Nyheter Nya reseprylar: det här kommer under 2016

Alla artiklar

Nya reseprylar: det här kommer under 2016

Kolla in de senaste trenderna inom resor och se var ny teknik kan ta dig!

Den digitala tekniken är en del i så gott som varje aspekt av vår moderna tillvaro, oavsett om vi delar en selfie, beställer en takeaway, kollar upp en destination för vår nästa semester eller bokar ett flyg.

Vill du ta en titt på vilka reseprylar och reseteknik som kommer under 2016?

FLIO

Vad gör den? Gör resan genom flygplatsen mycket mindre stressande.

Det finns ofta en hel del spänning i ett besök på flygplatsen, från incheckningen till sista minuten -shoppingen, hinna till rätt gate i tid och, naturligtvis, att lyckas ansluta till flygplatsens WiFi för att kunna skicka skrytiga semesterselfies. Frukta inte – FLIO har skapat en tjänst med allt detta i åtanke. Det handlar om att spara tid och höja värdet på din begränsade tid på flygplatsen genom att fokusera på tre områden: WiFi, inköp och snabb navigering. FLIO sparar och automatiserar sina inloggningsuppgifter vilket innebär att du inte behöver logga in till flygplatsens WiFi varje gång. One Touch WiFi kopplar dig samman med den officiella gratistjänsten och du kommer ut på nätet på några sekunder. FLIO ger dig också exklusiva rabatter på allt från mat och dryck till taxfree-shopping. Den ger dig också snabba navigationstips till det du behöver, till exempel en plats att ladda din bärbara dator på eller hitta underhållning till barnen, eller den snabbaste vägen till din gate. FLIO verkar ha alla svar och fungerar på alla större flygplatser.

Stratajet

Vad gör den? Det är i princip en Uber-tjänst för privata jetplan.

Res som en kunglighet: Stratajet erbjuder sina passagerare en fullständig concierge-service som garanterar en smidig resa från dörr till dörr. Processen börjar med att du ger dem avrese- och ankomstplatser och inte bara flygplatserna utan även hotell, landmärken och stad. Detta gör det möjligt för dem att visa de mest logiska och praktiska alternativen så att du kan välja vad som fungerar bäst för dig. De ser till att du får de mest kostnadseffektiva och bekväma flygalternativen för resan baserat på ett antal variabler, inklusive flygplanets nuvarande placering, omplaceringskostander, drivtider, flygplatsavgifter och öppettider. Genom att hålla koll på varje sådan detalj kan Stratajet ge dig en problemfri bokning och bana väg för den privata luftfarten. Och inte minst låta sina passagerare luta sig tillbaka och koppla av med en tjusig drink i handen.

Moovit

Vad gör den? Hjälper dig att jämföra kollektivtrafik i städer runt om i världen.

Med varje ny destination som du besöker kommer en förvirrande mängd nya kollektivtrafikalternativ att sätta sig in i och reda ut. Finns det då något bättre än en gratis, universell kollektivtrafik-app? En app där du kan få uppdaterade ankomst- och avgångstider, tidtabeller, lokala stationskartor, servicevarningar och få rådgivning om din resa. Allt detta skapas med hjälp av andra användare och det är just det som gör Moovit riktigt smart, den ansluter uppgifter och användarnas gemensamma kunskap för att hjälpa dig att planera dina lokala resor bättre. Moovit finns redan i mer än 500 städer runt om i världen.

B-Guest

Vad gör den? Guidar dig genom din vistelse och hjälper dig att boka det perfekta hotellrummet.

B-Guest är hotell concierge-appen vi alla har väntat på – och en app som många hotell har planer på att själva bygga – så att du kan skräddarsy allt kring din hotellvistelse via din smarta telefon. B-Guest kommunicerar med ditt hotell via din smartphone, vilket ger din mobil tillgång till alla hotelltjänster, inklusive check-in, preferenser som var rummet ska ligga, temperatur, kuddtyp, rumsservice och bokning av spabehandling. Som avrundning på din vistelse kommer funktionen ”I närheten på ett smidigt sätt hitta saker att göra i närheten av ditt hotell och dela rekommendationer på de närmaste lokala restaurangerna, sevärdheterna, museerna, shoppingen och evenemangen. Naturligtvis kommer du också att få dagliga kampanjer och erbjudanden från hotellet.

Hyperloop

Vad gör den? Gör din tågresa avsevärt kortare.

Om du tänker på imponerande tåg tänker du säkert på något i stil med Peking-Shanghais höghastighetståg kör den 131 mil långa sträckan på knappt fem timmar. Fantastiskt, eller hur? Men faktum är att den är en snigel i jämförelse med Hyperloop. Här talar vi om en resa med ljudets hastighet som kommer att ta passagerare från San Francisco till Los Angeles på 30 minuter. Elon Musks vision är att både människor och gods kommer att kunna skickas över hela världen genom stålrör istället för tågspår – och det verkar inte vara länge tills detta blir verklighet. Tre projekt kommer att vara igång från och med 2017 och nära fullbordade under 2020. Systemet är dessutom energisnålt med potential att vara en prisvärd tjänst för alla.

Virtual Reality

Vad gör den? Gör att du kan uppleva nya världar.

Det var bara en tidsfråga innan folk började utforska potentialen hos VR i världen av resor. Nu är den här – i full kraft. Virtual Reality en som en tom duk som tillåter designers att skapa den värld de önskar. En aktuell sådan är för astronauter som behöver extra stöd för att behålla sin fysiska och psykiska hälsa under långa rymdfärder. Virtual Reality-företaget All These Worlds arbetar med NASA för att utveckla och leverera övertygande, stimulerande miljöer och skildra virtuella världar där astronauter kan besöka konstgallerier, simma i korallrev och åka skidor på bergstoppar. Hur funkar det för en vardaglig resa? Tänk vilken potential detta har! Du kan till exempel besöka en historisk plats, se och höra scener från det förflutna och samtala med en smart berättare som har en skepnad av en historiska korrekt avatar som känner till historien om denna plats. Det kommer inte att dröja länge innan vi kan njuta av en perfekt illusion och resa från vårt kontor eller vår fåtölj.

Läs mer:

De 10 bästa iPhone/iPad-apparna för stadsresan

21 flygmysterier avslöjade

Konsten att resa med enbart handbagage

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.