Nyheter Malmö med barn: tips på familjevänliga aktiviteter

Alla artiklar

Malmö med barn: tips på familjevänliga aktiviteter

Ska du besöka Malmö med barn? Vi har listat aktiviteter och måsten i Malmö som kommer att förgylla er vistelse!

1. Bokskogen Torup

Strax utanför Malmö ligger det fantastiska rekreationsområdet Bokskogen. Området, som har utsetts till en av Sveriges vackraste platser, nås enkelt med bil eller kollektivtrafik. Det finns också en cykelväg som går hela vägen från centrala Malmö till skogen, en tur på lite mer än en mil.

I Bokskogen kan ni strosa runt bland flera hundra hektar skog, ängar och betesmarker. Varför inte ta med en picknickkorg och vilt?

Här finns också ett gammalt slott med en vacker slottspark, motionsslingor, skogslekplats och utegym. Det brukar anordnas olika aktiviteter och evenemang här året runt, kolla in evenemangskalendern för mer tips!

LÄS MER: Sveriges 10 bästa sommarstäder

2. Folkets Park

Du som besöker Malmö med barn bör inte missa en av de absoluta höjdpunkterna i staden: Folkets Park. Här händer alltid nåt, från loppisar till musikfester och föreställningar. Utmana varandra på en runda minigolf, kolla in de exotiska djuren på Malmö reptilcenter eller lek loss på den Gamla lekplasten.

Besöker ni Malmö under vintermånaderna finns väntar både en isbana och ett vackert pyntat vinterland på er här! Här kan du läsa mer om aktuella evenemang i Folkets Park.

LÄS MER: 10 saker att göra i Malmö

3. Ribersborg

Ribersborg, eller Ribban som den också kallas, är Malmöbornas sommarfavorit nummer ett. Malmös strand ligger bara ett stenkast från stadens centrum och lockar med sol och bad, lekplatser och mängder med sommarevenemang. Det långgrunda vattnet passar utmärkt för mindre barn att plaska i!

I Malmös närområde finns även andra stränder och badplatser, exempelvis Klagshamn, Sibbarp och Scaniabadet i Västra Hamnen. Missa heller inte RIbersborgs kallbadhus.

LÄS MER: 10 magiska platser i Sverige

4. Malmös temalekplatser

Du som ska besöka Malmö med barn i de lägre åldrarna kan med fördel planera in en runda bland stadens fina lekplatser. I Malmö finns mängder med lekplatser och ett 20-tal av dessa är speciella temalekplatser med unika attraktioner.

På en av de nyaste lekplatserna, Teaterlekplatsen i Pildammsparken, kan barnen skapa sina egna teaterföreställningar med både musik och rekvisita. Här finns en lista över samtliga temalekplatser i Malmö.

5. Malmö museer

Spana in allt från pirayor till gamla fängelsehålor på något av Malmös fina museer. Malmö Museer består av flera olika byggnader som i huvudsak ligger kring Slottsholmen i centrala Malmö.

Här finns Malmöhus slott, tillika Nordens äldsta bevarade renässansslott, Teknikens och Sjöfartens hus och Kommendanthuset. På Malmöhus slott finns även det nyrenoverade akvariet.

Det anordnas också många olika evenemang för barn och unga året om.

Redo att boka billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.