Nyheter Öar i Danmark – Skyscanner väljer 6 favoriter

Alla artiklar

Öar i Danmark – Skyscanner väljer 6 favoriter

Det finns över 400 öar i Danmark och många av dessa är riktiga besöksmagneter, inte minst under sommarmånaderna. Vi har valt ut 6 danska öar som lockar lite extra mycket.

Hitta billiga flyg till Danmark

Fur

Den lilla ön Fur ligger i Limfjorden på Mittjylland och är känd för sin intressanta geologi och fina stränder. Ön utforskas lätt till fots eller på cykel; den är endast 22 kvadratkilometer stor. Ön har flera kilometer med fina vandringsleder. Fur lockar besökare året om och här finns möjlighet att hyra stuga eller lägga till i hamnen om man kommer med egen båt. Till Fur tar man sig med färja från Branden, en tur på cirka 3-4 minuter.

LÄS MER: Semester i Danmark: 8 platser att besöka

Bornholm

En av Danmarks mest kända öar; soliga Bornholm är en mycket uppskattad sommardestinationer och lockar besökare från hela Östersjöregionen. Till Bornholm tar man sig smidigt med båt från Ystad eller Simrishamn. Ön bjuder på många upplevelser och sevärdheter; den medeltida borgruinen Hammershus, den fantastiska stranden Dueodde (en av Danmarks bästa stränder) och den vackra Opalsjön är några måsten på Bornholm.

LÄS MER: Miniguide till barnsemester kring Norra Jylland

Fanø

Fanø är en av Danmarks sydligaste öar och främst känd för två saker: här finns en av Europas mest speciella golfbanor och här anordnas den populära drakfestivalen. Men här finns också en fantastisk strand som är hela 15 kilometer lång och på vissa ställen upp till en kilometer bred. Fanø nås med färja från Esbjerg, överfarten tar cirka 12 minuter.

LÄS MER: Bästa tiden att boka dina flygbiljetter och spara mest pengar

Avernakø

Om du gillar fågelskådning och fiske är Avernakø en utmärkt destination. Ön har drygt två mil kustlinje, ett rikt fågelliv och fina fiskevatten. Avernakø, som är cirka åtta kilometer lång, har också många fina stränder. Ön nås med färja från Faaborg och turen tar ungefär en timme.

Anholt

En av de mest spännande av alla öar i Danmark är lilla Anholt som ligger mellan Danmark och Sverige. Anholt är ett populärt stopp bland seglare och lite omständig att ta sig till om man inte har egen båt, men den är mer än värd besväret. På Anholt är stämningen avslappnad, trots att ön under en bra sommarsäsong kan ha upp emot 60 000 besökare.

Färöarna

Färöarna brukar beskrivas som ett av de mest fascinerande resmålen i världen. Ögruppen består av 18 öar och hör formellt till Danmark, men är självständigt. Huvudstaden Tórshavn har endast cirka 20 000 men däremot många sevärdheter. Missa inte ett besök i någon av de unika designbutikerna, en tur bland de idylliska smågatorna i Gamla Stan och ett besök i skivaffären Tutl som anordnar gratis livekonserter under sommarmånaderna.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.