Nyheter Polska rivieran: 5 underbara platser att besöka längs Polens kust

Alla artiklar

Polska rivieran: 5 underbara platser att besöka längs Polens kust

Kilometerlånga kritvita stränder, lyxiga hotell till otroliga priser och ett gediget utbud av nöjen och aktiviteter – den polska rivieran lockar allt fler besökare för varje år. Här är Skyscanners 5 favoriter längs med Polens kust.

1. Swinoujscie

Den polska rivieran börjar i kurorten Swinoujscie. Staden är en av Polens turisttätaste och många kommer hit på sparesor och för att njuta av stadens natursköna läge. Det är också i Swinoujscie som du hittar Polens bredaste strand; på vissa ställen upp till 120 meter bred och hela 5 kilometer lång. Här finns också ett bra utbud av restauranger och marknader. De närmaste flygplatserna hittar du i Goleniów nära Szczecin och i Berlin.

Swinoujscie

2. Miedzyzdroje

Badorten Miedzyzdroje ligger drygt 1,5 mil från Swinoujscie och sägs ha den allra bästa stranden i Polen. De första badgästerna kom hit redan på 1800-talet och idag hittar du ett stort utbud av fina hotell i området. Bland sevärdheterna i Miedzyzdroje finns den 275 meter långa piren och den 2 kilometer långa strandpromenaden. Här hittar du även Wolins nationalpark som är känd för sina visenter, kronhjortar, flyttfåglar och vildsvin.

3. Gdansk

Den historiska hansastaden Gdansk har på senare år lockat allt fler turister. Staden är en perfekt weekenddestination som kan nås med flyg från bland annat Malmö airport, en flygresa på endast 40 minuter. Bland stadens sevärdheter finns den gamla stadskärnan, den ståtliga Mariakyrkan och den vackra gatan Kungaleden (Dlugi Targ). Utöver vackra gamla byggnader och historiska sevärdheter bjuder Gdansk också på ett riktigt bra nattliv och många spännande restauranger. Gdansk bildar tillsammans med Sopot och Gdynia storstadsområdet Trojmiasto (Trestaden).

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i Gdansk

Gdansk i Polen

4. Gdynia

Gdynia är en mer modern stad är Gdansk och bjuder bland annat på många exempel på tidig 1900-talsarkitektur. Här finns också ett riktigt bra shoppingutbud med norra Polens största galleria, Riviera, med över 250 butiker. Gdynia är dessutom är väldigt prisvärd destination med många restauranger och passar utmärkt för dig som reser med barn; här hittar du nämligen också vattenlandet Aquapark Reda och dess attraktion Shark Slide som är en 60 meter lång vattenrutschkana som går rakt genom en hajtank.

5. Sopot

Polens mesta sommarstad Sopot lockar tiotusentals besökare från hela Europa. På nöjesgatan Monte Cassino ligger barerna och restaurangerna tät och på den fantastiska vita sandstranden (som mäter hela 4,5 kilometer) hittar du ett stort utbud av aktiviteter. I Sopot finns många lyxiga hotell att välja mellan, inte minst sådana med förstklassiga spaanläggningar. Prisnivån är dessutom drygt hälften mot den i Sverige. En av Sopots mest kända sevärdheter är träpiren Molo som är hela 512 meter lång och därmed Europas längsta.

Sopot i Polen

Behöver du mer reseinspiration?

10 otroliga östeuropeiska städer

Otroliga Polen – saker att se och göra

Topp 15 saker att göra i Krakow

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.