Nyheter Miniguide till barnsemester kring Norra Jylland

Alla artiklar

Miniguide till barnsemester kring Norra Jylland

Danmark med sina fantastiska sandstränder avspända atmosfär och platta cykelvägar är ett perfekt resmål för hela familjen. När man tänker på Jylland och barnsemester är tanken på LEGOLAND säkert inte långt borta, men det finns mycket mer att uppleva på Jylland. Här kommer 5 tips från Resa med Barn på aktiviteter och resmål för hela familjen kring Norra Jylland.

Hämta vår gratis app

Läsö/Anholt

Låt inte båtägarna ha Läsö och Anholt för sig själva. Dessa små öar är helt fantastiska att besöka med barnen och lätta att nå med färja från Fredrikshavn.

Här möts ni av kilometer efter kilometer med de bästa sandstränderna och klart vatten.
Hyr cyklar och ta en tur på de fina småvägarna med minimalt med biltrafik. Utforska öarna, plocka svamp, fiska krabbor eller bara njut av havet och de vackra sandstränderna.

Gå upp tidigt på morgonen och ta en promenad ner till hamnen. Där kan ni köpa havskräftor direkt från fiskebåtarna när de kommer in på morgonen (färskare och billigare och godare kan det inte bli).

Dessutom är öarna en av de platserna med flest soltimmar i hela Danmark.
Hyr stuga, bo på vandrarhem eller tälta. Det finns gott om alternativ för boende på öarna..

Hotell i Fredrikshavn

Scandic The Reef

Skulle vädret inte vara med er varje dag på Danmarkssemestern, så är det ingen fara. Besök The Reef och upplev Karibien, fast i Danmark.

I Fredrikshavn ligger Scandic hotel The Reef som är mer än bara ett badäventyr.
Här möts ni av 32-gradig värme, vågskvalp, musik, och varm bris bland palmbladen. Bada, klättra och dyk efter skatter eller koppla av i en av bubbelpoolerna. Gå på skattjakt och upplev tropiskt regn.

På The Reef kommer du så nära tropikerna du kan komma utan att flyga.

Hotell i Fredrikshavn

Palmestranden

Bara några kilometer från Fredrikshavn ligger faktiskt en sandstrand med palmer. Själva Palmestranden är 400 meter lång och 30 – 50 meter bred. Sanden är barnvänlig och vattnet är rent och klart. Tack vare sanddynerna går det alltid att hitta lä.

Vackert väder kan inte garanteras, men när solen väl skiner, är det inte mycket som skiljer Palmestranden från Thailand.

Bredvid Palmestranden ligger en stor och fin camping så ni kan välja att bo riktigt nära.
På stranden finns utöver sand och vajande palmer även gratis solstolar samt en strandbar. Ta med engångsgrillen ner till stranden på kvällen, sitt i den soluppvärmda sanden och njut av solnedgången.

Hotell i Fredrikshavn

Kattegatcentret i Grenå

I Grenå ligger Danmarks största tropiska hajcenter. Kattegatcentret har flera akvarier med allt från fiskar som finns i havet utanför den svenska och danska kusten, till akvarier med färglada tropiska fiskar. Man kan se på sjöhästar, clownfiskar, små hammarhajar, stingrockor och mycket mer.

Men det bästa med Kattegatcentret är antagligen den fina och stora lekgården som finns innanför med lekplats bestående av stora havsdjur som barnen kan klättra runt i, vattenlek med plastbåtar i små banor, sälar och krabbfiske med mera.

Hotell i Grenå

Skagen

Mer norr än till Skagen går det inte att komma på Jylland och Skagen är förstås en favorit som turistmål i Danmark. Liksom på de flesta platser i Danmark är det en god idé att hyra cyklar i Skagen. Cykla eller ta bussen som går några gånger per dag ut till spetsen där Skagerak och Kattegatt möts.

Ett tips är att åka med Sandormen (en traktor med vagnar som går var 10:e minut)och tar er ut till spetsen för att sedan ta en promenad längs sandstranden tillbaka. Sandormen tar en omväg så det är inte lika långt att gå tillbaka.

När det har blåst mycket och gått stora vågor kan ni leta Rav på stranden (Rav är Danska för bärnsten).

OBS! Spetsen på Skagen är inget bra utflyktsmål med småbarn när det blåser mycket, man riskerar då att bli fullständigt sandblästrad ute på spetsen.

I närheten av spetsen finns både café och restaurang, eller varför inte ta med egen picknick och avnjuta den i lä av sanddynorna.

Hotell i Skagen

Detta var några av våra favoriter på barnvänliga resmål på norra Jylland, vilken blir din favorit?

Mer Norden-inspiration hos Skyscanner:

Nordens 10 mest magiska platser

Se norrsken i Sverige och resten av Norden

Här får du mest utlandssemester utan att lämna Sverige

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta