

5. Seoul, Sydkorea

Kan du inte få nog av kimchi? Varför inte resa till dess källa? Sydkoreas huvudstad är en underbar och säker destination för kvinnor som reser på egen hand. Full av bra mat och inte minst shopping, i Sydkorea är det ingen som dömmer dig för att du hänger dig åt detta nöje!

Det bästa med Sydkorea? Människorna i Seoul är mycket måna om sitt utseende, att bara titta på folk här kan vara ett mycket trevligt nöje!

Hitta flyg till Sydkorea

Seoul

6. Auckland, Nya Zeeland

Söker du efter vacker natur mitt i en smältdegel av kulturer? Då är Auckland, Nya Zeelands största stad, är ett bra ställe för din singelresa. Auckland har en blandad befolkning bestående av de inhemska polynesiska Maorier samt generationer av människor som kommit hit från Kina, Indien och även Europa.

Aucklands fantastiska mångfald gör staden till ett ställe som det är lätt att känna sig välkommen på. Ungefär hälften av Aucklands befolkning är av europeisk härkomst, ca 11 % är inhemska Maorier, 13 % är Pacific Islanders och cirka 10 procent asiater, som är en grupp som ökar. Med så mycket kosmopolitism är det lätt att träffa nya vänner och få nya perspektiv från olika delar av världen.

Hitta flyg till Auckland

Nya Zeeland

7. Amsterdam, Nederländerna

Tätt bakom de skandinaviska länderna kommer Nederländerna som också är en säker och trendig destination för soloresor i Europa. När du har sett Amsterdams vackra väderkvarnar och kanaler kan du packa en holländsk picknick och ta dig till fridfulla Vondelpark för lite välförtjänt slappande.

Tips: Besök Anne Frank Museum för att få inspiration från en riktig hjältinna.

Hitta flyg till Amsterdam

Amsterdam

8. Kapstaden, Sydafrika

Berätta för någon att du kommer att resa till Afrika ensam och du kommer förmodligen att mötas med både förskräckelse och beundran för detta djärva drag. Kapstaden i Sydafrika skiljer sig dock mycket från resten av kontinenten. Det är en fantastisk stad som behållit det naturliga djurlivet som Afrika är känt för men som också har en mycket sofistikerad och modern sida.

Om du gillar vilda djur har Kapstaden mycket att erbjuda. Dela vattnet med vithajar genom att observera dem genom en stålbur (du är den i buren, inte hajarna!), låt dig hänföras av valar eller bege dig till Boulders Beach där du kan beundra de söta afrikanska pingvinerna!

Hitta flyg till Kapstaden

Afrikanska pingviner

 

9. Hawaii, USA

Doften av piña coladas, varm smekande havsbris och känslan av ren avkoppling i luften; det är Hawaii. Hawaiiöarna är en av de minst brottsutsatta platserna i USA vilket är bra att hålla koll på för dig som reser ensam. Hawaii är tillsammans med sina fantastiska stränder och klimat blir de en favoritdestination inte bara för par på smekmånadsresa utan också för soloresenärer och ensamresenären. Kom bara ihåg att packa badkläder och solglasögon!

Delstaten Hawaii består av 8 öar: Hawaii (Big Island), Maui, Lana’i, Moloka’i, O’ahu, Kaua’i, Ni’ihau och Kaho – olawe. Var och en av dessa öar har sin egen unika kust och geografiska egenskaper. Till exempel är Maui känd för sina sandstränder och de vänliga vattenbesökarna – knölvalarna – som ofta simmar förbi vattnen här. Om du besöker Maui bör du åka på en valskådning för att uppleva dessa vänliga giganter på nära håll.

 

Hitta flyg till Hawaii

Val vid Hawaii

 

10. Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur har alla bekvämligheter som du hittar här hemma, men till ett betydligt lägre pris. Besök Kuala Lumpurs Pasar Malam, nattmarknader, där du hittar all tänkbar mat som kommer att tillfredsställa även den mest kräsna. Om du letar efter exklusiv shopping kan du bege dig till Suria KLCC, Mid Valley Megamall eller Pavilion. På kvällen kan du ta en promenad och förundras över de glänsande Petronas-tornen eller bege dig till SkyBar på Traders Hotel för en cocktail och en ännu bättre vy. Det är inte så dumt att resa ensam!

 

Hitta flyg till Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Mer reseinspiration:

Att semestra ensam är trendigt: 7 av 10 svenskar har redan åkt på en singelresa

9 anledningar till varför alla borde resa ensamma någon gång

Att resa ensam – 8 resmål för din singelweekend

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Flyg till AtenFlyg till Los AngelesFlyg till Faro
Flyg till SplitFlyg till TokyoFlyg till Dubrovnik
Flyg till Gran CanariaFlyg till MoskvaFlyg till Krabi