Nyheter Paris med barn – 5 måsten för hela familjen

Alla artiklar

Paris med barn – 5 måsten för hela familjen

Paris är inte bara en stad för nyförälskade par, det är också en underbar stad att utforska tillsammans med barn. Här är våra tips på aktiviteter och besöksmål för dig som ska uppleva Paris med barn!

Hitta billiga flyg till Paris

Jardin d’Acclimatation

Parken Jardin d’Acclimatation är en idealisk plats att tillbringa ett par soliga timmar i. Här finns lekplatser och hinderbanor, aktiviteter med vattentema och dockteatrar. I parken hittar man även en liten bondgård, ett fågelhus med över 200 fåglar och en mindre nöjespark.

LÄS MER: Budget kontra lyx: Paris

Disneyland Paris

Ett måste för dig som ska till Paris med barn! Disneyland ligger en kort tågresa från Paris och funkar utmärkt för en dagsutflykt. Och vilka barn vill inte hälsa på sina favoriter Mickey Mouse, Kalle Anka och Långben? Disneyland Paris består av två parker: Disneyland Park och Walt Disney Studios. I Disneyland Park finns närmare 50 åkattraktioner och fem zoner med olika teman som exempelvis Fantasyland och Adventureland. I Walt Disney Park finns också några åkattraktioner, men framförallt restauranger och affärer.

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Paris

Parc Zoologique/Zoo de Vincennes

Moderna Parc Zoologique, eller Zoo de Vincennes som den också kallas, inhyser många exotiska djur och är ett utmärkt besöksmål för hela familjen. Området är 14 hektar stort och inhyser drygt 2000 djur, från lejon till ormar, giraffer och apor. Här kan man med lätthet tillbringa en heldag med att strosa runt. Om hungern faller på finns det ett antal matställen att välja mellan.

LÄS MER: Weekend i Paris – alternativa sevärdheter

Château de Versailles

Château de Versailles är inte bara en destination för historieintresserade vuxna, här kan hela familjen tillbringa många fina timmar ihop! Ett tips är att hyra en roddbåt och paddla längs med Grand Canal eller köpa med lite godsaker från den lokala marknaden vid stationen och ha picknick med slottet som bakgrund. Vill ni se Château de Versailles från insidan rekommenderas det att ni kommer dit så tidigt som möjligt för att undvika trängseln.

Paris Plages

När fötterna är trötta kan hela familjen slå sig ner på någon av de konstgjorda stränderna Paris Plages. Stränderna finns på plats mellan den 7 juli och 2 september på Parc Rives de Seine, Quai de Loire och Quai de Seine på Bassin de la Villette samt utanför Hôtel de ville. I anslutning till stränderna finns bland annat leksaksbibliotek och minigolf för barnen. På stranden vid Quai de Loire vid Canal de l’Ourcq finns tre simbassänger för både vuxna och barn. I anslutning till kanalen finns även möjlighet att bland annat låna kanot eller testa på en zipline. Du som ska till Paris med barn behöver med andra ord inte kompromissa bort vattenlekarna!

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.