Nyheter Mat med utsikt: Restauranger i Londons skyskrapor

Alla artiklar

Mat med utsikt: Restauranger i Londons skyskrapor

De senaste åren har Londons horisont förändras drastiskt och nya höga byggnader sträcker sig upp mot skyarna över hela staden. Mängder med glänsande nya skyskrapor betyder också att stadens restauranger flyttar allt högre upp. Vi på Skyscanner har listat Londons hetaste och högst belägna restauranger.

1. Searcy´s The Gherkin, 30 St Mary Axe, EC3A 8EP

Direkt igenkännbar, The Gherkin är en av världens mest berömda höghus och ligger en kort promenad från tunnelbanestationen Aldgate i Londons finansdistrikt. Boka ett bord på Searcy´s som ligger på 39:e våningen under The Gherkins välvda topp och njut av romantiska vyer över London, Tower Bridge och över till Shard genom de trekantiga fönstren.

Du kanske upptäcker att maten här inte är riktigt lika fantasifull som själva byggnaden; förvänta dig rätter av klassisk brittisk typ såsom krispigt fläsk och ankbröst i trerättersmenyn som kostar 45 GBP (cirka 500 kronor) per person. Be sommelieren att matcha med rätt vin.

2. Duck and Waffle, Heron Tower, 110 Bishopsgate, EC2N 4AY

Var hittar man den mest eleganta nattmackan klockan 03.00? Det är aldrig för sent (eller tidigt) för ett besök på Duck and Waffle som är en av Londons få restauranger som håller öppet dygnet runt. Matsalen ligger på 40:e våningen i Heron Tower, vilket gör den till den högst belägna i Storbritannien, med vidsträckt utsikt över London. Det idealiska är ett bord vid fönstret och de flesta av dessa är dukade för två. Kocken Daniel Doherty har sammanställt en eklektisk och kreativ meny.

Prova några av de små tallrikarna som bland annat består av Dorset-krabba (15 GBP, cirka 180 kronor) eller slå på stort och beställ in en helstekt kyckling, serverad med tryffel (35 GBP, cirka 400 kronor för två personer). Här kan du självklart beställa in en krispig anka som serveras på en våffla med stekt ankägg och senapskryddad lönnsirap.

3. Aqua Shard, Level 31, The Shard, 31 St Thomas St, SE1 9RY

Aqua Shard ligger visserligen inte högst upp i byggnaden men bjuder trots allt på en spektakulär utsikt över London. Eftersom byggnaden inte ligger bland Londons andra skyskrapor kan du faktiskt se dem härifrån, liksom St Paul´s Cathedral, BT Tower och Tower Bridge. En bättre utsikt är svår att hitta och interiören är snygg och diskret.

Menyn är inte illa den heller, här bjuder det på allt från rostad torsk (36 GBP, cirka 400 kronor) till ekologiskt fläsk (38 GBP, cirka 420 kronor). På Aqua Shard kan du också dricka afternoon tea från måndag till fredag för 42 GBP (cirka 500 kronor) och äta frukost för 9 GBP (cirka 120 kronor).

4. Craft London, 0pe, 1 Green Pl, SE10 0PE

London City är inte den enda delen av London som har fantastiska och trendiga restauranger med utsikt. Denna nya restaurang och cocktailbar ligger österut på Greenwich-halvön och byggdes med utsikten i åtanke, därav 360-graders vy helt i glas. Utsikten sträcker sig över floden, 02 och Canary Wharf och den moderna menyn bjuder på läckerheter ur köksträdgården och biodlingen samt rökt fisk och kött. Rätterna är kreativa och förrätterna inkluderar bland annat pilgrimsmussla, kål-groddar och rostad squash.

5. Babylon, 99 Kensington High St, London W8 5SA

Kensingtons bäst bevarade hemlighet är den vackra Kensighton Roof Gardens på toppen av Art Deco 99 Kensigton High Street. Vandra i den spanska trädgården men den moriska designen baserad på Alhambra innan du sätter dig ner för en middag i Babylon med utsikt över den engelska skogsmarken och stadens siluett där bakom. Du befinner dig endast på sjunde våningen men kan trots det ändå urskilja både Royal Albert Hall och toppen av London Eye. Njut av samtida brittiska rätter så som Loch Duart-lax och Cornish krabb-pasta. Fredag och lördag kostar en tvårätters middag 41.50 GBP (cirka 460 kronor) och måndag till torsdag får du betala á la carte-priser som ligger på mellan 8,50-14 GBP (cirka 120 – 200 kronor) för en förrätt och mellan 18 – 33 GBP (cirka 240-400 kronor) för en huvudrätt.

6. Strada, 2 Tower Bridge House, St Katharine’s Way, E1W 1AA

Ok, rent tekniskt är detta ingen skyskrapa, men denna plats bevisar att en middag med en vy inte behöver komma med en rejäl prislapp. En av de bästa restaurang-vyerna i London får man från den italienska kedjerestaurangen Strada på Tower Bridge. Här korsar den berömda floden restaurangen och fångar ditt öga så gott som varje gång du vänder dig om. Om det är tillräckligt varmt kan du sitta ute och avnjuta italienska klassiker som capresesallad (5 GBP, cirka 70 kronor) följt av en skaldjursrisotto (13,50 GBP, cirka 160 kronor) eller kalvkött Milanese (15 GBP, cirka 180 kronor). På helgerna kan du äta grillad kyckling och seafood linguine för 10 GBP (cirka 140 kronor).

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta