COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Med Qatar Airways till Doha: gästfrihet, shopping och magiska solnedgångar

Alla artiklar

Med Qatar Airways till Doha: gästfrihet, shopping och magiska solnedgångar

samarbetspartner

Flygbolaget Qatar Airways är känt för sin unika service och för att de levererar en flygupplevelse långt utöver det vanliga. Gott om utrymme i kombination med menyn, det personliga bemötandet och komforten. Allt är på toppnivå och får till och med den mest kräsna resenären att le.

Qatar Airways flygvärdar och värdinnor är inte bara charmiga och omtänksamma, de presenterar måltider och drycker med omsorg och uppmärksamhet och gör flygupplevelsen till något utöver det vanliga. Redan vid ombordstigning möts du av genuina leenden och hjälp att hitta till din plats. Oavsett om du vill äta, sova eller helt enkelt sträcka ut dig ger de rymliga platserna dig mer än tillräckligt med utrymme för att verkligen njuta av din resa.

För dig som planerar att ägna flygresan åt att jobba ikapp mailen eller vill surfa på mobilen finns WiFi ombord. Dessutom behöver resenärer från Sverige inget visa när man flyger till Doha. Väl framme möts du av fantastisk arkitektur, shopping, milsvid öken och spektakulära solnedgångar – man kan inte annat än njuta.

Ombord Qatar Airways

Qatar Airways Economy Class är inte som hos andra flygbolag. När du sjunker ner i sätet, som också i Economy Class är riktigt bekväma och större än hos andra flygbolag, kan du luta dig tillbaka, sträcka ut dig och koppla av. Du kan vira in dig in dig i den mjuka filten om du känner dig kall eller luta dig tillbaka mot nackstödet med din extra kudde och sova en stund. Komforten, den fantastiska maten, underhållningen och personalen gör flygresan till en oförglömlig upplevelse. Som grädde på moset är sittplatsreservation och 30 kg bagage inkluderat när du bokar direkt med Qatar Airways.

Qatar Airways erbjuder också världens bästa Business Class, prisad av både Skytrax World Airline Awards 2019 och TripAdvisor Travellers ’Choice Awards. Sjunk ner i en högteknologisk oas, där du kan resa i enastående komfort med möjlighet att anpassa ditt personliga utrymme efter dina behov oavsett om du vill sova, njuta av underhållningen eller vara produktiv och jobba. I Business Class äter och dricker du när du själv önskar under flygningen med konceptet ”on demand dining”. Dessutom erbjuder man någonting som är helt unikt för Qatar Airways: Qsuite – en anpassningsbar svit med dörrar, som du med ett enkelt knapptryck kan förvandla din dubbelsäng till en matsal.

Wi-Fi och Underhållning i luften

Wi-Fi ombord gör det enkelt att hålla dig uppdaterad eller beta av de sista jobbmailen medan du njuter av din resa. Du kan dessutom ladda dina telefoner och datorer i en smidig in-seat USB. När du är klar med dina mail eller vill ta en paus erbjuder Qatar Airways ett riktigt bra urval av filmer och TV program på en in-seat screen. Du kan enkelt hålla både dig själv och din familj underhållen med de över 4000 olika underhållningsalternativ som erbjuds.

Fantastisk mat

Kvaliteten, kvantiteten och presentationen av måltiderna är bäst i branschen enligt många som rest med Qatar Airways. Njut av mat i världsklass medan du tittar ut över molnen. Förutom att man serverar fantastisk mat har man också ett miljötänk kring hur den serveras. Man har minskat engångsplast och infört allt fler hållbara produkter som kan återanvändas. Du får till exempel metallbestick till maten, vackert utformade måltidsbrickor och återanvändbara plastbestick för salladen. Drycker, vin och måltider ingår i din biljett och man samarbetar med lokala leverantörer för kvalitet och hållbarhet. Hur man tänker kring måltiderna är en del av den genomgående omtanken som präglar Qatar Airways, inte bara för dig som passagerare utan också för miljön.

Upplevelser i Doha

Doha är huvudstaden i landet Qatar och har en befolkning på 1 850 000. Staden ligger vid kusten i Persiska viken. Nästan alla de bästa attraktionerna ligger nära kusten så var du än beger dig kan du njuta av utsikten över Persiska viken. Ordet ”Doha” eller ”Ad-Dawha” på arabiska betyder ”det magnifika trädet” och Doha är verkligen en magnifik stad. Här finns massor att se och göra.

Stränder

Doha ligger i ett ökenland och du kan förvänta dig några av de vackraste sandstränder du sett. Dessutom är det varmt i vattnet året runt. De flesta hotellen i Doha, som Four Seasons, Sharq Village och St.Regis, erbjuder privata stränder i toppklass.  Vill man utforska på egen hand finns fler stränder utöver det vanliga en kort eller en längre bilresa bort.

Shoppa

The Pearl är en konstgjord ö som sträcker sig över nästan fyra kvadratkilometer. Området har fantastisk shopping, med märken som Santoni, Versace och Elie Saab men också många riktigt bra caféer och restauranger med mat från hela världen.

Souq Waqif, som betyder “stående marknad” har en mer än hundra år lång historia och ligger i hjärtat av Doha. Här hittar du de mest autentiska arabiska butikerna och kaféerna. Navigera dig genom de smala gångarna fyllda med dofter av kryddor och rökelse, färgglada tyger, krukor och underbara smycken.

Vill du hellre shoppa inomhus rekommenderas Villaggio Mall. Här erbjuds en luftkonditionerad upplevelse i form av en kopia av Venedig där du kan njuta av fantastisk shopping längst kanalen och ta en tur med en gondol om du vill.

Museer

Ska du bara gå till ett enda museum när du är i Doha rekommenderas Museum of Islamic Art. Byggnaden är en av Qatars mest ikoniska byggnader, designat av I.M. Pei och är ett konstverk i sig. Här hittar du antika föremål från långt innan vår tideräkning. Arab Museum of Modern Art är också ett måste för dig som älskar konst.

Ett annat museum som är sevärt är Qatar National Museum som öppnade i mars 2019. Byggnaden ritades av arkitekten Jean Nouvel och utformades i form av en ökenros. Museet ansluter sig nu till den ikoniska arkitekturen längs Corniche och är också en sevärdhet i sig själv.

Strax utanför staden ligger Sheikh Faisal Museum. Det är ett enormt fort och har en eklektisk samling med allt från fossiler till veteranbilar – museet erbjuder helt enkelt någonting för alla.

Safari i öknen

Res off road genom öken och upplev de dramatiska sanddynerna på vägen till destinationen Khor-Al-Adaid som är en bosättning vid inloppet i Persiska viken. Området förklarades som ett naturreservat 2007 och är en upplevelse utöver det vanliga. Ökenlandskapet, där sanddyner möter azurblått vatten i Arabiska havet, är en magisk upplevelse. Efter spänningen i öknen kan du koppla av och njuta av stranden innan det är dags för middag, en traditionell arabisk grillkväll under stjärnorna i ett ökenläger. Helt klart ett minne för livet.